Εκτυπώστε τη σελίδα
10-12-2019 03:31

10/10 για το ΠΑΚ με άνετο τρίποντο κόντρα στον Παπάγου

Την δέκατη σερί νίκη του πέτυχε το ΠΑΚ, όπου στο ένα από τα δύο ντέρμπι της αντίστοιχης αγωνιστικής της Β΄εθνικής γυναικών της ΕΣΠΑΑΑ, επικράτησε στο κλειστό του Χαλανδρίου, άνετα με 3-0 (25-19, 25-19, 25-13) του Παπάγου.

Η ομάδα της Έφης Μαρτσουκάκη που έχει εκπληκτικό απολογισμό 30-1 σετ και 30 βαθμούς, πλέον μετράει αντίστροφα για το μεγάλο ντέρμπι κορυφής της 11ης αγωνιστικής στο Κορωπί, κόντρα στην ομώνυμη ομάδα , η οποία βρίσκεται στην δεύτερη θέση και το αποτέλεσμα του ματς θα κρίνει τον πρωταθλητή χειμώνα, αφού συμπίπτει με την λήξη του πρώτου γύρου

Από την άλλη ο Παπάγου με την ήττα αυτή υποχώρησε στην πέμπτη θέση και θα παίξει τα ρέστα του στα δύο εντός έδρας ματς που ακλουθούν με Νέους Βύρωνος και Νίκη Αμαρουσίου για να επιστρέψει στην τετράδα.

Όσον αφορά το παιχνίδι, το ΠΑΚ επικράτησε χωρίς να εντυπωσιάσει, με οδηγό την εξαιρετική ακραία, Γρηγοράτου, καλή υποδοχή, αποτελεσματικό μπλοκ και λιγότερα λάθη από τον αντίπαλο τους, ήταν το αφεντικό και στα τρία σετ του ματς. Οι «Στρατηγοί», από την άλλη πλευρά, αν και κατέβηκαν με διάθεση, έδειξαν επηρεασμένοι από τις απουσίες βασικών παικτριών, είχαν μεγάλη αδυναμία στην υποδοχή, έκαναν πολλά λάθη και έχασαν αρκετά σερβίς, διευκολύνοντας έτσι το ΠΑΚ να έχει συνεχώς το προβάδισμα στο σκορ.

Δυνατά μπήκε το ΠΑΚ στο πρώτο σετ και ξέφυγε από πολύ νωρίς με 9-2με την Γρηγοράτου, 12-5 με την Δορμπαράκη, 16-10 και έφτασε στο +8 (21-13) με την Βελισάρη. Η Παπαγιαννοπούλου μείωσε σε 21-17 αλλά μέχρι εκεί. Με Γρηγοράτου, Ιμπραχήμ και χαμένα σερβίς από τις φιλοξενούμενες, η ομάδα του Χαλανδρίου «καθάρισε» το σετ με 25-19.

Στο δεύτερο σετ, οι ομάδες ξεκίνησαν πόντο πόντο, μέχρι το 8-8. Στη συνέχεια το ΠΑΚ με σερί 8-2, πήρε προβάδισμα 16-10 με την Γρηγοράτου, ανέβασε το σκορ στο 22-14 με την Μαυράκου, ο Παπάγου με άσσο της Βλάγκα πλησίασε στο 23-19 και κατέκτησε το σετ με 25-19 από καρφί της Μαυράκου.

Στο τρίτο σετ αν και ο Παπάγου άλλαξε σχηματισμό και ξεκίνησε ως ακραία με την αρχηγό Κατσίκα, η οποία επανήλθε μετά από ένα χρόνο λογω τραυματισμού και διαγώνια την Μωραϊτίδου, δεν μπόρεσε να αλλάξει την εικόνα του ματς.

 Οι φιλοξενούμενες ξεκίνησαν με 2-5 από άσσο της Βονόρτα, οι γηπεδούχες πέρασαν μπροστά με 10-9, οι παίκτριες του Πούμπουρα ισοφάρισαν σε 10-10 αλλά και πάλι δεν άντεξαν.Με σερί 12-3 από Γρηγοράτου, Δορμπαράκη και ξέσπασμα της Βελισσάρη, η ομάδα του Χαλανδρίου εκτόξευσε την διαφορά στο 22-13 και με συνοπτικές διαδικασίες, πήρε το σετ με 25-13 από καρφί της Μαυράκου.

Από το ΠΑΚ εκτός από την κορυφαία Γρηγοράτου, βοήθησαν σημαντικά η πασαδόρος Βελισάρη, οι δύο κεντρικές Παπαθανάση, Δορμπαράκη και η Μαυράκου κατά διαστήματα. Από τον Παπάγου με εκλάμψεις Μωραϊτίδου και Παπαγιαννοπούλου.

 Διαιτητές: Χρηστίδης-Οικονομοπούλου

Τα σετ 3-0 (25-19, 25-19, 25-13)

ΠΑΚ (Μαρτσουκάκη): Βελισσάρη, Παπαθανάση, Δορμπαράκη, Γρηγοράτου, Μαυράκου, Ιμπραχήμ , Πασιαλή (λ), Αρμάου

Παπάγου (Μπούμπουρας): Μανώλαινα, Μωραϊτίδου, Βλάγκα, Παπαγιαννοπούλου, Μπουντούρογλου, Βονόρτα, Γιούλα (λ) Τζινιέρη, Γεωργαντά, Κατσίκα, Μολυβιάτη

Δηλώσεις προπονητών

Έφη Μαρτσουκάκη: « Είχαμε συγκέντρωση και υπομονή.»

« Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι που θέλαμε να το κερδίσουμε. Στόχος ήταν η κατάκτηση των τριών βαθμών, ώστε να πάμε χωρίς απώλειες στο επόμενο ντέρμπι με το Κορωπί. Η απόδοση μας σε γενικές γραμμές δεν ήταν αυτή που θέλαμε, οι παίκτριες μου είχαν συγκέντρωση και υπομονή και μπόρεσαν να φτάσουν στη νίκη. Έχουμε πολλά και δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να κρατηθεί η ομάδα σε όσο υψηλότερη θέση γίνεται.»

Αντώνης Πουμπουρας: « Θέλαμε να δείξουμε κατι καλύτερο αλλα δεν μπορέσαμε"

«Δεν είμαστε ανταγωνιστικοί αφου προσπαθούμε να βρούμε σχήμα και ρυθμό. Είχαμε απουσίες από μικροτραυματισμούς. Κάποιες παίκτριες μπήκαν για πρώτη φορά, κάποιες άλλες απουσίαζαν με μικροτραυματισμούς. Θέλαμε να δείξουμε σε αυτό το ματς,κατι καλύτερο αλλα δεν μπορέσαμε να το δείξουμε. Το ΠΑΚ βάζει μεγάλη πίεση σε κάθε αντίπαλο που έρχεται στο Χαλάνδρι. Πλην των δύο πρωτοπόρων, οι υπόλοιπες ομάδες είναι κοντά αγωνιστικά. Συγχαρητήρια στο ΠΑΚ το οποιο κέρδισε δικαια, ειναι μια ομάδα που εχει κρατήσει την συνοχή της εδω και τρία χρόνια και για αυτό ειναι ενα επίπεδο μπροστά."

 

 

 

Σχετικά άρθρα