Εκτυπώστε τη σελίδα
05-12-2019 02:32

Πέμπτη σερί νίκη για την Ίριδα με βραδινό περίπατο στο ΣΕΦ

Πέμπτη σερί νίκη για την Ίριδα στο βοηθητικό του ΣΕΦ, με άνετο 3-0 (25-23, 25-14, 25-16) κόντρα στον Θρίαμβο Χαϊδαρίου για την 9η αγωνιστική της Β΄εθνικής γυναικών ΕΣΠΕΔΑ. Η ομάδα της Ν. Σμύρνης μετά από τέσσερα νικηφόρα εκτός έδρας παιχνίδια που έδωσε τον Νοέμβριο, επέστρεψε στην έδρα της με τρίποντο.

«Κλειδιά» της νίκης για τις παίκτριες του Βασίλη Ξεροβάσιλα, η μεγάλη πίεση στο σερβίς που τους απέφερε πολλούς άσσους και η πολύ αποτελεσματική επίθεση. Από την άλλη ο Θρίαμβος ήταν ανταγωνιστικός μόνο στο πρώτο σετ ο οποίο έχασε στις λεπτομέρειες ενώ στα άλλα δύο σετ, οι παίκτριες της Λίας Γκόγκου κατέρρευσαν αγωνιστικά και διευκόλυναν την Ίριδα να «καθαρίσει» πολύ εύκολα και γρήγορα το παιχνίδι.

Αγωνιστικά στο πρώτο σετ, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το ματς ισορροπημένα και κοντά στο σκορ. Ο Θρίαμβος στα μισά του σετ ξέφυγε με 17-20 αλλα η Ίριδα απάντησε με σερί 6-1 από Βάσιλα, Μπιτσάκου, Καράκου, Λακασά και άουτ της Βρυσοπούλου, προσπέρασε με 23-21.

Η Βασιλακοπούλου μείωσε σε 23-22 και ο Θρίαμβος με άουτ επίθεση της Μπιτσάκου ισοφάρισε σε 23-23.Η κεντρική Γρίσπου με κρίσιμη επίθεση έφερε την Ίριδα σε σετ μπολ (24-23) και η Μπιτσάκου με νέα καθοριστική επίθεση, «σφράγισε» το σετ με 25-23.

Απρόσμενη ήταν η εξέλιξη τους αγώνα στο δεύτερο σετ, καθώς η Ίριδα ανέβασε την απόδοση της ακόμη περισσότερο ενώ ο Θρίαμβος παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος προς το χειρότερο και εντελώς αδύναμος να προβάλλει οποιαδήποτε αντίσταση. Αποτέλεσμα με 7 άσσους η Ιριδα να εκτοξεύσει την διαφορά στο 21-7 και να τελειώσει το σετ πανεύκολα με την Γρίσπου με 25-14.

Καρμπόν ήταν και το τρίτο σετ όπου η Ίριδα με ασταματητες τις Λακασά, Μπιτσάκου, Καράκου και άσσο της Πετρουλάκη, ξέφυγε αρχικά με 16-6 και στη συνέχεια με 20-9. Ο Θρίαμβος αντέδρασε προσωρινά και με σερί 3-7, έριξε την διαφορά στο 23-16 με την Βασιλακοπούλου.Η Ίριδα συγκεντρώθηκε και με καρφί της Μπιτσάκου και λάθος των παικτριών του Θριάμβου, πήρε το σετ με 25-16 και οριστικοποίησε το τελικό 3-0.

Από την Ίριδα που πήρε πολλά από πολλές, εξαιρετική η τριπλέτα Μπιτσάκου, Λακασά, Καράκου, πολλές λύσεις έδωσαν οι κεντρικές Γρίσπου και Βάσιλα με πρώτους χρόνους και άσσους, βοήθησε πολύ οργανωτικά η Πετρουλάκη για δύο σετ, αρκετά θετική η λίμπερο Μανώλη. Από τον Θρίαμβο, οι συνήθης ύποπτες, Γκολφινοπούλου και Βασιλακοπούλου.

Τα σετ: 3-0 (25-23, 25-14, 25-16)

Ίριδα (Ξεροβάσιλας): Μπιτσάκου, Καράκου, Λακασά, Γρίσπου, Βάσιλα, Φούσκα , Μανωλη (λ), Τσακουμάκου, Πετρουλάκη, Θεοδωρακοπούλου, Κούστα

Θρίαμβος Χαϊδαρίου (Γκόγκου): Κιέζου, Βασιλακοπούλου, Παπαμιχαήλ, Πατέλη, Καραπάνου, Γκολφινοπούλου, Κρύτσαλη (λ), Βάθη, Βρυσοπούλου, Μπριλάκη, Πορφύρη, Γκεζέπογλου

 

Σχετικά άρθρα

  • Δύσκολη νίκη της Ίριδας στο Χαϊδάρι με 3-1
    Σε παιχνίδι γοήτρου η Ίριδα επικράτησε στο Χαϊδάρι δύσκολα του Θριάμβου με 1-3 (21-25, 18-25, 26-24, 23-25) για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β΄εθνικής γυναικών ΕΣΠΕΔΑ, και παρέμεινε σταθερά στην τρίτη θέση.
  • Συνέχισε με νίκες η πρώτη τετράδα, σπουδαία ανατροπή απο την Ένωση Ιλίου
    Χωρίς εκπλήξεις και συγκινήσεις ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική της Β εθνικής γυναικών, Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α. Η πρώτη τετράδα συνεχίζει να είναι ακλόνητη, ενώ ενδιαφέρον υπάρχει για το ποιός από Αίολος, Μοσχάτο, Ευρυάλη θα πάρει την έβδομη θέση που οδηγεί στην αποφυγή των πλέι άουτ.
  • «Έβρεξε» κόκκινες κάρτες στο ντέρμπι της Νίκαιας!
       Χαμός έγινε στη Νίκαια, όπου αν και επικράτησε στο ντέρμπι τετράδας για την 15η αγωνιστική της Β΄εθνικής γυναικών ΕΣΠΕΔΑ , ο Αστέρας Νίκαιας με 3-1 της Ίριδας, πρωταγωνιστής ήταν ο πρώτος διαιτητής. Ο ρέφερι στην προσπάθεια του να επιβάλλει τον πειθαρχικό έλεγχο, έφτασε στην απόλυτη υπερβολή, καθώς έδειξε συνολικά 4 κόκκινες κάρτες και μία κίτρινη, γεγονός που αποτελεί και φετινό ρεκόρ στην κατηγορία.
  • O Αστέρας Νίκαιας επέστρεψε στην δεύτερη θέση, άλμα τετράδας ο Θρίαμβος
    Εκτός από το ντέρμπι Ίριδας-Μίλωνα, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής, ο Αστέρας Νίκαιας επικράτησε 1-3 του ΑΣ στην Ηλιούπολη και επέστρεψε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας αφού είναι καλύτερος στην ισοβαθμία με την Ίριδα.
  • Ο Μίλωνας τη νίκη και το σερί, η Ίριδα τις εντυπώσεις και το σετ
    Την κορυφή και το φετινό του αήττητο διατήρησε ο ασταμάτητος Μίλωνας, ο οποίος στο τοπικό ντέρμπι της Ν. Σμύρνης για την Β΄εθνική γυναικών της ΕΣΠΕΔΑ, αλλά και κόντρα πρωτοπόρων, επικράτησε δύσκολα με 1-3 της Ίριδας και ξέφυγε με +9 από τον Αστέρα Νίκαιας που επέστρεψε στην δεύτερη θέση.