Εκτυπώστε τη σελίδα
26-11-2019 03:16

Κράτησε κορυφή και αήττητο το ΠΑΚ, έχασε σετ απο τον ΓΣ Χαλανδρίου

Στην κορυφή της Β΄εθνικής της ΕΣΠΑΑΑ, με 8/8 νίκες και 21 βαθμούς έμεινε το ΠΑΚ ,το οποίο στο τοπικό ντέρμπι του Χαλανδρίου, επικράτησε του συμπολίτη ΓΣ με 3-1 αλλά παράλληλα έχασε το πρώτο του σετ, μετά το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Η ομάδα της Έφης Μαρτσουκάκη κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, οι περισσότερες παίκτριες βρέθηκαν μακριά από την καλή απόδοση άλλων αγώνων και ίδρωσαν για να λυγίσουν τον μαχητικό ΓΣ που εμφανίστηκε μεταμορφωμένος, 20 μέρες μετά την τελευταία αναμέτρηση τους για το κύπελλο.

Οι νικήτριες πλέον προετοιμάζονται για μια σειρά δύσκολων αγώνων (Αστέρα Αγ. Δημητρίου εκτός, Παπάγου εντός, Κορωπί εκτός και Νέους Βύρωνα εντός) που θα ξεκαθαρίσουν πολλά για τους φετινούς στόχους που έχουν οριοθετήσει.

Αγωνιστικά στο πρώτο σετ το ΠΑΚ επικράτησε πολύ εύκολα με Γρηγοράτου, Δορμπαράκη και Παπαθανάση η οποία με άσσο καθάρισε το σετ με 25-14.

Ανατροπή σκηνικού είχαμε στο δεύτερο σετ καθώς ομάδα του ΓΣ, έβγαλε αντίδραση, πάθος και κατάφερε να ισοφαρίσει. Αρχικά η ομάδα του Νίκου Πολυμερόπουλου μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και ξέφυγε με 7-12 με την εξαιρετική Μπιτσάνη, το ΠΑΚ μείωσε σε 14-15 με την Μαυράκου.

Με εξαιρετικό μπλοκ και αποτελεσματική επίθεση , η Μάρκου έφερε τον ΓΣ στο 16-22, τρέχοντας ένα σερί 2-7 για τις φιλοξενούμενες.Οι γηπεδούχες μείωσαν σε 20-23 με την Παπαθανάση αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ανατροπή, καθώς ένα σερβίς άουτ της Ιμπραχήμ και ένα μπλοκ άουτ της Τσαρακλή, έφεραν το 21-25 και την ισοφάριση (1-1) για την ομάδα του Γυμναστικού.

Στο τρίτο σετ και πάλι είχαμε τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ ενώ στο ξεκίνημα, τρομερά άτυχη στάθηκε η κεντρική Λαμέ του ΓΣ που αποχώρησε με διάστρεμμα στο 7-5.Στην εξέλιξη του σετ, οι ομάδες πήγαν ισόπαλες μέχρι το 13-13. Στη συνέχεια με το δίδυμο των κεντρικών Δορμπαράκη-Παπαθανάση να κάνει θραύση με πρώτους χρόνους, μπλοκ και να πιέζει από το σερβίς, το ΠΑΚ ξέφυγε με +5 (20-15).

Η Μάρκου κράτησε το ΓΣ στο παιχνίδι μειώνοντας σε 20-18 αλλά μέχρι εκεί, καθώς οι πρωτοπόρες βρήκαν λύσεις και με άσσο της Βελισσάρη «κλείδωσαν» το σετ με 25-19 και πήραν το προβάδισμα με 2-1.

Στο τέταρτο σετ το ΠΑΚ ήταν και πάλι καλύτερο. Μετά το αρχικό 8-8, έφτασε στο 17-12 με την Γρηγοράτου να μπαίνει στην εξίσωση του παιχνιδιού και να βοηθάει αποφασιστικά στην επίθεση. Η ακραία του ΠΑΚ στη συνέχεια με άσσο ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 22-15, η Δορμπαράκη με διαδοχικούς πρώτους χρόνους έφερε την ομάδα του Χαλανδρίου στο ματς μπολ και η Μαυράκου με φοβερό καρφί, υπέγραψε το 25-15 και το τελικό 3-1.

Από το ΠΑΚ εκπληκτικές οι δύο κεντρικές Παπαθάναση-Δορμπαράκη και κατά διαστήματα η Γρηγοράτου, από τον Γυμναστικό που έκανε αξιοπρεπέστατη εμφάνιση και βρίσκεται στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς κορυφαία η Μπιτσάνη και πολύ κοντά Τσιώνη, Μάρκου, Τσαρακλή.

Διαιτητές Τουμπανάκης-Οικονόμου

Τα σετ 3-1 (25-14, 21-25, 25-19, 25-15)

ΠΑΚ Χαλανδρίου (Μαρτσουκάκη): Βελισσάρη, Παπαθανάση, Ιμπραχήμ, Δορμπαράκη, Γρηγοράτου, Μαυράκου, Πασιαλή (λ), Αρμάου

ΓΣ Χαλανδρίου (Πολυμερόπουλος): Τσιώνη, Μπιτσάνη, Λαμέ, Τσιαρακλή, Μάρκου, Βασιλείου, Μέγγου (λ), Λέκκα (λ), Λέκου, Χαραλαμποπούλου.

 Δηλώσεις προπονητών

Έφη Μαρτσουκάκη: «Κρατάμε τους τρεις βαθμούς»

Στο αποτέλεσμα και όχι στην εμφάνιση στάθηκε μετά το ματς η Εφη Μαρτσουκάκη. Η επιτυχημένη προονήτρια του πρωτοπόρου ΠΑΚ, σχολίασε: « Από το παιχνίδι αυτό κρατάμε μόνο τους τρεις βαθμούς. Η εμφάνιση μας ήταν κατώτερη των προηγουμένων αγώνων. Το παιχνίδι με τον ΓΣ ανήκει στο παρελθλον. Μπροστά μας πλέον έχουμε μια τετράδα δύσκολων αγώνων στους οποίους θα πρέπει να δώσουμε εκεί το βάρος μας.»

Νίκος Πολυμερόπουλος: «Κάναμε μια αξιοπρεπή εμφάνιση και συνεχίζουμε»

Ο προπονητής του ΓΣ , Νίκος Πολυμερόπουλος τόνισε: « Ήταν ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν διαφορετικούς στόχους. Η εμφάνιση μας ήταν πιο βελτιωμένη από το μεταξύ μας παιχνίδι στο κύπελλο. Το ΠΑΚ ήταν καλύτερο, εμείς από την πλευρά μας, παίξαμε χωρίς άγχος και πιστεύω ότι σταθήκαμε αξιοπρεπώς. Το ματς για την ομάδα μου κρίθηκε ουσιαστικά στο τρίτο σετ, όπου είχαμε και την ατυχία με τον τραυματισμό της Λαμέ. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για το καλύτερο.»

 

Σχετικά άρθρα