Εκτυπώστε τη σελίδα
31-10-2019 03:24

Απόδραση Αστέρα από το ΣΕΦ με υπογραφή Μολδοβανίδη

Με οδηγό μια εκπληκτική Τατιάνα Μολδοβανίδη που έκανε «πράματα και θάματα», ο Αστέρας Νίκαιας, όπως και πέρυσι, έφυγε νικητής από το ΣΕΦ με 2-3 (25-23, 22-25, 17-25, 28-26, 9-15) ύστερα από ματς-θρίλερ 140΄,κόντρα στην Ίριδα, στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Β΄εθνικής, ΕΣΠΕΔΑ.

Η ομάδα της Νίκαιας που έπαιξε το δεύτερο ματς σε τάι μπρέικ, παρέμεινε αήττητη με 4/4 αλλά συνεχίζει να βρίσκεται στην τρίτη θέση, έναν πόντο πίσω από την δεύτερη Ευρυάλη και δύο από τον πρωτοπόρο Μίλωνα.

Αγωνιστικά οι νικήτριες παρουσιάστηκαν με πολύ φρεσκάδα, φοβερό πάθος και ενθουσιασμό, είχαν επίθεση «φωτιά» με την «μπόμπερ» Μολδοβανίδη, πίεσαν πολύ την Ίριδα στο σερβίς, έκαναν λιγότερα λάθη από την αντίπαλο τους ενώ είχαν και σπουδαία στήριξη από τους γνωστούς φιλάθλους της ομάδας, τους “Asteras fanatics”, οι οποίοι έκαναν κατάληψη στην αίθουσα του ΣΕΦ.

Από την άλλη η Ίριδα, που ηττήθηκε σε δεύτερο σερί ντέρμπι μετά τον Μίλωνα και βρίσκεται στην τέταρτη θέση, αν και είχε μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση της, εκανε πολλά λάθη στα κρίσιμα σημεία των σετ, κατάφερε κυρίως με ατομικές υπερβάσεις κάποιων έμπειρων μονάδων του, να πάρει έστω και δύσκολα τον βαθμό της παρηγοριάς.

Και τι δεν είδαμε σε αυτό το μεγάλο θρίλερ των 2,5 ωρών….

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 16-15 αλλα στη συνέχεια η Ίριδα με Γρίσπου, Μπιτσάκου ξέφυγε με 21-16 και 24-20 με την Καράκου αλλά ο Αστέρας δεν παράτησε το ματς και με Μολδοβανίδη, άσσο της Μπουρέκα και πρώτο χρόνο της Κασκούτη, μείωσε σε 24-23 και απείλησε με ανατροπή. Η Καράκου όμως με ψύχραιμη επίθεση, διαμόρφωσε το 25-23 και έβαλε την Ίριδα μπροστά με 1-0.

Μάχη είχαμε και στο δεύτερο σετ το οποίο κρίθηκε στο τέλος. Και εδώ οι δύο ομάδες πήγαν πόντο, πόντο με την Ίριδα να παίρνει προβάδισμα 20-18 με την Καράκου. Ο Αστέρας όμως έτρεξε σερί 2-7 με αιχμές Μολδοβανίδη, Σιδηροπούλου, Δασκάλου , «καθάρισε» το σετ με 22-25 και ‘έφερε το ματς στο 1-1.

Με την ψυχολογία στα ύψη και τρομερό ενθουσιασμό, ο Αστερας μπήκε πολύ δυνατά στο τρίτο σετ και έκανε κυριολεκτικά «πάρτι». Η αρχική πίεση στο σερβίς, το πολλά μπλοκ και η ασταμάτητη Μολδοβανίδη, έδωσαν την ευκαιρία στις φιλοξενούμενες να ανοίξουν εύκολα και γρήγορα την διαφορά με 11-16, 14-22 και 17-25. Από την άλλη για την ομάδα της Ν. Σμύρνης, το σετ εξελίχθηκε σε μαρτύριο, καθώς με τραγική υποδοχή και απανωτά λάθη στην επίθεση, δεν μπορούσε να αντισταθεί στην αντίπαλο της.

Απίστευτη εξέλιξη είχαμε στο τέταρτο σετ που τα «είδαμε όλα». Η Ίριδα μπήκε αρχικά πιο συγκεντρωμένα και σε συνδυασμό από τα πολλά λάθη του Αστέρα που ήταν αγνώριστος σε σχέση με την απόδοση που είχε στα δύο προηγούμενα σετ, κατάφερε με την Μπιτσάκου που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της και βοήθειες από Λακασά, Γρίσπου και Κούστα να ξεφύγει με 21-12, και να θεωρείται θέμα χρόνου η ισοφάριση και το τάι μπρέικ.

Και όμως είχαμε εντυπωσιακή ανατροπή από τις φιλοξενούμενες που λες και κάποιος διακόπτης γύρισε μέσα τους και με φοβερό σερί 13-3 από Μολδοβανίδη, Δασκάλου που ανέβηκε εντυπωσιακά, έφτασε μέσα σε πανδαιμόνιο από την εξέδρα των φίλων του Αστέρα, σε ματς μπολ με 24-25 από μπλοκ της Δασκάλου.

Και όμως δεν κατάφεραν οι παίκτριες του Τσικόγια να πάρουν το σετ και το τρίποντο. Η Καράκου με καθοριστική επίθεση κράτησε όρθια την Ίριδα με 25-25, ο σύλλογος της Νίκαιας έφτασε σε δεύτερο ματς μπολ με την Μολδοβανίδη (25-26), αλλά ένα χαμένο σέρβις από την Καίσαρη (26-26), άσσος της Λακασά και επίθεση άουτ της Μολδοβανίδη που ήταν μοιραία σε αυτή την φάση, λύτρωσαν με 28-26 την Ίριδα, η οποία εξασφάλισε τον βαθμό μετά κόπων και βασάνων και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ.

Στο πέμπτο σετ , οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το 7-7 στη συνέχεια η Ίριδα δεν άντεξε από την κούραση και το «σφυροκόπημα» από το σερβίς της Δασκάλου (7-10) και στη συνέχεια η Μολδοβανίδη με 4 από τους τελευταίους πέντε πόντους, υπέγραψε το τελικό 9-15 και σφράγισε το τελικό 2-3 που πανηγυρίστηκε έξαλα από την αποστολή του Αστέρα και τους φιλάθλους της ομάδας.

Από τον Αστέρα εκτός από την απίθανη ακραία Μολδοβανίδη, ξεχώρισαν η κεντρική Κασκούτη, η έταιρη ακραία Ελευθερία Δασκάλου που «ξύπνησε» στα δύο τελευταία σετ και η Μπουρέκα κατά διαστήματα. Από την Ίριδα ξεχώρισε η Καράκου που στο δεύτερο φετινό ματς που αγωνίστηκε, πάλεψε μόνη της κόντρα στην πρώην ομάδα της όπως και η Μπιτσάκου που βοήθησε αποφασιστικά στην κατάκτηση του τέταρτου σετ.

Τα σετ: 2-3 (25-23, 22-25, 17-25, 28-26, 9-15)

Διαιτητές: Μεταξά-Γεωργάκη

Ίριδα (Ξεροβάσιλας): Καράκου, Γρίσπου, Πετρουλάκη, Βασίλα, Μπιτσάκου, Λακασά, Μανώλη (λ), Τσακουμάκου, Φούσκα, Θεοδωρακοπούλου, Κούστα

Αστέρας Νίκαιας ( Τσικόγια): Μολδοβανίδη, Δασκάλου, Κασκούτη, Μπουρέκα, Καίσαρη, Σιδηροπούλου, Παπαζιάν (λ), Φιλιππίδη (λ), Μπουλούμπαση, Ανδρονίκου.