Εκτυπώστε τη σελίδα
06-10-2019 13:55

ΕΣΠΕΠ: Το πρωτάθλημα Κ-21 Εθελοντή Δότη Μυελού των οστών

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΠΕ.Π. σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ – «Χάρισε ζωή», προχώρησε στην ονοματοδοσία του πρωταθλήματος Κ-21 (πρώην Εφήβων) της ΕΣΠΕΠ, σε πρωτάθλημα Κ-21 «Εθελοντή Δότη Μυελού των οστών».

Η πρωτοβουλία αυτή έχει σαν στόχο, την ευαισθητοποίηση και ενθάρρυνση της κοινωνίας στο να γίνουν δότες Μυελού των Οστών, βοηθώντας τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από λευχαιμία και δίνουν τον δικό τους αγώνα ζωής, αναζητώντας συμβατό δότη.

Η Εθελοντική προσφορά Μυελού των Οστών αποτελεί, το κορύφωμα της δωρεάς του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του, δίνοντας την ευκαιρία για ζωή και έμπρακτης έκφρασης κοινωνικής αλληλεγγύης.    

Παράλληλα κατά την διάρκεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Κ-21 «Εθελοντή Δότη Μυελού των οστών», θα διανέμονται ενημερωτικά έντυπα και θα ακούγεται ηχητικό μήνυμα από τα μεγάφωνα των κλειστών Γυμναστηρίων, καθώς επίσης, θα συμπληρώνονται σχετικές αιτήσεις για να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών, αυξάνοντας την παγκόσμια αλυσίδα ζωής.

Επίσης στις κάρτες που θα εκδώσει η Ένωση για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, στους παράγοντες των ομάδων που θα έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στους πάγκους, κατ’ την διάρκεια των αγώνων, θα υπάρχει αντίστοιχο κοινωνικό μήνυμα.