1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-04-2019 04:12

ΕΣΠΕΔΑ: «Είναι πολύ όμορφο να ζεις για το βόλεϊ, όχι να ζεις από το βόλεϊ»

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΠΕΔΑ απαντά στον ΑΣ Περιστερίου για την υπόθεση της μη αναβολής του μπαράζ ανόδου γυναικών των «πορτοκαλί», λέγοντας πως αυτό δεν προβλέπεται απο τον Γενικό Κανονισμό και παράλληλα ρίχνει ευθύνες στην ομάδα του Περιστερίου για την στάση της και την απουσία της από τις διαδικασίες της Ένωσης.

Η ανακοίνωση της ΕΣΠΕΔΑ

«Με αφορμή την ανακοίνωση διαμαρτυρίας που είδε το φως της δημοσιότητας από τον ΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, η ΕΣΠΕΔΑ, οφείλει μιαν απάντηση:Η ΕΣΠΕΔΑ στα 7 χρόνια αυτής της διοίκησης έχει αποδείξει ποικιλιτρόπως ότι σέβεται και εκτιμά απεριόριστα τις προσπάθειες των σωματείων και ειδικά των αναπτυξιακών τμημάτων τους.Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά τις αιτούμενες αναβολές αγώνων, και πέρα από το γράμμα των προκηρύξεων της ΕΟΠΕ, έχει εφαρμόσει μέσω των δικών της προκηρύξεων και παρέχει αναβολές σε ειδικές περιπτώσεις και μόνο αν αφορά αγώνες εγγενών τμημάτων την ίδια ημέρα. (πχ. γυναίκες με νεάνιδες, νεάνιδες με κορασίδες κλπ).

Και αυτή η διαδικασία έχει τηρηθεί πάρα πολλές φορές. Το ίδιο έγινε και με τον αγώνα των παγκορασίδων του Περιστερίου την Κυριακή 14/04, γιατί σεβόμενοι το γεγονός ότι την ίδια ημέρα, μετέχει και στα τελικά του πρωταθλήματος κορασίδων, παρείχαμε αυτή την αναβολή.

Το Περιστέρι, έχει επιλέξει να αγωνίζεται την ίδια χρονιά με τις ίδιες αθλήτριες σε μεγάλο ποσοστό, σε 2 και 3 διαφορετικά πρωταθλήματα (γυναικών, κορασίδων και παγκορασίδων.) Ήταν επόμενο, ότι σε κάποια στιγμή, αυτή η ενέργεια θα είχε το μπλέξιμο που δημιουργείται τώρα.

Το Περιστέρι έχει την ίδια ημέρα αγώνα γυναικών play off ανόδου στη Β΄ Εθνική και τελική φάση κορασίδων. Οι ημερομηνίες ήταν γνωστές εδώ και καιρό. Και αντί το Περιστέρι να βρει λύση στο εσωτερικό του πρόβλημα, εγκαλεί την ΕΣΠΕΔΑ, να του βρει λύση με αναβολή του αγώνα των γυναικών και όταν αυτό δεν έγινε, τότε είδε το φως της δημοσιότητας, αυτή η αχαρακτήριστη επιστολή.

Είχαμε όλη την καλή διάθεση να του δοθεί κι αυτή η αναβολή, αλλά προαπαιτούμενο ήταν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ – καθώς αυτή η αναβολή δεν προβλέπεται από το Γενικό Κανονισμό – η συγκατάθεση και των 4 ομάδων που μετέχουν στα play off, για τη διεξαγωγή της 4ης αγωνιστικής την επόμενη ημέρα, πράγμα το οποίο δεν έγινε κατορθωτό.

Άλλη ομάδα που την ίδια ημέρα έχει αγώνα παραμονής στη Pre League, με 4 κορασίδες στην αποστολή του, 2 εκ των οποίων είναι βασικές, δε σκέφτηκε ούτε προφορικά να ζητήσει αναβολή ή διαφοροποίηση των ημερών διεξαγωγής των αγώνων.Ας μας πει κάποιος, αν ποτέ σε οποιαδήποτε άθλημα έχει αναβληθεί αγώνας γυναικών ή αντρών, με το πρόσχημα, ότι την ίδια ημέρα αγωνιζεται το τμήμα παίδων ή κορασίδων του ίδιου συλλόγου.Τις προκηρύξεις δεν τις διαβάζουν; Κι αν τις διαβάζουν, δε θα πρέπει αυτές να τηρούνται;Άραγε, αναρωτήθηκαν πόσες φορές τη φετινή περίοδο, η ΕΣΠΕΔΑ έχει παράσχει αναβολές στο ίδιο σωματείο και διεκολύνσεις για παρόμοιους λόγους;

Και γι αυτούς που μιλάνε για ανάπτυξη, άραγε πόσο αναπτυξιακό είναι τα ίδια παιδιά να αγωνίζονται την ίδια εβδομάδα σε 6 αγώνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται;Σε ό,τι αφορά την εξήγηση προς τα παιδιά της ομάδας, οι ίδιοι θα έπρεπε να απολογηθούν στα ίδια, γιατί έκαναν τόσο λάθος επιλογές και βρέθηκαν σε αυτό το σημείο.Ακόμα, θα είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς, γιατί κάπου μιλάνε για ώρα απολογισμού, αν στην επόμενη Γ.Σ. της ΕΣΠΕΔΑ, το Περιστέρι έχει παρουσία για πρώτη φορά στην ιστορία του, γιατί μέχρι τώρα έχει λάμψει με την απουσία του, απ΄ όλες τις διαδικασίες μας. Γιατί αν ήταν παρών, έστω και σε μία, θα είχε αντιληφθεί και κατανοήσει πλήρως το σκεπτικό μας και την καθαρότητα των αποφάσεων μας.

Και αν υπάρχουν φιλοδοξίες άσκησης διοίκησης, θα πρέπει πρώτα να μάθουν να συμμετέχουν σε συλλογικές διαδικασίες, να αποκτήσουν την απαραίτητη εμπειρία και μετά ίσως… Γιατί μέχρι τώρα από διοίκηση, απλά δεν ξέρουν και δε μπορούν.Αν είχαν έστω τυπική παρουσία, θα ήξεραν ότι στις προηγούμενες εκλογές το σημερινό δ.σ., ψηφίστηκε από πολύ μεγάλη πλειοψηφία των σωματείων, η οποία και εκχώρησε την εκπροσώπηση και άσκηση διοίκησης σε εμάς.

Όμως, αυτή η ανακοίνωση ήταν μετά από την προεόρτια ειρωνική ανακοίνωση του ίδιου συλλόγου, για την ανάθεση της τελικής φάσης κορασίδων στο Αιγάλεω. Ποιό; Το Περιστέρι που διεκδίκησε κι αυτό την ίδια τελική φάση και στο οποίο Περιστέρι, έχουν ανατεθεί και διοργανωθεί στα 7 αυτά χρόνια, οι εξής διοργανώσεις:2013-14: Ημιτελικά παγκορασίδων Α΄.2015-16: Τελικά παγκορασίδων Α΄.2016-17: Τελικά παγκορασίδων Β΄2017-18: Τελικά παγκορασίδων Α΄.2017-18: Τελικά κορασίδων Α΄.Βλέπουμε λοιπόν, ότι από τις 10 φορές που πήγε σε τελικές φάσεις, πήρε 5 διοργανώσεις. Όχι άσχημα, ε;Όταν όλοι ξέρουν, ότι η ΕΣΠΕΔΑ αναθέτει διοργανώσεις κοιτώντας μόνο το παρελθόν (διοργανωτές) του ίδιου πρωταθλήματος.

Άλλωστε, δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες, από τότε που το ίδιο σωματείο ζήτησε ”προστασία” από την ΕΣΠΕΔΑ, για αγώνα κορασίδων φοβούμενοι τυχόν έκτροπα και η ΕΣΠΕΔΑ, άμεσα αντιμετώπισε το γεγονός με υποδειγματικό τρόπο, δεχόμενοι τις ευχαριστίες του.

Γιατί θα πρέπει μόλις δούμε μιαν απόφαση που δεν είναι σύμφωνη με τις επιθυμίες μας – μετά από σειρά αποφάσεων, που μας ήταν ευνοϊκές – να βγάζουμε εμπρηστικές ανακοινώσεις;Και επειδή ”το επιχειρείν και συνεταιρίζεσθαι”, έχει και τα ρίσκα του, καλούμε το σύλλογο του Περιστεριού, να βρει λύση πρώτα στα του οίκου του και μετά να εκδίδει άδικες και επιθετικές ανακοινώσεις

.Είναι πολύ όμορφο να ζεις για το βόλει, όχι να ζεις από το βόλει.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ