Εκτυπώστε τη σελίδα
12-04-2019 05:11

ΕΣΠΑΑΑ: Εντυπωσιακοί Αμπελόκηποι ισοφάρισαν σε «2-2» το ΠΑΚ και ολα θα κριθούν σε πέμπτο τελικό

Πολύ σκληροί για να χάσουν, αποδείχτηκαν οι Αμπελόκηποι οι όποιοι στον τέταρτο τελικό των πλει οφ της Β΄εθνικής γυναικών ΕΣΠΑΑΑ, νίκησαν δίκαια με 3-0 (26-24, 25-22, 25-23) το ΠΑΚ, ισοφάρισαν την σειρά σε 2-2 και πλέον όλα θα κριθούν την επόμενη Δευτέρα 15/4 (20.45), στο κλειστό του Χαλανδρίου , όπου οι δύο ομάδες θα παίξουν μια ολόκληρη χρονιά.

Η κατάμεστη έδρα των Αμπελοκήπων για ένα ακόμη παιχνίδι, φάνηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τις φιλοξενούμενες (είχαν ηττηθεί με 3-0 στις 4/2 για την 16η αγωνιστική της κανονικής περιόδου).

Οι παίκτριες του Νίκου Λιγνού, έφτσαν σε αυτό το εντυπωσιακό 3-0, καθώς αγωνίστηκαν με περισσότερο πάθος, μπόρεσαν να διαχειριστούν το άγχος ενός τόσου κρίσιμου ματς, έδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο ενώ στους τελευταίους πόντους και των τριών σετ κατάφεραν να κάνουν τα λιγότερα λάθη από το ΠΑΚ και να τα κερδίσουν.

Επίσης αγωνιστικά, πίεσαν πολύ στο σερβίς, δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην υποδοχή του ΠΑΚ και με οδηγό την ασταμάτητη Βασιλειάδη στην επίθεση, μπόρεσαν να ανατρέψουν διαφορές η να διατηρήσουν το προβάδισμα στο σκορ εκεί πού ήθελαν.

Από την άλλη το ΠΑΚ, βρέθηκε σε κακή βραδιά, δεν ειχε καλή υποδοχή, δέχτηκε πολλούς άσσους, είχε περισσότερα χαμένα σερβίς, έκανε πιο εύκολα το λαθος και αν και είχε προβάδισμα στο πρώτο και τρίτο σετ για να επικρατήσει, λύγισε κάτω από τον επιθετικό οίστρο των γηπεδούχων που φάνηκαν πολύ πιο αποφασιστικοί.

 Ανατροπή απο τους Αμπελόκηπους

Μεγάλη μάχη είχαμε από το πρώτο σετ, οπου οι φιλοξενούμενες, ξεκίνησαν καλά, ειχαν συνεχώς το προβάδισμα στο σκορ με σταθερή διαφορά + 4 πόντων (7-11, 9-13, 12-16,) και 19-22.

Εκεί όμως οι Αμπελόκηποι με εκπληκτικό σερί 5-1 και με μπροστάρισα την Βασιλειάδη, πέρασαν μπροστά με 24-23. Από χαμένο σερβις της Κατραμάδου, το ΠΑΚ ισοφάρισε σε 24-24 αλλα και πάλι οι γηπεδούχες με κρίσιμες επιθέσεις της Βασιλειάδη, πήραν το σετ με 26-24 και έκαναν το 1-0.

Προβάδισμα και 2-0

Η κατάκτηση του σετ απελευθέρωσε ψυχολογικά τους Αμπελόκηπους, τους έδιωξε το άγχος και με την βοήθεια των φιλάθλων τους, μπόρεσαν να ανεβάσουν κατακόρυφα την απόδοση τους και να μπουν φουριόζες. Με μεγάλη πίεση στο σερβίς, καλό μπλοκ και σε συνδυασμό με τα λάθη του ΠΑΚ, ξέφυγαν με το εντυπωσιακό 20-14 από άσο της Παπαδάκη.

Το ΠΑΚ αντέδρασε με την σειρά του πλησίασε στους δύο πόντους 23-21 και 24-22 με την Παπαθανάση αλλα η Παπαδάκη με μπλόκ άουτ έγραψε το 25-22 και βοήθησε την ομάδα της να πάρει σημαντικό προβάδισμα με 2-0 σετ.

Αντεπίθεση ΠΑΚ και «μέταλλο»... Αμπελοκήπων

Σκληρή κόντρα είχαμε και στο τρίτο σετ με τις δύο ομάδες να είναι πολύ κοντά στο σκορ αλλά και να έχουν πολλές ισοπαλίες εως το 18-18. Οι παικτριες της Μαρτσουκάκη που έκαναν την απέλπιδα προσπάθεια να παρουν το σετ και να επιστρέψουν στο ματς, προηγήθηκαν τρεις φορές με 18-20, 19-21 και 21-23 με επίθεση της Δορμπαράκη.

Εκεί οι Αμπελόκηποι έβγαλαν «μέταλλο» και με τέσσερις ποντους , τους τρεις από την Βσιλειάδη και έναν της Καλιαφεντάκη από ατομικό μπλοκ, «καθάρισαν» το σετ με 25-23 και διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.

Μορφή η Βασιλειάδη

Από τους Αμπελόκηπους που έκαναν κατάθεση ψυχής,μορφή η Βασιλειάδη,η οποία ηταν εκπληκτική στην επίθεση, πήρε άσσους, έβγαλε υποδοχή και ήταν καθοριστική στους τελευταίους πόντους των σετ, εξαιρετική η Καλιαφεντάκη, κυριάρχησε στο φιλέ, κέρδισε τις περισσότερες μάχες, τελείωσε πρώτους χρόνους,πολύ καλή η πασαδόρος Τσιαγαρίδα, πίεσε αρκετά με το σερβίς, έδωσαν λύσεις Κατρή, Κατραμάδου,Παπαδάκη, βοήθησε πολύ στην υποδοχή η αθόρυβη Χατζηνικολάου

Από το ΠΑΚ για ένα άλλο ματς ξεχώρισε η πολύσυνθετη αρχηγός, Ιμπραχήμ και κατά διαστήματα η Μαυράκου στην επίθεση.

Τα σετ 3-0 ( 26-24, 25-22, 25-23)

Διαιτητές: Λιδορικιώτη, Μαρκάτης, Γραμματεία: Κολλάρου

Αμπελόκηποι (Λιγνός), Καλιαφεντάκη, Παπαδάκη, Κατρή, Κατραμάδου, Τσιγαρίδα, Βασιλειάδη, Υφαντή (λ), Αντωνίου, Χατζηνικολάου

ΠΑΚ Χαλανδρίου: (Μαρτσουκάκη): Μαυράκου Παπαθανάση,Ιμπραχήμ, Δορμπαράκη, Βελισάρη, Κωτούλα, Πασιαλή (λ), Γρηγοράτου, Διαμαντοπούλου.

 ΦΩΤΟ Δημήτρης Αντωνάκης

 

Σχετικά άρθρα