Εκτυπώστε τη σελίδα
09-04-2019 05:58

ΕΣΠΑΑΑ Β΄εθνική: Προβάδισμα τίτλου για το ΠΑΚ που νίκησε άγχος και Αμπελόκηπους

Μετά από ένα δραματικό παιχνίδι που κράτησε δυόμιση ώρες, το ΠΑΚ Χαλανδρίου επικράτησε πολύ δύσκολα με 3-2 (25-23, 25-21, 22-25, 24-26, 15-11)των Αμπελοκήπων και πήρε προβάδισμα με 2-1 νικες για την κατάκτηση του τιτλου της Β’ εθνικής ΕΣΠΑΑΑ. Η σειρά πλέον μεταφέρεται στο κλειστό των φιλοξενούμενων την Πέμπτη (11/4, 21.00)

Σε περίπτωση που οι παίκτριες της Μαρτσουκάκη κάνουν το «μπρέικ», θα κατακτήσουν τον φετινό τίτλο και θα περιμένουν τα μπαραζ ανόδου με τους πρωταθλητές των άλλων Ενώσεων για να δουν αν μπορούν να βρεθούν στην Α2. Σε περίπτωση που νικήσουν οι Αμπελόκηποι και ισοφαρίσουν την σειρά, όλα πλέον θα κριθούν σε πέμπτο και τελευταίο ματς στο Χαλάνδρι.

 Οσον αφορά το χθεσινό ματς, αν και πήγε στα πέντε σετ, ήταν ποιοτικά κακό με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη και να χάνουν αρκετά σερβίς. Η γηπεδούχος ομάδα του Χαλανδρίου με την συμπαράσταση των φιλάθλων της και οδηγό το πάθος και με λιγότερα λάθη στα κρίσιμα σημεία του αγ’ωνα, προηγήθηκε με 2-0 και πίστεψε ότι το παιχνίδι τελείωσε.

Οι φιλοξενούμενες όμως δεν παράτησαν το ματς, έδειξαν χαρακτήρα, ανέβασαν την απόδοση τους, ισοφάρισαν σε 2-2 και όλα κρίθηκαν στους τελευταίους πέντε πόντους του τάι μπρέικ, όπου οι νικήτριες έβγαλαν φοβερή ενέργεια και κατάφεραν να επικρατήσουν με 15-11.

Η εικόνα του παιχνιδιού 

Στο πρώτο σετ το ΠΑΚ μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με 9-6,οι Αμπελόκηποι αντέδρασαν και με σερί 12-5, πέρασαν μπροστά με 14-18 από άσο της Τσιγαρίδα. Οι γηπεδούχες με καρφί της Μαυράκου προσπέρασαν με 20-18 αλλά στην συνέχεια είχαμε ανατροπή. Οι Αμπελόκηποι με δύο άσσους της Χατζηνικολάου πέρασαν μπροστά με 21-22 αλλά δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το προβάδισμα καθώς Παπαθανάση και Ιμπραχήμ, έβαλαν το ΠΑΚ μπροστά με 24-22, το οποίο πήρε το σετ με 25-23 από χαμένο σερβίς των Αμπελοκήπων. 

Ισορροπημένα ξεκίνησε το δεύτερο σετ με τις δύο ομάδες να συμβαδζουν στο σκορ μέχρι το 11-11. Στη συνέχεια οι παικτριες του Χαλανδρίου με όπλο το μπλοκ από το δίδυμο Δορμπαράκη-Γρηγοράτου και άσσους από Βελισάρη, Ιμπραχήμ, έκανε σερί 8-2 και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 19-13. Οι παίκτριες του Λιγνού μείωσαν σε 19-17με την Χατζηνικολαου αλλα μέχρι εκεί. Το ΠΑΚ με πόντους από Δορμπαράκη, Ιμπραχήμ και Γρηγοράτου, κατάφερε να ξέφύγει με +5 (23-18) και να διπλασιάσει τα σετ με 25-21. 

Αντεπίθεση και ισοφάριση από τους Αμπελόκηπους.

 Μεγαλη μάχη και ανατροπή σκηνικού είχαμε στο τρίτο σετ καθώς το αρχικό 6-2 των γηπεδούχων, έγινε με εκπληκτικό 14-4 σερί των φιλοξενουμένων 10-16. Στο 12-17 ο φιλές του παιχνιδιού χαμήλωσε και χρειάστηκε μια ολιγόλεπτη διακοπή για να συνεχιστεί. Το ΠΑΚ βρήκε ρυθμό και με πρώτους χρόνους της Παπαθανάση και ασσο η Ιμπραχήμ έφερε το σετ στα ίσια με 22-22. 

Στην επόμενη φάση η κ. Ράντσιου πήρε επάνω της μια δύσκολη φάση, όπου οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για επίθεση άουτ από τους Αμπελόκηπους αλλα η ρέφερι έδειξε ότι ηταν μπλοκ άουτ, με αποτέλεσμα οι Αμπελόκηποι να περάσουν μπροστά σε καθοριστικό σημείο, με 22-23 ενώ στην εξέλιξη του σετ, με κρίσιμους πόντους από Χατζηνικολάου, Βασιλειάδη, πήρε το σετ με 22-25 και μείωσε σε 2-1.

 Με την ψυχολογία στα ύψη, οι Αμπελοκήποι μπήκαν πολύ δυνατά, πήραν γρήγορα τον έλεγχο του σετ και με την Βασιλειάδη να είναι ασταμάτητη, προηγήθηκαν με 15-20, και 20-24. Εκεί χαλάρωσαν και έδωσαν την ευκαιρία στο ΠΑΚ από ξέσπασμα της Μαυράκου να ισοφαρίσει σε 24-24 και να βάλει «φωτιά» στο κλειστό του Χαλανδρίου. Ένα χαμένο σερβις από την Διαμαντοπούλου και ένας άσσος από την Κατραμάδου, βοήθησαν τους Αμπελοκηπους να «κλειδώσουν» με 24-26 και να στείλουν το παιχνίδι στο τάι-μπρέικ με 2-2 

Ανατροπή της ανατροπής στο τάι μπρέικ

 Στο πέμπτο σετ είδαμε δύο διαφορετικές οψεις. Αρχικά οι Αμπελόκηποι με αιχμή την Κατρή, διατήρησαν το προβάδισμα στο σκορ με 6-8, το ΠΑΚ με την εκπληκτική Δορμπαράκη πέρασε μπροστά με 10-8, οι παίκτριες του Λιγνού ισοφάρισαν σε 11-11 με μπλοκ της Βσιλειάδη αλλά ένα νέο ξέσπασμα της Δορμπαράκη και ένας περιπετειώδης πόντος από την Ιμπραχήμ, το ΠΑΚ επικράτησε με 15-11 και πανηγύρισε μια δύσκολη και αγχώδη νίκη με 3-2 που το εβαλε σε θέση οδηγού για τον τίτλο. 

  Από τις νικήτριες, πρώτη μεταξύ ίσων η κεντρική Δορμπαράκη, η οποία ξεχείλισε από το πάθος για νίκη, τελείωσε πολλούς πρώτου χρόνους και ήταν καθοριστική στο τάι μπρέικ όταν η μπαλα ηταν πολύ βαριά από το άγχος, πολύ κοντά η επίσης κεντρική Παπαθανάση που έπιασε πολλά μπλοκ και γενικά κέρδισε πολλές μάχες στο φιλέ, εξαιρετική η Ιμπραχήμ κράτησε την υποδοχή, πήρε άσσους αν και έπαιξε με ψηλό πυρετό, πάλεψε πολύ η Μαυράκου και έδωσε λύσεις με τα επιθετικά της ξεσπάσματα, καλό παιχνίδι από την πασαδόρο Βελισσάρη η οποία πίεσε πολύ στο σερβίς και αξιοποίησε τις κεντρικές με αρκετούς πρώτου χρόνους. 

Από τους Αμπελόκηπους που αντιστάθηκαν και πίστεψαν στην ανατροπή αλλα δεν μπόρεσαν να την ολοκληρώσουν, κορυφαία η Κατρή, εξαιρετική η πασαδόρος Τσιγαρίδα, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της μετά τα δύο πρώτα σετ η Βασιλειάδη στην επίθεση, βοήθησε σε πολλούς τομείς η Χατζηνικολάου.

 Διαιτητές Ράντσιου-Πικαμένος, δεν απέφυγε τα λάθη η πρώτη αν και έδειξε στο ξεκίνημα του αγώνα ότι θα το έβγαζε με άνεση το ματς, 

Τα σετ 3-2 (25-23, 25-21, 22-25, 24-26, 15-11)  

ΠΑΚ (Μαρτσουκάκη): Βελισάρη, Δορμπαράκη, Παπαθάνάση, Μαυράκου, Γρηγοράτου, Ιμπραχήμ, Πασιαλή (λ), Γεωργιάδη (λ), Κωτούλα, Διαμαντοπούλου 

Αμπελόκηποι (Λιγνός): Τσιγαρίδα, Κατρή, Βασιλειάδη, Κατραμάδου, Παπαδακη, Καλιαφεντακη, Υφαντή (λ) Χατζηνικολάου, Αντωνίου  

 

 

 

Σχετικά άρθρα