1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
30-03-2019 05:10

ΕΣΠΑΑΑ: Προβάδισμα πρόκρισης για το ΠΑΚ με «2-1» κόντρα στον μαχητικό Παπάγου

Με το δεξί μπήκε στους ημιτελικούς των πλέι οφ, το ΠΑΚ Χαλανδρίου καθώς στο πρώτο ματς της δεύτερης ημιτελικής σειράς της Β΄εθνικής ΕΣΠΑΑΑ, επικράτησε 3-0 (25-23, 25-22, 25-22) του Παπάγου και πήρε προβάδισμα με 2-1 στις νίκες.

Η σειρά θα συνεχιστεί την Δευτέρα (1/4.21.30) στο «Σαλούν», όπου οι φιλοξενούμενες θα προσπαθήσουν να κάνουν το «2-2» και να διεκδικήσουν την πρόκριση στον μεγάλο τελικό σε τρίτο αγώνα, όπου ήδη έχουν περάσει οι Αμπελόκηποι με 3-0 νίκες κόντρα στη Νίκη Αμαρουσίου ενώ οι νικήτριες με καλή ψυχολογία θα κυνηγήσουν το «μπρέικ» πρόκρισης.

Αγωνιστικά όσοι βρέθηκαν χθες στο κατάμεστο κλειστό του Χαλανδρίου, είχαν την τύχη να δουν ένα δυνατό ντέρμπι που είχε συγκινήσεις, μεγάλες διακυμάνσεις στο σκορ ενώ και τα τρία σετ κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Οι παίκτριες της Μαρτσουκάκη, έφτασαν στην νίκη, καθώς πίεσαν πολύ στο σερβίς, όπου δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην υποδοχή του Παπάγου, αγωνίστηκαν με περισσότερο πάθος και θέληση, εκαναν λιγότερα λάθη και έδειξαν μεγάλη αποφασιστικότητα στους τελευταίους κρίσιμους πόντους κάθε σετ.

Από την άλλη ο Παπάγου ήταν ανταγωνιστικός, κόντραρε το ματς στα ίσια, δεν άφησε τις γηπεδούχους να πάρουν μεγάλες διαφορές όταν έβρισκαν ρυθμό αλλά μέχρι τους 20 ποντους.Από κει και μετά οι φιλοξενούμενες έκαναν συνήθως μαζεμένα λάθη, έδειχναν μεγάλη αδυναμία σε υποδοχή και επίθεση, στοιχεία που αξιοποίησε έξυπνα το ΠΑΚ.

Το πρώτο σετ ήταν μια μονομαχία των Μαυράκου και Καρατζοπούλου, με τις δύο παίκτριες να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές και να παίρνουν το βάρος των επιθέσεων. Αρχικά το ΠΑΚ ξεκίνησε με 11-7 αλλά ο Παπάγου ανέβασε την απόδοση του και με τις Ζουρου και την αρχηγό του, αρκετά ορεξάτη, ισοφάρισε σε 18-18 και πέρασε μπροστά με 18-20. Το παιχνίδι στην συνέχεια πήγε ποντο πόντο με τον Παπάγου να παίρνει σημαντικό προβάδισμα για δεύτερη φορά με 22-23, πάλι από την Καρατζοπούλου αλλα και την Μαυράκου με καθοριστικούς πόντους να οδηγεί το ΠΑΚ στο 25-23 και το1-0.

.Ίδιο σενάριο είχαμε και στο δεύτερο σετ με το ΠΑΚ να ξεφεύγει με 16-11 με την Ιμπραχήμ, 21-17 με διαδοχικούς άσσους από την Δορμπαράκη αλλά τον Παπαγου να καλύπτει άμεσα τις διαφορές και να φτάνει σε απόσταση αναπνοής με 21-19.. Καλύτερη και πιο ψύχραιμη στην συνέχεια, η ομάδα του Χαλανδρίου με πρώτους χρόνους της αρχηγού Παπαθανάση και την Μαυράκου για άλλη μια φορά «καυτή» από την άκρη, καθάρισε το σετ 25-22 και έφτασε στο 2-0.

Στο τρίτο σετ ο Παπάγου ήταν αυτός που ξεκίνησε εντυπωσιακά και με ξέσπασμα της Ζούρου, ξέφυγε με 3-7 αλλα δεν μπόρεσε να διατηρήσει την διαφορά. Με την Παπαθανάση να τελειώνει πολλούς πρώτους χρόνους και την Μαυράκου αποτελεσματική, το ΠΑΚ πέρασε μπροστά με 12-11 και το ματς πήγε πόντο πόντο μέχρι το 16-16. Ο «εφτάψυχος» Παπάγου πήρε δυο φορές κεφάλι στο σκορ με 16-19 από την Βλάγκια και 17-20 από την Ρόουζ αλλά έδειξε αδυναμία να διαχειριστεί το προβάδισμα και με σερί 8-2 από Δορμπαρακη, Ιμπραχήμ, Παπαθανάση, Κωτούλα , το ΠΑΚ «κλείδωσε» το σετ 25-22 και το ματς με το τελικό .3-0

Από τις νικήτριες που έπαιξαν πιο ομαδικά και με πλουραλισμό, πρώτες μεταξύ ίσων, η ασταμάτητη επιθετικά Μαυράκου,  η κεντρική και αρχηγός Παπαθανάση, ενώ βοήθησαν σημαντικά σε υποδοχή και σερβίς, Ιμπραχήμ, Δορμπαράκη, η πασαδόρος Βελισσάρη που μοίρασε σωστά το παιχνίδι και η Κωτούλα.

Από τον Παπάγου που απουσίασε η τραυματίας Μπουντούρογλου κορυφαία η Ζούρου, καλή σε γενικές γραμμές η πασαδόρος Μανώλαινα, βοήθησε η Βλάγκα, ξεκίνησε καλά στο πρώτο σετ αλλα δεν ειχε συνέχεια η Καρατζοπούλου.

Διαιτητές Οικονόμου-Τουμπανάκης

Τα σετ 3-0 (25-23, 25-22, 25-22

)ΠΑΚ Χαλανδρίου (Μαρτσουκάκη) Παπαθανάση, Βελισσάρη, Ιμπραχήμ, Κωτούλα,, Δορμπαράκη, Μαυράκου, Πασιαλή (λ)

Παπάγου (Πούμπουρας): Ρόουζ, Μωραϊτιδη, Παπαγιαννοπούλου, Καρατζοπούλου, Μανώλαινα, Ζούρου, Γούλα (λ), Γεωρργίου (λ), Βλάγκα,, Καραμαούνα, Μπαρουξή.

Hμιτελικοί πλει οφ Γυναικών

27/3 Αμπελόκηποι-Νίκη Αμαρουσίου 3-1 (3-0 νίκες)

28/3 ΠΑΚ Χαλανδρίου- Παπάγου 3-0 (2-1 ίνικες)

1/4   Παπάγου-ΠΑΚ Χαλανδρίου

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ