1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
05-03-2019 09:31

ΕΣΠΑΑΑ: Κράτησε την κορυφή το ΠΑΚ, 3-1 τον Παπάγου

To ΠΑΚ Χαλανδρίου ήταν ο νικητής του ντέρμπι της 20η αγωνιστικής της Β εθνικής γυναικών ΕΣΠΑΑΑ, καθώς επικράτησε του μαχητικού Παπάγου με 3-1 (23-25, 25-17, 25-20, 25-19)

Οι νικήτριες με αυτό το τρίποντο «σφράγισαν» την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, δυο αγωνιστικές πριν τη λήξη (παίζουν με Νέους Βύρωνα εκτός και Ίωνες εντός) και θα περιμένουν να δουν, ποια ομάδα θα τερματίσει στην τέταρτη θέση, ώστε να μάθουν τον αντίπαλο τους στον ημιτελικό των πλέι οφ.

Από την άλλη ο ηττημένος Παπάγου σε συνδυασμό με την επιτυχία της Νίκης Αμαρουσίου στα Μελίσσια με 1-3, πήγε από την τρίτη στην τέταρτη θέση .Πλέον θα πρέπει να κερδίσει την ουραγό Παλλήνη την επόμενη και προτελευταία αγωνιστική(21) αλλά να μάθει και τα αποτελέσματα της τελευταίας Ι(έχει ρεπό) για να δει αν θα μείνει η θα βγει από την αρχική τετράδα και την συμμετοχή του στα πλέι οφ.

Οσον αφορά την εικόνα του ματς, δύο μήνες μετά το τελευταίο τους ραντεβού στον τελικό του Final-4 του κυπέλλου, το ΠΑΚ επικράτησε δίκαια, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ανέβασε την απόδοση του εντυπωσιακά, έβγαλε μεγάλο πάθος και θέληση στο τερέν, πίεσε στο σερβις, είχε πλουραλισμό στην επίθεση και αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το άγχος και τα λάθη των «Στρατηγών».

Ο φιλοξενούμενος Παπάγου, είχε διάθεση, προσπάθησε να πάρει έστω εναν βαθμό που θα τον βοηθούσε αποφασιστικά για την παραμονή του στην τετράδα αλλα πλήρωσε το μεγάλο άγχος και τα πολλά λάθη στην υποδοχή και στην επίθεση που έκανε μετά τους 18-20 πόντους κάθε σετ. Επίσης και οι περισσότερες παίκτριες, πλην της Μωραϊτίδη δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα.

Στο πρώτο σετ, οι παίκτριες του Αντώνη Πούμπουρα, μπήκαν δυνατά και συγκεντρωμένα, αιφνιδίασαν το ΠΑΚ, πήραν από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και ξέφυγαν με 16-23. Οι γηπεδούχες δεν παράτησαν το σετ και με σερί 7-1 από Μαυράκου-Κωτούλα, πλησίασαν στον πόντο με 23-24 και απείλησαν με ανατροπή αλλά η κορυφαία παίκτρια του Παπάγου, η Μωραϊτίδη κατάφερε να πάρει μπλοκ άουτ και να δώσει στις φιλοξενούμενες το σετ με 23-25.

Στο δεύτερο σετ το ΠΑΚ μπήκε με την σειρά του αποφασιστικά, ξεφυγε με 16-9 από επίθεση της Δορμπαράκη, ο Παπάγου μάζεψε την διαφορά σε 18-15 αλλά και πάλι οι παίκτριες της Μαρτσουκάκη με πρώτους χρόνους της Παπαθανάση και επιθέσεις της Ιμπραχήμ, τελείωσε εύκολα το σετ με 25-17.

Στο τρίτο οι ομάδες ήταν μαζί στο σκορ μέχρι το 16-16, το ΠΑΚ ξέφυγε προσωρινά με 19-16, ο Παπάγου μείωσε στο 20-18 αλλα τα λάθη των φιλοξενούμενων και η ευστοχία των Μαυράκου, Ιμπραχημ, βοήθησαν την ομάδα του Χαλανδρίου να το κατακτήσει με 25-20 και να πάρει κεφάλι στο σκορ με 2-1 σετ.

Στο τέταρτο και παλι ο Παπάγου με πρώτους χρόνους της κεντρικής Ρόουζ και άσο της Παπαγιαννόπουλου πήρε προβάδισμα με 10-14 αλλά δεν μπόρεσε κάτι παραπάνω.

Οι πρωτοπόρες έδειξαν χαρακτήρα και με ξέσπασμα διαρκείας των Δορμπαράκη, Ιμπραχημ, Παπαθανάση, Μαυράκου, έκαναν ένα εκπληκτικό σερί 15-5, όπου «καθάρισαν» το σετ με 25-19 αλλα και τον αγώνα με 3-1.

Από την ομάδα του Χαλανδρίου ξεχώρισε η εξαιρετική τετράδα, Παπαθανάση, Ιμπραχημ, Μαυράκου, Δορμπαράκη ενώ πολλές λύσεις έδωσαν Βελισάρη, Κωτούλα, και η λίμπερο Πασιαλή. Από τον Παπάγου κορυφαία η Μωραϊτίδη η οποία προσπάθησε μόνη της να κρατήσει όρθια την ομάδα των «Στρατηγών».

Τα σετ 3-1 (23-25, 25-17, 25-20, 25-19) 

Διαιτητές: Χαμπιλού, Προκοπίου

ΠΑΚ Χαλανδρίου (Μαρτσουκάκη): Πααθανάση, Κωτούλα, Δορμπαράκη Βελισάρη, Ιμπραχήμ, Μαυράκου, Πασιαλή (λ), Γεωργιάδη (λ), Διαμαντοπούλου, Χάλαρη

Παπάγου (Μπουμπουρας): Μωραϊτίδη, Καρατζοπούλου, Παπαγιαννοπούλου, Ζούρου, Μανώλαινα, Ρόουζ, Γούλα (λ), Μεσαρετζίδη, Μπουντούρογλου, Καραμαούνα, Μπαρουξή, Βλάγκα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ