Εκτυπώστε τη σελίδα
29-01-2019 13:14

Δημήτρης Γιαμαλής: «Το Κορωπί έχει αναβαθμιστεί, στα πλάνα μας η άνοδος»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του Γ.Σ.Κορωπίου Δημήτρης Γιαμαλής μετά την ήττα της ομάδας του από τον Γ.Σ.Κερατέας μίλησε στην κάμερα του volleynews.gr για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η ομάδα του στην τοπική κατηγορία της ΕΣΠΑΑΑ.

Ο Γ.Σ.Κορωπίου είναι πρωτοπόρος μαζί με τον Απόλλων Αγίου Δημητρίου και ο Γιαμαλής μίλησε γενικά για την προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος να αναπτύξει το βόλεϊ αλλά και τις θυσίες που γίνονται για να έχει η ομάδα πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

«Στο Κορωπί εδώ και δύο χρόνια έχουμε ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια. Εχουμε αναβαθμίσει τις ακαδημίες και έχουμε 80 παιδιά από 20 που υπήρχαν. Αρωγός στην προσπάθεια μας είναι ο έφορος Διονύσης Ζώης. Προσπαθούμε να έχουμε οικογενειακό κλίμα, να το οργανώσουμε και να έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα σε ένα δύσκολο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπως είναι το εφετινό στην τοπική κατηγορία της ΕΣΠΑΑΑ».

Για τον στόχο της ανόδου και για τις βοήθειες που έχει ο σύλλογος:

 

«Εξ αρχής μέσα στα πλάνα και στις σκέψεις μας ήταν η άνοδος. Το Κορωπί τα τελευταία χρόνια ήταν ασανσέρ στις κατηγορίες αλλά τα τελευταία χρόνια θέλουμε να έχουμε σταθερή πορεία και να ανέβουμε. Εμείς θέλουμε να έχουμε μία ομάδα ανταγωνιστική, να πρωταγωνιστεί στις πρώτες θέσεις και στο τέλος θα κάνουμε τον λογαριασμό μας».

 

Για τις συνθήκες που υπάρχουν για το γυναικείο τμήμα βόλεϊ:

 

«Υπάρχει το μπάσκετ αλλά ο σύλλογος έχει τμήματα πάλης και στίβου. Δεν έχουμε ανδρικό βόλεϊ. Μόνο γυναικείο και οι ακαδημίες. Τα έσοδα μας προέρχονται από τις ακαδημίες και φίλους που βοηθούν με χορηγίες. Γήπεδο έχουμε, γενικά οι συνθήκες είναι καλές και σε βάθος χρόνου θέλουμε να αναπτύσσουμε συνεχώς την υποδομή μας και το επίπεδο μας ώστε να στελεχώνουμε την γυναικεία ομάδα».

 

Για τον αγώνα με τον Γ.Σ.Κερατέας και την επιτυχημένη αλλαγή στο σύστημα ανόδου:

 

«Σήμερα ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Τα δύο πρώτα σετ κρίθηκαν στον πόντο. Ηταν νευρικό παιχνίδι με πολλά λάθη. Στα κρίσιμα σημεία μίλησε η εμπειρία των παικτριών της Κερατέας και λίγο η αδυναμίας να ανταπεξέλθουμε στους κρίσιμους πόντους. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό. Υπάρχουν 4-5 ομάδες που είναι κοντά και μαζί στη βαθμολογία. Είναι πολύ καλό που έγινε η αλλαγή στο σύστημα ανόδου και αξίζουν συγχαρητήρια για αυτή την αλλαγή. Ανεβαίνει απ΄ευθείας ο πρωταθλητής και επιβραβεύεται, ενώ υπάρχουν άλλες τέσσερις ομάδες που θα παίξουν στα πλέι οφ για την δεύτερη θέση».