1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-12-2018 09:26

Απόδραση Αστέρα απο το ΣΕΦ, 2-3 την Ίριδα

Ο Αστέρας Νίκαιας ήταν ο μεγάλος κερδισμένος του ντέρμπι κορυφής κόντρα στην Ίριδα , καθώς αν και έχανε με 2-1 σετ, κατόρθωσε με αντεπίθεση διαρκείας να κάνει την ανατροπή και να αποδράσει με 2-3 (21-25, 25-18, 25-16, 22-25, 7-15).

 

Ένα σπουδαίο αποτέλεσμα που τον διατήρησε στην δεύτερη θέση με 23 βαθμούς, παρέα όμως με την Ένωση Ιλίου, την οποία μάλιστα υποδέχεται στην έδρα του, στο φινάλε του πρώτου γύρου. Παράλληλα όμως η απώλεια βαθμού, έδωσε την δυνατότητα στην αήττητη Αργυρούπολη που έφτασε τις 10-0 νίκες, να ξεφύγει στο +7.

 Από την άλλη η Ίριδα με αυτή την ήττα υποχώρησε στην πέμπτη θέση ενώ ηταν το τέταρτο σερί ματς για την ομάδα της Ν. Σμύρνης που έφτασε στο τάι μπρέικ. Την επόμενη αγωνιστική οι παίκτριες του Ξεροβάσιλα αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον ΑΟΝΑ.

Αγωνιστικά δύο διαφορετικά παιχνίδια είδαν όσοι θεατές βρέθηκαν στο προπονητήριο του ΣΕΦ.Αρχικά την Ίριδα να ανατρέπει το 0-1 του Αστέρα και να παίρνει με άνεση τα δύο επόμενα και στη συνέχεια τις φιλοξενούμενες να ισοφαρίζουν στο τέταρτο, και να κατακτούν το παιχνίδι στο τάι μπρέικ με άνεση.

 Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ μέχρι το 20-21, αλλα η είσοδος της Τένιας Μόνου που πήρε δύο καθοριστικούς άσους και ένας πρώτος χρόνος από την Δίκη, βοήθησαν τις φιλοξενούμενες να επικρατήσουν με 21-25.

Στο δεύτερο η Ιριδα μπήκε πολύ αποφασιστικά, με καλό μπλοκ, επιθέσεις πρώτου χρόνου από τις κεντρικές, Γρίσπου-Βάσιλα και τις Σπηλιακοπούλου, Μαγγίνα να τελειώνουν πολλές μπάλες, ισοφάρισε με 25-18.

 Καρμπόν ήταν και το τρίτο σετ με την Ίριδα από το 13-13, να κάνει ένα επιμέρους σερί 10-0 από το σερβίς της Μπιτσάκου και τις επιθέσεις της Μαγγίνα , να φτάνει εύκολα στο 23-13 και στη συνέχεια να παίρνει το σετ με 25-16. 

Στο τέταρτο σετ ήρθαν τα πάνω-κάτω.Στο 9-10 μετά από ένα κερδισμένο πόντο της Ίριδας, Μπιτσάκου και Καράκου αντάλλαξαν κάποια «γάλλικα» στο κέντρο του φιλέ και η πρώτη διαιτητής η κ.Μεταξά, έδειξε κίτρινη κάρτα στην παίκτρια των γηπεδούχων. Το περιστατικό αυτό φαίνεται σαν να γύρισε έναν αόρατο «διακόπτη» στην ομάδα της Νίκαιας, καθώς οι περισσότερες παίκτριες με μπροστάρισα την έμπειρη Πένυ Καράκου, ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους και το παιχνίδι πήρε μια άγρια ομορφιά.

 Με τις παίκτριες να ξεχειλίζουν από το πάθος σε κάθε φάση που κέρδιζαν πόντο, οι δύο σύλλογοι πήγαν ισόπαλοι μέχρι το 21-21, εκεί πιο ψύχραιμη η ομάδα της Νίκαιας, κατάφερε να τελειώσει τρεις πολύ κρίσιμες επιθέσεις με Δασκάλου, Δίκη και Καράκου, να πάρει το σετ-θρίλερ με 22-25 και να στείλει το ματς στο τάι μπρέικ. 

Στο πέμπτο σετ, οι παίκτριες του Παναγιώτη Μαρούλη με την ψυχολογία στα ύψη και την θερμή άλλα κόσμια συμπαράσταση των φιλάθλων τους, μπήκαν πολύ δυνατά, πήραν εύκολα προβάδισμα στο σκορ απέναντι στις απογοητευμένες και χωρις δυνάμεις αθλήτριες της Ίριδας.

 Οι νικήτριες ξέφυγαν με 5-8, ενώ στην συνέχεια με την Στοϊτσεβα, άνοιξαν την ψαλίδα της διαφοράς στο 6-12. Την σκυτάλη πήρε η πασαδόρος Παπαγεωργίου που με σερί άσους μέσα σε αποθέωση από τους φίλους του Αστέρα, ανέβασε το σκορ στο 6-14 ενώ η Καράκου ήταν αυτή που «υπέγραψε» το 7-15 και διαμόρφωσε το τελικό 2-3.

 Από τις νικήτριες κορυφαία η Δασκάλου, η οποία μαζί με τις Καράκου, Στοϊτσεβα, Παπαγεωργίου που «ξύπνησαν» στα δύο τελευταία σετ, έφεραν την μεγάλη ανατροπή. Από την Ίριδα που πάλεψε για τέσσερα σετ, ξεχώρισαν Μπιτσάκου, Μαγγίνα, Σπηλιακοπούλου και η λίμπερο Μανώλη 

Τα σετ: 2-3 (21-25, 25-18, 25-16, 22-25, 7-15) 

Ιριδα (Ξεροβάσιλας): Φούσκα, Γρίσπου, Βάσιλα, Σπηλιακοπούλου, Μπιτσάκου, Μανώλη (λ), Μπαβελή, Καλκαβούρα

 Αστέρας Νίκαιας (Μαρούλης) Καράκου, Καρέλια, Δασκάλου, Στοϊτσεβα, Θεοδωρίδου, Δίκη, Τσούτσια (λ) Παπαζιάν (λ), Μπουλούμπαση, Μόνου, Παπαγεωργίου, Λαμπροπούλου

*Με την λήξη του ματς, τα παράπονα τους για ορισμένες αποφάσεις, που κατά την άποψη τους, αδίκησαν την Ίριδα εξέφρασαν στην πρώτη διαιτητή του αγώνα, Μεταξά, οι άνθρωποι της διοίκησης του συλλόγου της Ν.Σμύρνης όπως και ο προπονητής, Βασίλης Ξεροβάσιλας. 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ