1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
06-12-2018 10:04

ΕΣΠΕΔΑ: Ίριδα από «μέταλλο», 3-2 την Ένωση Ιλίου

Μια ακόμη πολύ σπουδαία νίκη πέτυχε η Ίριδα στο βοηθητικό του ΣΕΦ, καθώς στο ντέρμπι της πρώτης εξάδας, επικράτησε μετά από παιχνίδι δυόμιση ωρών, της Ένωσης Ιλίου με 3-2 (25-22,10-25,25-09, 27-29, 15-13).

Το παιχνίδι όπως φανερώνει και το σκορ ήταν ένα μεγάλο θρίλερ με τις παίκτριες της ομάδας της Ν. Σμύρνης να κοιτούν στα μάτια την μεγάλη αντίπαλος τους, η οποία προερχόταν από έξι σερί νίκες και με όπλο το καλό μπλοκ, τις επιθέσεις πρώτου χρόνου, αλλά και το μεγάλο πάθος που έβγαλαν στο Χιτσκοκικό τάι μπρέικ, κατάφεραν να επικρατήσουν με 15-13 και να πάρουν το πολύτιμο δίποντο.

Από την άλλη οι πολύ έμπειρες φιλοξενούμενες είχαν μεγάλη αστάθεια στην απόδοση τους, πίεσαν στο σερβίς αλλα έκαναν περισσότερα λάθη στα κρίσιμα σημεία του αγώνα και έβγαλαν προβλήματα στο μπλοκ και στην υποδοχή.Αγωνιστικά στο πρώτο σετ ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι χέρι στο σκορ μέχρι το 21-21.

Εκεί η κίνηση του Βασίλη Ξεροβάσιλα να ρίξει στο ματς τις Σπηλιακοπούλου, Φούσκα, βοήθησαν αποφασιστικά τις γηπεδούχες, να ξεφύγουν με 23-21 και 24-22 και να κλειδώσουν το σετ με 25-22 από πλασέ της Σπηλιακοπούλου.Στο δεύτερο σετ η Ένωση ήταν καταιγιστική, πίεσε αφόρητα στο σερβίς, η Ίριδα έδειξε ανήμπορη να αντιδράσει, πήρε από την αρχή μεγάλη διαφορά και με αιχμές τις Πετρουλάκη, Πρίντεζη, Σιώρη, επικράτησε με συνοπτικές διαδικασίες 10-25 και ισοφάρισε σε 1-1

.Αντίστροφο σενάριο, είχαμε στο τρίτο σετ καθώς η Ίριδα ήταν αυτή που ανέβασε κατακόρυφα στην απόδοση της και με πρωταγωνίστριες την κεντρική Γρίσπου αλλα και τις Φούσκα, Μπιτσάκου, Μαγγίνα, Βάσιλα από την γραμμή του σέρβις, επικράτησε με το εντυπωσιακό 25-9, κόντρα στην Ένωση που δεν μπορούσε να βγάλει καθόλου υποδοχή και πήρε προβάδισμα στο σκορ με 2-1.

Ένα πολύ μεγάλο θρίλερ είχαμε στο τέταρτο σετ καθώς η Ένωση ξέφυγε αρχικά με 12-20 με την ασταμάτητη Σιώρη, η Ίριδα δεν το βαλε κατω και με σερί 10-3, μείωσε στο 22-23. Η Ντασιώτη για τις φιλοξενούμενες έκανε το 22-24, οι οποίες έχασαν στη συνέχεια τρία σετ μπολ αλλα και οι παίκτριες του Ξεροβάσιλα πλησίασαν μία ανάσα από τη νίκη με 27-26.

Στο κρίσιμο σημείο όμως, η ψυχραιμία των Πετρουλάκη, Σιώρη, Ντασιώτη και ένα άστοχο πλασέ από την Ίριδα, έδωσαν την ευκαιρία στις παίκτριες της Νικούλη να πάρουν το ψυχοβγαλτικό σετ με 27-29 και να στείλουν το ματς στο τάι μπρέικ.Στο πέμπτο σετ εκείνη όμως που μπήκε δυνατά και παθιασμένα ήταν η Ίριδα η οποία με καθοριστικές επιθέσεις από Μαγγίνα και Βάσιλα έφτασε με άνεση στο 14-8.

Απο λαθος απόφαση του πρώτου διαιτητή κόντεψε να «χαλάσει» το ματς, καθώς υπέδειξε καθαρό καρφί της Ντασιώτη άουτ ενώ ήταν ξεκάθαρα μέσα, αλλά πολύ γρήγορα κατάλαβε το σφάλμα του και απένειμε δικαιοσύνη.Η συνέχεια ήταν ακατάλληλη για καρδιακούς, καθώς η Ένωση βρήκε το κουράγιο να κάνει ένα γρήγορο 5-0, να φέρει το ματς στο 14-13 και να απειλήσει με επική ανατροπή.

Η Μαγγίνα όμως με λυτρωτικό μπλοκ διαμόρφωσε το 15-13 και έδωσε την δυνατότητα στις γηπεδούχες να επικρατήσουν στο θρίλερ του ΣΕΦ με 3-2, αποτέλεσμα που πανηγυρίστηκε ανάλογα από την ομάδα της Ν. Σμύρνης, καθώς την έστειλε στην τρίτη θέση.

Από την Ίριδα που είχε «πολυφωνία» στις διακριθείσες, καθοριστική η Μαγγίνα πολύ αγχωτικό τάι μπρέικ ενώ πολλές λύσεις έδωσαν Γρίσπου, Βάσιλα, Μπιτσάκου, Μανώλη, Κομνηνού. Από το Ίλιον, Πετρουλάκη, Σιώρη τα έδωσαν όλα για την νίκη αλλά δεν μπόρεσαν να φέρουν το διπλό.

Τα σετ 3-2 (25-22,10-25,25-09, 27-29, 15-13).

Ίριδα ( Ξεροβάσιλας): Κομνηνού, Βάσιλα, Γρίσπου, Μπιτσάκου, Μαγγίνα, Καλκαβούρα, Μανώλη (λ), Φούσκα, Σπηλιακοπούλου, Μπαβελή, Κατσιγιάννη(λ), Ζουμίδη, Νικολοπούλου

Ένωση Ιλίου (Νικούλη) Πετρουλάκη, Μπούτα, Βαρβαρέλη, Σιώρη, Ντασιώτη, Πρίντεζη , Βέργου (λ), Αλεξοπούλου, Φουντουλίδη, Καλιαφεντάκη

Φωτό Θωμάς Βασιλάκης

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ