1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
29-11-2018 05:39

Νίκησε…μπλακ άουτ και Αστέρα Νίκαιας ο Θρίαμβος

Πολύ σκληρός για να χάσει, αποδείχτηκε ο Θρίαμβος Χαϊδαρίου, ο οποίος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-2 από τον Αστέρα, κατόρθωσε να κάνει μεγάλη ανατροπή με 3-2 (12-25, 25-20, 15-25, 25-16, 15-11) για την 8η αγωνιστική της Β’ εθνικής γυναικών ΕΣΠΕΔΑ και να επιστρέψει στην δεύτερη θέση της κατηγορίας, όπου ισοβαθμεί με τον χθεσινό του αντίπαλο αλλά και την Ένωση Ιλίου στους 19 βαθμούς.

Στην επόμενη αγωνιστική (9η),ο Θρίαμβος δίνει νέο ντέρμπι με την Αργυρούπολη εκτός, ο Αστέρας υποδέχεται τον Μίλωνα και η Ένωση Ιλίου πάει στο ΣΕΦ με αντίπαλο την Ίριδα.

Το παιχνίδι στο Χαϊδάρι ήταν ένα πραγματικό θρίλερ αφού εκτός από τις αγωνιστικές ανατροπές, είχε και 20λεπτη διακοπή ρεύματος στο τρίτο σετ με το σκορ στο 11-16 από πρόβλημα της γενικής ασφάλειας του κλειστού γηπέδου, με αποτέλεσμα το ματς να ολοκληρωθεί μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (!)

Αγωνιστικά το ματς κρίθηκε ουσιαστικά στον τομέα σερβίς, υποδοχή ενώ ειχαμε μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση των ομάδων σε κάθε σετ, με τον Θρίαμβο στα τελευταία να κάνει τα λιγότερα λάθη και να βγάζει  μεγάλη ενέργεια και πάθος στο τερέν. Στοιχεία που τον βοήθησαν να φτάσει στο δίποντο της επιβίωσης απέναντι στον Αστέρα που αν και είχε την σπουδαία συμπαράσταση των φιλάθλων του, κατέρρευσε κυρίως στην υποδοχήκαι έχασε το σερί των έξι νικών που ειχε πριν το ματς.

Στο πρώτο σετ ο Αστέρας μπήκε πολύ πιο συγκεντρωμένος και αποφασισμένος, αιφνιδίασε τον Θρίαμβο και με τις Καράκου, Γκότση να είναι ασταμάτητες πήρε εύκολα διαφορά ασφαλείας με 9-17, 10-23 ενω με άσσο της κεντρικής Δίκης, πήρε το προβάδισμα στο σκορ με 12-25.

Στο δεύτερο ο Θρίαμβος παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος, πίεσε στο σερβίς και με αποτελεσματικές στην επίθεση τις Ζώρζου, Παπαδάκη και την νεαρή κεντρική Πάτα, ξέφυγε με +8 (18-10). Οι φιλοξενούμενες αντέδρασαν, έκαναν σερί 6-0 και με άσσο της συνήθης ύποπτης Καράκου, μείωσαν σε 18-16 και λίγο αργότερα σε 22-20. Οι γηπεδούχες πιο ψύχραιμες με καθοριστικές επιθέσεις σε πρώτο χρόνο της Πάτα, πήραν το σετ με 25-20 και ισοφάρισαν σε 1-1

.Στο τρίτο σετ είχαμε αντιστροφή ρόλων με τον Αστέρα να είναι καλύτερος επιθετικά χάρις την Καράκου που σκόραρε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, με αποτέλεσμα να ξεφύγει με 11-16. Σε αυτό το σημείο είχαμε το μπλακ άουτ που αναφέραμε στον πρόλογο. Ύστερα από την εικοσάλεπτη διακοπή, οι παίκτριες του Μαρούλη δεν επηρεάστηκαν, κράτησαν την διαφορά και πήραν το σετ με 15-25 από διαδοχικές επιθέσεις της Λαμπροπούλου.

Στο τέταρτο οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες μέχρι το 14-14, ο Θρίαμβος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, πίεσε αφόρητα στο σερβίς και με ρεσιτάλ της πασαδόρου Γκολφινοπούλου που πήρε τέσσερις διαδοχικούς άσσους, έκανε σερί 9-0 και εκτόξευσε την διαφορά στο 23-14, ενώ από λάθος επίθεση της Λαμπροπούλου, «κλείδωσε» το σετ με 25-16, έκανε το 2-2 και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ

.Στο πέμτπο σετ , οι παίκτριες του Αρναούτη με καλή ψυχολογία μπήκαν δυνατά και με συνεχή πίεση στο σερβίς αλλα και τις Ζώρζου, Μπαλδώκα, να τελειώνουν όλες τις μπάλες που πήραν, προηγήθηκαν με 11-5 απέναντι στον απογοητευτικό και χωρίς νεύρο, Αστέρα.

Η χαλάρωση των γηπεδούχων , ξανάβαλε στο ματς τον σύλλογο της Νίκαιας που με ένα γρήγορο 5-0, μείωσε σε 12-10 και άγχωσε τις γηπεδούχες. Το χαμένο σερβις της Θεοδωρίδου και δύο κρίσιμοι πόντοι από την Μπαλδώκα, διαμόρφωσαν το τελικό 15-11 και συνάμα λυτρωτικό 3-2 για την ομάδα του Χαϊδαρίου.

Από τις νικήτριες κορυφαίες Ζώρζου και Παπαδάκη, οι οποίες κράτησαν όρθιο τον Θρίαμβο στα καθοριστικά σημεία του ματς ενώ πολλές λύσεις στα τελευταία δύο σετ έδωσαν Πάτα, Πούλα,Μπαλδώκα, Γκολφινοπούλου.Από τον Αστέρα των πολλών λαθών, μορφή η έμπειρη Καράκου ενώ πολύ μεγάλη βοήθεια σε υποδοχή και επίθεση έδωσε η Δασκάλου που αγωνίστηκε βασική στα τελευταία τρία σετ.

Τα σετ 3-2 (12-25, 25-20, 15-25, 25-16, 15-11)

Θρίαμβος Χαίδαρίου (Αρναούτης): Ζώρζου, Γκολφινοπόυλου, Μανίκα, Πάτα, Μπαλδώκα, Παπαδάκη, Γεωργίου (λ), Πούλα, Δριβαλιάρη, Κατσιώτη, Πλασκασοβίτη, Ριζομάρκου.

Αστέρας Νίκαιας (Μαρούλης): Γκότση, Καράκου, Δίκη, Λαμπροπούλου, Καρέλια, Παπαγεωργίου, Τσούτσια (λ), Στοϊτσεβα, Θεοδωρίδου, Δασκάλου.

 

Φωτό Δημητρης Αντωνάκης

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ