1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-11-2018 09:30

Ανατροπή ψυχής απο την Ίριδα που επικράτησε 3-2 του Θρίαμβου Χαϊδαρίου

Μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος της Β΄εθνικής γυναικών ΕΣΠΕΔΑ, είχαμε χθες στο ΣΕΦ, καθώς για την έβδομη αγωνιστική του πρωταθλήματος, ,η Ίριδα επικράτησε 3-2 του Θρίαμβου Χαϊδαρίου.

Το παιχνίδι ήταν δραματικό με τις παίκτριες του Βασίλη Ξεροβάσιλα να κάνουν διπλή ανατροπή από 0-1 και 1-2 και με αντεπίθεση διαρκείας να φτάνουν στο σπουδαίο δίποντο, όπου μετά από τριπλή ισοβαθμία με την Ένωση Ιλίου και τον σύλλογο του Χαϊδαρίου τις φέρνει στην τρίτη θέση.

Καταλυτικό στοιχείο του αγώνα, ήταν η κατάθεση ψυχής που έκαναν οι νικήτριες όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ κόντρα στον Θρίαμβο, ο οποίος έδειξε μεγάλη αδυναμία στην υποδοχή, είχε κακή επίθεση, έκανε πολλά λαθη και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το προβάδισμα του σκορ που ειχε. Επίσης η ομάδα της Ν.Σμύρνης, έκανε θραύση με τις κεντρικές οι οποίες έκαναν πολλά μπλοκ και τέλειωσαν αρκετές επιθέσεις πρώτου χρόνου ενώ κράτησε την υποδοχή της και βρήκε λύσεις στα κρίσιμα σημεία των σετ.

Αγωνιστικά στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες ηταν κοντά στο σκορ μέχρι το 16-17, αλλα στη συνέχεια ο Θρίαμβος με την εκπληκτική Παπαδάκη και τις Ζώρζου, Πάτα, έκανε σερί 2-8 και πήρε το σετ με 18-25

Ανατροπή σκηνικού και σκορ είχαμε στο δεύτερο , καθώς οι γηπεδούχες μπήκαν πολύ δυνατά και με μπροστάρισα την κορυφαία παίκτρια του ματς, την κεντρική Γρίσπου, εκτόξευσαν την διαφορά στο 16-5. Οι παίκτριες του Αρναούτη, δεν τα παράτησαν πίεσαν στο σερβίς και με ξέσπασμα των Μπαλδώκα, Ζώρζου, έκαναν σερί 11-3 και έφεραν το παιχνίδι στο 19-16.

Με καθοριστικές όμως τις Γρίσπου και Μπιτσάκου αλλα και πλασέ της αναπληρωματικής πασαδόρου Φούσκα, η ομάδα της Ν.Σμύρνης , πήρε το σετ με 25-18 και έφερε το ματς στα ίσια. Στο τρίτο σετ οι δύο ομάδες πήγαν πόντο-πόντο μέχρι το 19-19, με ξέσπασμα της Μπαλδώκα που τελείωσε κρίσιμες επιθέσεις και πλασέ αόυτ της Σπηλιακοπούλου, ο Θρίαμβος επικράτησε με 20-25 και πήρε προβόδισμα με 1-2

Μεγάλο θρίλερ με απίστευτη εξέλιξη στο σκορ,εντάσεις, κόκκινη κάρτα και αποβολή του προπονητή της Ίριδας, ειχαμε στο τέταρτο σετ.Αρχικά στο 13-15 ο πρώτος διαιτητής, χρέωσε με κόκκινη κάρτα την κεντρική Βασίλα της Ίριδας για διαμαρτυρία σε κάποια απόφαση του και εκανε το σκορ 13-16 ενώ στο 13-18 μετά από τάιμ άουτ, ο προπονητής των γηπεδούχων Βασιλης Ξεροβάσιλας μετά απο έντονο διάλογο με την δεύτερη ρέφερι για διαδικαστικό θέμα, υποχρέωσε τον πρώτο να τον αποβάλλει για το υπόλοιπο του σετ.

Στη συνέχεια το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά με τις παίκτριες της Ίριδας να βγάζουν … μέταλλο και με την συμπαράσταση των φιλάθλων τους, οι οποίοι μπήκαν στην εξίσωση του ματς, κατάφεραν το σε βάρος τους 13-19, να το μετατρέψουν σε 23-23 με άσο της πασαδόρου Κομνηνού.

Η Μπαλδώκα έφερε τον Θρίαμβο μία ανάσα από την νίκη με 23-24 αλλά εκεί μίλησε η παθιασμένη Γρίσπου που με πολύ κρίσιμες επιθέσεις, έφερε την Ίριδα με την σειρά της σε δύο σετ μπολ με 27-26 και 28-27, για να το τελειώσει η ίδια με 29-27 και μέσα σε αποθέωση, ισοφάρισε σε 2-2 και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ.

Στο πέμπτο σετ η Ίριδα με την ψυχολογία στα ύψη και τρομερή θέληση για νίκη, διατήρησε τον έλεγχο του σετ και το προβάδισμα, βρήκε λύσεις από Μπιτσάκου και Κόλλια και κατέκτησε το σετ με 15-12 αλλα και τον αγώνα με το σπουδαίο 3-2, κόντρα σ΄ένα απογοητευτικό και άψυχο Θρίαμβο.

Πρώτη μεταξύ ίσων η εκπληκτική κεντρική Γρίσπου σε ένα από τα πιο παραγωγικά βράδια της καριέρας της σε επίθεση και μπλοκ, πολύ κοντά η έτερη κεντρική Βάσιλα, εξαιρετικές όμως και οι Μαγγίνα, Κόλλια, Κομνηνού, Μπιτσάκου, Μανώλη.Μορφή από τον Θρίαμβο η έμπειρη Παπαδάκη με Μπαλδώκα, Ζώρζου κατά διαστήματα. Τα σετ: 18-25, 25-18, 20-25, 29-27, 15-12

Ίριδα (Ξεροβάσιλας): Μπιτσάκου, Κομνηνού, Γρίσπου, Κόλλια, Βάσιλα, Μαγγίνα , Μανώλη (λ), Φούσκα, Σπηλιακοπούλου, Καλκαβούρα

Θρίαμβος:(Αρναούτης) Ζώρζου, Γκολφινοπούλου, Μπαλδώκα, Πάτα, Πούλα, Παπαδάκη, Γεωργίου (λ), Κατσιώτη, Μανίκα, Σάσσαλου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ