Εκτυπώστε τη σελίδα
08-08-2018 08:29

«Στη Λήμνο δεν υφίσταται πλέον Δημοτικό Γυμναστήριο “Νίκος Σαμαράς”»

Την άλωση του Δημοτικού Γυμναστηρίου "Νίκος Σαμαράς" στη Λήμνο που οδηγεί σε αφανισμό και αναστολή λειτουργίας των ομάδων βόλεϊ και χάντμπολ του νησιού καταγγέλουν οι έφοροι των δύο αθλημάτων μετά την παραχώρηση του κλειστού αποκλειστικά για τις υποχρεώσεις του Ηφαίστου που θα αγωνίζεται στην basket league.
 
 

Ο έφορος του τμήματος βόλεϊ του Λήμνος Sports Club Χρήστος Βλάχος με δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό FM 100 και στην εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου χαιρέτησε την πρωτοβουλία των αθλητριών του συλλόγου να συναντήσουν τον δήμαρχο Δημήτρη Μαρινάκη και να του παρουσιάσουν το πρόβλημα και τόνισε πως δεν έχει δηλώσει συμμετοχή των ομάδων στα πρωταθλήματα καθώς δεν υπάρχει γήπεδο.

 

Το οξύμωρο είναι πως ο μοναδικός που έδειξε ενδιαφέρον για να βρεθεί λύση είναι ο χρηματοδότης της ομάδας μπάσκετ Σπύρος Μπούμπουρας. Μάλιστα επικοινώνησε με τον Χρήστο Βλάχο ο οποίος από την πλευρά του καταγγέλει όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (εκτός από τα δύο μέλη της λαϊκής συσπείρωσης που δεν ψήφισαν την παραχώρηση του γυμναστηρίου στο μπάσκετ) και δηλώνει πως οι ομάδες βόλεϊ δεν θα αγωνιστούν στα πρωταθλήματα της σεζόν 2018-19.

 

«Κρατήσαμε ζωντανή την ομάδα όταν "έφυγε" ο Ν. Σαμαράς, τώρα χάνουμε το γήπεδο»

«Χάσαμε τον χώρο άθλησης μας. Το μικρό γήπεδο στο κέντρο της πόλης δεν είναι λύση γιατί είναι εντελώς ακατάλληλο. Το άθλημα μας δεν παίζει μόνο μέσα στις γραμμές. Χρειάζεται χώρο και κυρίως ύψος για να γίνουν αγώνες. Το βόλεϊ χρειάζεται 19 μέτρα μήκος και 9 μέτρα πλάτος. Το μικρό κλειστό δεν επαρκεί για το βόλεϊ. Πως να το κάνουμε; Είναι μόνο για πινγκ πονγκ και για κάποιες ασκήσεις για μανσέτα στον τοίχο. Δεν είναι δυνατόν να γίνουν αγώνες. Πως να αγωνιστούμε στο πρωτάθλημα όταν δεν έχουμε γήπεδο και επί πλέον δεν υπάρχει και άδεια σε κάνενα γήπεδο; Πότε θα δηλώσουμε τις ομάδες μας; Είμαστε εκτός γηπέδου. Για εφέτος μπαίνουμε σε χειμερία νάρκη. Το μέλλον είναι αβέβαιο και θολό. Κρατήσαμε ζωντανή την ομάδα όταν "έφυγε" ο Ν. Σαμαράς, τώρα χάνουμε το γήπεδο. Ούτε ο δήμαρχος, ούτε ο πρόεδρος του ΟΕΠΑ δεν είχαν την ευαισθησία και την ευγένεια να με πάρουν ένα τηλέφωνο να συνενοηθούμε. Αφήστε για την αντιπολίτευση… Ανεπαρκής. Ολο το Δημοτικό Συμβούλιο εκτός δύο της λαϊκής συσπείρωσης. Μπράβο στα κορίτσια που πήραν από μόνα τους την πρωτοβουλία να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Διεκδικούν τα βασικά δικαιώματα τους για να άθληση», είπε ο Χρήστος Βλάχος.

 

«Δυστυχώς οι πολίτες της Λήμνου δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του ζητήματος»

Ο αρχηγός της ΑΕΛ χάντμπολ Γιώργος Παρούσης δήλωσε στον ραδιοσταθμό FM 100 και την εκπομπή της Δέσποινας Βασιλειάδου: «Πλέον δεν υφίσταται Δημοτικό Γυμναστήριο στη Λήμνο “Νίκος Σαμαράς”. Παραχωρήθηκε για εκμετάλευση σε ιδιώτη και σε μία επαγγελματική ομάδα. Εννοείται πως είναι επιτυχία η παρουσία της ομάδας μπάσκετ στην Α1. Όμως τα υπόλοιπα αθλήματα όπως το βόλεϊ και το χάντμπολ αναστέλουν την λειτουργία τους. Ακόμα και στίβος που οι αθλητές του έβρισκαν καταφύγιο τις ημέρες της κακοκαιρίας θα μείνουν άστεγοι.  Το Δημοτικό Γυμναστήριο στη Λήμνο “Νίκος Σαμαράς” αντί να περιοριστεί μόνο από ένα άθλημα (σ.σ.μπάσκετ) πρέπει να βρεθεί λύση. Καλώς ήρθε το μπάσκετ αλλά δε μπορεί να φτιάξουμε καλό μπάσκετ για να χαλάσουμε το βόλεϊ. Δυστυχώς οι πολίτες της Λήμνου δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος του ζητήματος. Το κλειστό στη Μύρινα είναι δωματιάκι και όχι γυμναστήριο. Είναι ακατάλληλο. Πρόκειται για μία αποθήκη. Δε μπορεί να κάνουν προπονήσεις εκεί το βόλεϊ και το χάντμπολ. Όταν θέλουμε να λέμε πως είμαστε άνθρωποι του αθλητισμού είμαστε κοντά σε όλα τα αθλήματα και όχι μόνο σε ότι μας συμφέρει».

Ακούστε τις συνεντεύξεις στον ραδιοσταθμό FM 100: ΕΔΩ

Σχετικά άρθρα