1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
18-04-2013 20:52

Το... τρένο από το Χαλάνδρι

Του Γιάννη Κελετσέκη
Κάτι ωραίο γίνεται στο Χαλάνδρι. Κάποιοι άνθρωποι με μεράκι για το βόλεϊ έχουν δημιουργήσει μια ομάδα που ανεβαίνει μία – μία τις κατηγορίες. Οι γυναίκες του Γ.Σ Χαλανδρίου ανέβηκαν στην Α’ ΕΣΠΑΑΑ, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ο σύλλογος βγάζει υγεία.

Αυτό είναι που επισημαίνει στο volleynews.gr o τεχνικός της ομάδας, Ανδρέας Γερονίκος. «Οι αγώνες ήταν εξαντλητικοί, είχαμε και έναν τραυματισμό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια γιατί η επιτυχία είναι δική τους. Επίσης θα δώσω συγχαρητήρια στον άνθρωπο που… τρέχει την ομάδα, το Νίκο Γώγο, γιατί αφιερώνει πολλές ώρες για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδί όλα είναι θέμα χημείας και δουλειάς. Ο σύλλογος βγάζει μια υγεία»

Μια υγιής ομάδα που τα καταφέρνει με το… καλημέρα. «Η ομάδα ξεκίνησε να παίζει πέρσι στις γυναικείες κατηγορίες. Κατεβήκαμε στο Γ' τοπικό με στόχο να μπούμε ξανά στο στίγμα του ελληνικού βόλεϊ. Πέρσι ανεβήκαμε αήττητοι, φέτος ανεβήκαμε και πάλι με μία ήττα».

Ο πολύτιμος κύριος Σαρβανίδης

Βοηθός του κ. Γερονίκου είναι άλλος ένας πολύ έμπειρος κόουτς που επέστρεψε για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Χαλάνδρι. Ο λόγος για τον Σίμο Σαρβανίδη, παλαίμαχος πασαδόρος της Νίκαιας, που μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί και με τον Σωτήρη Δρίκο. Το καλοκαίρι αποδέχτηκε την πρόταση να επαναδραστηριοποιηθεί και δεν το μετάνιωσε. Αν ρωτήσεις τον Ανδρέα Γερονίκο θα σου πει: «Φοβερός συνεργάτης και πολύ καλό παιδί».

gogou1Οργάνωση για υψηλούς στόχους

Βάση για τις επιτυχίες δεν είναι μόνο η παρουσία του Γερονίκου στην τεχνική ηγεσία. Στο Γ.Σ. Χαλανδρίου υπάρχει και η απαραίτητη οργάνωση. Ενδεικτικό, ότι στο... πατάρι του κλειστού στης Λ. Πεντέλης έχουν φτιάξει μικρά γηπεδάκια, για την προπόνηση μικρών παιδιών.

«Ήρθαμε φέτος γιατί είδαμε ότι έχει ξεκινήσει μια ελπιδοφόρα προσπάθεια. Η άνοδος ανέβουμε θα ήταν δύσκολη αν δεν ήταν οργανωμένη. Από τη στιγμή που υπήρχε οργάνωση σε όλα τα επίπεδα δεν ήταν δύσκολο. Τόσα χρόνια στο χώρο έχουμε ανταμώσει πολλά. Εδώ ό,τι λένε το κάνουν. Δεν σου λένε πέντε για να σου κάνουν δύο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν υπάρχει λόγος να αγωνίζεσαι αν δεν υπάρχουν μεγάλοι στόχοι», δηλώνει η Λία Γκόγκου, ενώ η Μελβίνα Σταθοπουλου συμπληρώνει. «Κάθε χρόνο βάζουμε έναν στόχο. Δεν θέλουμε να κοιτάζουμε παραπάνω. Ανεβήκαμε γιατί ξεκινήσαμε με αυτή την προοπτική. Θέλουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση σαν ομάδα του χρόνου. Θα χρειαστούμε πιο σκληρές και περισσότερες προπονήσεις».

Την ίδια στιγμή η 23χρονη ακραία, Άρτεμις Τσαρακλη, που θέλει να μείνει στην ομάδα αναλύει στο volleynews.gr τα… συστατικά της επιτυχίας. «Ήρθα φέτος δανεική από το Αιγάλεω και του χρόνου ελπίζω να μείνω. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Οι προπονήσεις έχουν υψηλό επίπεδο και θέλαμε όλες να πετύχουμε το στόχο μας. Αυτά είναι τα στοιχεία που οδήγησαν στην άνοδο»

Το μέλλον του Γ.Σ. Χαλανδρίου

Στο Χαλάνδρι ξέρουν πολύ καλά ότι μια ομάδα, για να αντέξει στον χρόνο, χρειάζεται πολλά. Και πάνω από όλα ακαδημίες.

«Αυτό είναι και ο μεγάλος μας στόχος. Ο ΓΣ Χαλανδρίου να φτάσει σε ένα σημείο να στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό σε δικά του παιδιά. Έχουμε πολλά παιδιά στις ακαδημίες που έχουν ταλέντο. Σε κάθε αγώνα κατεβάζουμε μικρά παιδιά από αναπτυξιακά τμήματα. Φέτος, σε πολλά παιχνίδια, έχουν αγωνιστεί κορίτσια που είναι γεννημένα από το 1998 μέχρι και το 2000. Επενδύουμε πάνω τους. Δεν υπάρχουν πλέον οι πολύ μεγάλοι χορηγοί για να μπορεί να έχει μόνο επαγγελματίες. Κάθε σύλλογος πρέπει να έχει δικά του παιδιά. Ο δήμος δεν βοηθάει και το τμήμα βόλεϊ ζει από τα παιδιά του», δηλώνει ο Ανδρέας Γερονίκος.

stathopoulouΈλλειψη χώρου

Τόσο ο προπονητής, όσο και οι αθλήτριες Λια Γκόγκου και Μελβίνα Σταθοπούλου, έχουν ένα και μοναδικό παράπονο. Δεν υπάρχουν σταθερές ώρες προπόνησης και… γυρίζουν από γήπεδο σε γήπεδο. Βλέπετε υπάρχει έλλειψη χώρου. «Αυτό που πρέπει να γίνει πρώτα από όλα είναι να βρεθεί ένα γήπεδο, γιατί, ό,τι και να πούμε εμείς, αν δεν έχουμε τον χώρο να το υλοποιήσουμε, δεν κάνουμε τίποτα. Δεν υπάρχει λόγος να αγωνίζεσαι αν δεν υπάρχουν μεγάλοι στόχοι», δηλώνει η έμπειρη διαγώνια – προπονήτρια ανάπτυξης, Λία Γκόγκου στο volleynews.gr.

Την ίδια στιγμή η 27χρονη κεντρική, Μελβίνα Σταθοπούλου αναλύει το πρόβλημα. «Είχαμε προβλήματα τραυματισμών και έλλειψη γηπέδου. Κάνουμε προπονήσεις με διαφορετικά γήπεδα και το γήπεδο που αγωνιζόμαστε πλέον δεν μας ανήκει».

Ο Ανδρέας Γερονίκος λέει: « Δεν υπάρχουν οι προπονητικές ώρες που θέλουμε. Τη μία είμαστε εδώ, την άλλη αλλού. Προγραμματισμένες ώρες δεν υπάρχουν. Ελπίζω και εύχομαι την επόμενη χρονιά να λυθούν αυτά για να παίξουν τα παιδιά αυτό που μπορούν. Φανταστείτε ότι πολλές φορές έχουμε δώσει παιχνίδι με… μιάμιση προπόνηση».

«Υγεία, μαζικότητα, τοπική κοινωνία»

Σε όλες της ομάδες υπάρχει ένας άνθρωπος που… τρέχει για όλα. Ο έφορος, Νίκος Γώγος, κάνει τη διαφορά γιατί έχει μια πολύ υγιή σκέψη. «Η ομάδα πρέπει να έχει διαχρονικότητα», αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όπως τα είπε ο ίδιος στο volleynews.gr.

«Η γυναικεία ομάδα του Γ.Σ Χαλανδρίου δεν είναι ακριβώς μια νέα προσπάθεια. Είναι μια αναγεννημένη προσπάθεια. Ανέλαβα πριν από 6 χρόνια μια εγκαταλελειμμένη ομάδα. Τότε έβαλα ένα προσωπικό στοίχημα. Να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ό,τι χτιστεί τώρα να έχει μια διαχρονικότητα.

Αυτή τη στιγμή, πέρα από τις δύο ανόδους που έχουν επιτευχθεί, υπάρχουν ομάδες υποδομής. Συνεπώς το τμήμα βόλεϊ του Γ.Σ Χαλανδρίου έχει παρόν και το κυριότερο έχει και μέλλον. Δεν ξέρω αν η ομάδα θα μπει στις εθνικές κατηγορίες, αλλά μπορεί σταδιακά να γίνει η ομάδα της Τοπικής Κοινωνίας», λέει.

Πώς θα έρθουν οι χορηγοί…

Ένα κομμάτι που στις μέρες μας είναι δύσκολο να βρεθεί είναι οι χορηγίες και ο Νίκος Γώγος αναλύει το πώς θα το πετύχει. «Πρέπει να δούμε την ομάδα σαν προϊόν. Δηλαδή, μπορεί να είμαστε ερασιτέχνες, αλλά η δουλειά που πρέπει να γίνεται είναι επαγγελματική. Να κάνεις την ομάδα σου ένα καλό προϊόν, έτσι ώστε να προσελκύσεις κόσμο. Είναι κάτι που κάνουμε σταδιακά. Δεν μου αρέσουν τα τετριμμένα. Να λέω ότι δεν έχω βοήθεια από τον δήμο, δε έχω βοήθεια από τον έναν ή από τον άλλο. Προσπαθώ να κάνω την ομάδα, ένα θελκτικό προϊόν, έτσι ώστε ακόμα και το ένα ευρώ που θα δώσει κάποιος να μην πάει χαμένο. Νομίζω ότι έτσι πρέπει να σκέφτονται όλοι οι διοικητική παράγοντες πλέον. Ειδικά στο βόλεϊ, πρέπει να κάνουν την προσπάθεια να δημιουργήσουν προϊόν. Είναι κάτι που δεν έχουμε και το άθλημα το έχει πληρώσει στο παρελθόν γιατί δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις επιτυχίες του».

  gshalandriou Κοινωνική προσφορά

Η δράση του Γ.Σ Χαλανδρίου δεν σταματάει στα αγωνιστικά. Υπάρχουν κοινωνικές δράσεις που είναι ποικίλες. Δύο από αυτές είναι η συνεργασία με την Ερυθρό Σταυρό και το πελματογράφημα που διοργανώθηκε πριν από μερικές ημέρες.

«Αυτά είναι σίγουρα μια σημαντική κοινωνική προσφορά, αλλά δεν είναι τα μοναδικά. Κατ’ αρχάς προσελκύουμε παιδιά στον αθλητισμό. Επίσης με το τμήμα ενηλίκων προσφέρουμε σε ενήλικες τη δυνατότηα άθλητης. Υπάρχει μια διέξοδος μέσω του βόλεϊ, κάτι που είναι κοινωνική προσφορά. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι εκτόνωση είναι το βόλεϊ για αυτούς. Το βόλεϊ είναι το πιο ομαδικό από τα ομαδικά σπορ και στις δύσκολες εποχές που χρειάζεται η αλληλεγγύη, συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση.

Από εκεί και πέρα, οι κοινωνικές δράσεις, θα γίνονται σιγά σιγά όλο και περισσότερες. Να πούμε ότι το Δεκέμβριο, μαζί με τον ΠΑΣΑΠ συγκεντρώσαμε ρούχα και τρόφιμα για το ΚΥΑΔΑ. Επίσης κοινωνική προσφορά είναι και η προβολή του βόλεϊ, μέσα από τις διάφορες εκδηλώσεις που κάνουμε. Κοινωνική προσφορά είναι γενικώς, οτιδήποτε κάνεις και έρχεται σε επαφή με τον κόσμο. Το να πας στα σχολεία να μιλήσεις για το βόλεϊ. Να πεις: «Ελάτε να δείτε την γυναικεία ομάδα». Πιστεύω ότι όσο η ομάδα αποκτά περισσότερα μελη, θα διευρύνεται σε όλα τα επίπεδα», λέει ο κύριος Γώγος.

Αγωνιστικά και διοικητικά όνειρα

Οι υγιείς βάσεις είναι σημαντικές σε μια ομάδα και από κει ξεκινάει η σκέψη της διοίκησης. «Τον σύλλογο θέλουμε να τον δούμε να έχει υγεία. Η υγεία μπορεί είναι να αγωνίζεται στο β τοπικό, για παράδειγμα, να παίζει με τα δικά του παιδιά και να μπορεί να συντηρείται. Σίγουρα έχουν δημιουργηθεί κάποιες προσδοκίες για άνοδο στις εθνικές κατηγορίες, γιατί βοηθάει και η συγκυρία. Όμως στόχος είναι το μόρφωμα, που θα λέγεται τμήμα βόλεϊ του Γ.Σ. Χαλανδρίου να είναι υγιές , να έχει πολλά μέλη και να αφορά την τοπική κοινωνία.

Τι να το κάνουμε αν αγωνιζόμαστε στην Α2, που λέει ο λόγος και αυτό να μην είναι ένα κοινωνικό γεγονός για την πόλη. Να έρχονται στο γήπεδο 20 άτομα. Αν μπορούμε να είμαστε ας πούμε το β΄ τοπικό και αυτό να αφορά τον κόσμο του Χαλανδρίου, εμένα θα με ικανοποιήσει πολύ περισσότερο.

Βέβαια, στα πρώτα βήματα, η άνοδος στις κατηγορίες, που μπορεί να είναι και επικίνδυνο και πρέπει να προσέχουμε, μπορεί να γίνει μια βιτρίνα. Άρα πρέπει να ξεκινήσεις από εκεί μετά να δεις τις άλλες παραμέτρους. Για να έρθουμε και πάλι στο δια ταύτα: Το τμήμα βόλεϊ θέλουμε να είναι οικονομικά υγιές, να έχει μαζικότητα να αφορά την τοπική κοινωνία. Αυτό είναι το όραμα για τον Γ.Σ Χαλανδρίου», τονίζει ο Νίκος Γώγος

Όσο για τα αγωνιστικά, ο Ανδρέας Γερονίκος δηλώνει. «Από τη φύση μου είμαι ένας άνθρωπος που σιχαίνομαι την ήττα. Δεν μου αρέσει να χάνω ούτε στο τάβλι. Θα ξεκινήσουμε, να είμαστε υγιείς και να τελειώσουμε, όπως φέτος αγαπημένοι. Ταμείο θα κάνουμε στο τέλος. Σίγουρα πάντως δεν πάμε, απλά για να πούμε ότι πάμε».

ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

Ακραία - Διαγώνιος
Γιάννα Ντόλια

Πασαδόροι
Λιλή Χονδρού
Ζωή Κατοίκου

Ακραίες
Νάντια Λατίνου
Νίκη Καραχάλιου
Άρτεμις Τσαρακλή
Τατιάνα Κονοπλιώβα

Διαγώνιος
Λία Γκόγκου

Κεντρικές
Ιώ Γαρουφάλλη
Ιωάννα Κουλουμέντα
Μελβίνα Σταθοπούλου
Κατερίνα Καρβέλα

Λίμπερο
Αλεξάνδρα Καραβοκύρη
Γεωργία Μαρδάκη
Ελπίδα Κώνστα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ