1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
09-11-2017 19:57

Μαθιουδάκης (ΤΕ Δωδεκανήσου): «Αξιοπρεπή πρωταθλήματα»

Ο νέος πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Δωδεκανήσου Στάθης Μαθιουδάκης, μίλησε  στη συχνότητα «Στο Κόκκινο Ρόδου 103.7» και στην εκπομπή του Μάκη Δούβαλη «Χάσαμε  τη μπάλα». για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή αλλά και τη νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει στην Τ.Ε. Ε.Ο.ΠΕ. 

Αναλυτικά υποστήριξε: 

«Δεν είναι εύκολο να είσαι πρόεδρος της Τ.Ε. Ε.Ο.ΠΕ., αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με το άθλημα, αφού είμαι και πρόεδρος στην Τελχινίδα και στο Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής» επισήμανε αναφορικά με τα  νέα του καθήκοντα.
 
Για την κατάσταση στο βόλεϊ της Δωδεκανήσου: «Είχαμε στείλει μία επιστολή στην Ε.Ο.ΠΕ. στην οποία αναφέραμε ότι είμαστε ακέφαλοι, αφού η Τασία Ζαμπετούλα αποφάσισε να μην συνεχίσει στον προεδρικό θώκο. Πλέον το νέο Δ.Σ. αποτελείται και από τρία νέα πρόσωπα, τα οποία θα κάνουν τη διαφορά. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά, θα γίνει καλή δουλειά και θα έχουμε αξιοπρεπή πρωταθλήματα στα όρια του εφικτού, γιατί μην ξεχνάμε ότι είμαστε εθελοντές και με άλλες εργασιακές υποχρεώσεις».
 
Για το ενδιαφέρον ή την αδιαφορία της Ομοσπονδίας: ««Δεν υπάρχει αδιαφορία 100%, αλλά δεν είμαστε και στις προτεραιότητες της Ομοσπονδίας. Πρέπει να πιέσουμε καταστάσεις. Ένας λόγος που σταμάτησε και η Τασία Ζαμπετούλα είναι η σχετική αδιαφορία που υπάρχει από τα κεντρικά. Πριν πάρω την απόφαση να ηγηθώ του Δ.Σ. για να προχωρήσει η κατάσταση, σκέφτηκα και το μέλλον γιατί πρέπει να παίξουν και τα παιδιά μας. Το κύριο μέλημα και ο στόχος μας είναι αυτός».
 
Για τα σωματεία του βόλεϊ: «Δεν έχουμε πολλά σωματεία και παραδοσιακά όπως συμβαίνει πάντα, τα κορίτσια είναι που κρατάνε το βόλεϊ. Κάνουν μεγάλες προσπάθειες όλα τα σωματεία για να δώσουν βάρος στις υποδομές των αγοριών και των κοριτσιών.

Έχουμε δύο ομάδες στην Α2 Κατηγορία. Στο τοπικό ανδρικό πρωτάθλημα έχει πέσει η ποιότητα, γιατί οι δύο αυτές ομάδες έχουν απορροφήσει τους πολύ καλούς αθλητές. Είναι φυσιολογικό αυτό και φυσικά θέλουμε παρουσία στις εθνικές κατηγορίες».
 
Για τα κονδύλια και τις επιχορηγήσεις: «Εμείς βγάζουμε πρωταθλήματα με κονδύλια μηδαμινά. Οι επιχορηγήσεις είναι πολύ μικρές. Προ κρίσης τα χρήματα ήταν περισσότερα. Τον τελευταίο καιρό έχουν βγάλει μία ‘φόρμουλα’ για το πόσα χρήματα δικαιούται κάθε Ένωση ή Τ.Ε. Αυτό εξαρτάται και από το έμψυχο δυναμικό των ομάδων. Όλο το βάρος ουσιαστικά έχει πέσει στα σωματεία και σε μεγάλο βαθμό και στους γονείς.

Με τα λίγα χρήματα που παίρνουμε, τα διαθέτουμε στα σωματεία. Μέχρι και πέρσι πληρώναμε τις διαιτησίες στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα. Τα έξοδα των ανδρών και των γυναικών τα πληρώνουν τα σωματεία».
 
Για το νέο Δ.Σ.: «Αν τα τρία νέα άτομα που μπήκαν στο Δ.Σ. βοηθήσουν σημαντικά, εκεί θα δούμε τη διαφορά. Είναι δεδομένη η βοήθεια τόσο της Τασίας όσο και η δικιά μου. Προσωπικά θα κάνω κάποιες παραπάνω πιέσεις και διαδικασίες. Θα πρέπει να γίνουμε πιο φορτικοί και πιο ‘ενοχλητικοί’. Αν δεν τους ενοχλούμε, θα έχουμε πρόβλημα».
 
Για το γηπεδικό θέμα: «Ένα άλλο θέμα είναι οι προπονήσεις των σωματείων και το πρόβλημα με τα γήπεδα. Το βόλεϊ δεν έχει τη δυναμική του μπάσκετ και φέτος νομίζω μας έχουν ρίξει κάπως με τις προπονητικές ώρες στα κλειστά γυμναστήρια. Και πέρσι η Τελχινίδα είχε ομάδα στην Α2 Κατηγορία, αλλά το πρόβλημα στο «Βενετόκλειο» γήπεδο υπήρχε σταθερά».
 
Για τα νέα πρωταθλήματα: «Έχουμε ξεκινήσει τα πρωταθλήματα νεανίδων και κορασίδων και εκεί υπάρχει ο μεγάλος όγκος των αγώνων. Οι νεανίδες πρέπει να τελειώσουν νωρίς λόγω πανελλήνιων εξετάσεων. Φέτος κάναμε έναν καλό προγραμματισμό, αποφασίσαμε να κάνουμε φάιναλ-φορ στις νεανίδες και στις κορασίδες.

Στις νεανίδες θα γίνει το φάιναλ-φορ στη Ρόδο στις 21 και 22 Ιανουαρίου, σε γήπεδο που θα αποφασίσουμε. Μπορεί να γίνει στο γήπεδο της ομάδας που θα τερματίσει πρώτη στη βαθμολογία. Στις κορασίδες το φάιναλ-φορ θα διεξαχθεί στην Κω».
 
Για τα ταλέντα στα Δωδεκάνησα: «Σίγουρα υπάρχουν παιδιά που ξεχωρίζουν και υπάρχουν και αρκετά ταλέντα στο βόλεϊ. Πάντα υπάρχει ένα κενό στις ηλικίες από 18 έως 25 ετών. Λόγω σπουδών φεύγουν πολλά παιδιά και παίζουν σε άλλες ομάδες. Ομάδες που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, χάνουν 2-3 παιδιά και αποδυναμώνονται».
 
Για τη συνεργασία με τους διαιτητές: «Έχουμε άριστες σχέσεις και αγαστή συνεργασία με τους διαιτητές. Υπολογίζονται και πληρώνονται κανονικά, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα».
 
Για τα γραφεία που χρειάζεται η Τ.Ε. Ε.Ο.ΠΕ.: «Η αλήθεια είναι ότι η έλλειψη ενός γραφείου για την Τ.Ε. Ε.Ο.ΠΕ. είναι μεγάλο αγκάθι. Δεν έχουμε πόρους να συντηρήσουμε ένα γραφείο. Κάνουμε μία προσπάθεια μέσω του Δήμου ή της Περιφέρειας. Υποσχέσεις πάντα παίρνουμε και πάντα κάποιος μας έλεγε ότι θα λυθεί το πρόβλημα.

Πιστεύω ότι θα το λύσουμε. Έχω ένα μειονέκτημα που ίσως είναι πλεονέκτημα. Δεν έχω γνωστούς στη δημοτική και στην περιφερειακή αρχή. Δεν μπορώ να κάνω χατίρι σε κανέναν, αλλά θα απαιτήσω αυτό που δικαιούμαστε. Αν δεν πιέσεις καταστάσεις, κανείς δεν θα έρθει να παραχωρήσει ένα γραφείο. Πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί μία λύση».
 
Ως επίλογο: «Αυτό που θέλω είναι να συνεχίσουμε όπως είμαστε και ακόμη καλύτερα στο κομμάτι της συνεργασίας. Εύχομαι να μεγαλώσει η οικογένεια του βόλεϊ και να υπάρξουν κι άλλα σωματεία στο μέλλον. Εμείς κάθε χρόνο προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό, βάζουμε το βόλεϊ στα σχολεία. Όλα τα σωματεία έχουν καταξιωμένους ανθρώπους ειδικά στις μικρές κατηγορίες για να βοηθήσουν τα παιδιά. Καλό είναι να ασχολούνται τα παιδιά με τον αθλητισμό».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ