Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
26-01-2017 23:29

Ο Αρίων Πτολεμαΐδας ενημερώνει για την προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ

Με ανακοίνωσή του, ο Αρίων Πτολεμαΐδας ενημερώνει τα Σωματεία και τους φιλάθλους για την πορεία της δικαστικής διαμάχης του συλλόγου με την ΕΣΠΕΜ

 

Με την ανακοίνωση αυτή θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα Σωματεία της ΕΣΠΕΜ και τον φίλαθλο κόσμο, σχετικά με την δικαστική μας διαμάχη με την ΕΣΠΕΜ (προσφυγή μας στο ΑΣΕΑΔ για την αποβολή μας από όλα τα Πρωταθλήματα).

Όταν τον Ιούνιο του 2016 ενημερωθήκαμε με ένα απλό έγγραφο ότι η ΕΣΠΕΜ μας τιμωρεί με αποβολή από τα επόμενα πρωταθλήματα λόγω ενός χρέους που μας είπαν ότι χρωστούσαμε, ζητήσαμε μέσω δικηγόρου κάποια έγγραφα (Απόφαση τιμωρίας, πρακτικά ΓΣ και ΔΣ, κα), προκειμένου να λάβουμε γνώση των περιστατικών της τιμωρίας μας και για να έχουμε δυνατότητα προσφυγής στο ΑΣΕΑΔ, πλην όμως τα έγγραφα τα οποία δεν μας δόθηκαν.

Έτσι αναγκαστήκαμε να καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα για να μας δοθούν τα έγγραφα. Παρότι επιδόθηκε από Δικαστικό Επιμελητή εντολή προς την ΕΣΠΕΜ προχώρησε στην κλήρωση των Πρωταθλημάτων. Τέσσερις ημέρες μετά την κλήρωση εκδικάστηκε η προσωρινή διαταγή και από την στιγμή που δεν υπήρχε αντικείμενο δεν συζητήθηκε και ορίσθηκε η 13.10.2016. Η απόφαση των Ασφαλιστικών Μέτρων δημοσιεύτηκε στις 14.10.2016, και υποχρέωσε την ΕΣΠΕΜ να μας επιδείξει όλα τα έγγραφα που ζητούσαμε επιβάλλοντας σε βάρος της και τα δικαστικά έξοδα.

Όταν έγινε η εκδίκαση στο ΑΣΕΑΔ ζητήσαμε αναβολή γιατί δεν μας είχαν δοθεί τα απαιτούμενα έγγραφα και έτσι ορίσθηκε νέα ημερομηνία η 8.12.2016.  Στα μέσα Νοεμβρίου όταν πήραμε τα έγγραφα που επέβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο Γιαννιτσών να μας δοθούν και με βάση αυτά παραιτηθήκαμε από την ασκηθείσα προσφυγή μας και ασκήσαμε αυθημερόν νέα με βάση τα έγγραφα που λάβαμε διαλαμβανόμενα. Στη νέα προσφυγή ζητούσαμε από το ΑΣΕΑΔ να εκδικάσει την υπόθεση όσο γίνεται πιο γρήγορα γιατί τα περισσότερα πρωταθλήματα ήταν ήδη σε εξέλιξη. Δυστυχώς η ημερομηνία που ορίσθηκε ήταν η 12.1.2017.

Στις 12.1.2017 πήγαμε για την εκδίκαση, αλλά η ΕΣΠΕΜ είχε αλλάξει δικηγόρο (αλήθεια ποιος τους πληρώνει όπως και το πρόστιμα από ασφαλιστικά μέτρα, από την τσέπη τους τα μέλη του ΔΣ ή από τα παράβολα των Σωματείων;) και με τον εξουσιοδοτημένο άλλο δικηγόρο υπέβαλα συνεχή αιτήματα για αναβολή, ένα εκ των οποίων με τη δικαιολογία ότι ο δικηγόρος τους, που ήταν από τη Θεσσαλονίκη, δεν μπορούσε να κατέβει στην Αθήνα, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, έγινε δεκτό.

Ο πραγματικός λόγος όμως φάνηκε όταν ο Πρόεδρος του ΑΣΕΑΔ ανήγγειλε τη νέα ημερομηνία εκδίκασης που ήταν η 02.03.2017. Η βούληση της ΕΣΠΕΜ προφανώς ήταν ότι με την καθυστέρηση που προκαλούν θα έχουν περάσει όλες οι ημερομηνίες διεξαγωγής πρωταθλημάτων, οπότε δεν θα γίνει τίποτε, όποια απόφαση και να βγει πλην όμως πρέπει να γνωρίζουν ότι εάν η απόφαση είναι υπέρ των Σωματείων όσες ημερομηνίες και εάν έχουν περάσει. Όλα τα πρωταθλήματα, για να είναι νόμιμα θα πρέπει να γίνουν από την από την αρχή. Την Δευτέρα 16.01.2017 εμείς καταθέσαμε αίτηση επίσπευσης της διαδικασίας με αίτημα να εκδικαστεί η προσφυγή μας το συντομότερο δυνατό, ακόμη και μέσα στο επόμενο 15νθήμερο. Η αίτησή μας εξετάσθηκε από την Παρασκευή 20.01.2017 και απορρίφθηκε λόγω φόρτου εργασίας του ΑΣΕΑΔ.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα Σωματεία ότι μέχρι η εκδίκαση της υπόθεση και μετά εφ' όσο η απόφαση είναι υπέρ των Σωματείων, κανένα πρωτάθλημα, στο οποίο έχουμε δηλώσει συμμετοχή, δεν είναι νόμιμο και επομένως και κανένας Πρωταθλητής. Λυπούμαστε, αλλά αυτό δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι. Δεν φταίνε οι αθλήτριες και οι αθλητές μας σε τίποτε να πληρώνουν τα καπρίτσια κάποιων. Εάν αυτοί που έχουν αναλάβει τις τύχες του βόλεϊ της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, αν τους ενδιέφερε πράγματι το βόλεϊ, από τη στιγμή που έμαθαν ότι έχουμε προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, θα μπορούσαν να ξανακάνουν κληρώσεις με τις ομάδες μας μέσα και εφόσον κέρδιζαν την υπόθεση θα μας απέβαλαν.

Ακόμη και τον Δεκέμβριο μπορούσαν να το κάνουν. Σε αντίθεση ούτε στους αγώνες των παγκορασίδων, που δεν είναι επίσημο πρωτάθλημα, αλλά τουρνουά, δεν μας έβαλαν. Τόσο πολύ νοιάζονται για την ανάπτυξη των βόλεϊ στην Κεντροδυτική Μακεδονία.