1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
31-12-2016 11:45

Η απάντηση του δήμου Χαλανδρίου για την έξωση του ΠΑΚ

Με επιστολή του, ο Αντιδήμαρχος Χαλανδρίου, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού, κύριος Σέργιος Γκάκας, δίνει απαντήσεις σχετικά με την έξωση που έκανε στο ΠΑΚ Χαλανδρίου. Αναφέρει ότι η κίνηση έγινε για λόγους νομιμότητας και ασφαλείας και ότι ενώ ο χώρος ανήκει στο δήμο, η διοίκηση του ΠΑΚ αρνείται να παραδώσει τα κλειδιά του προπονητηρίου, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αδειοδότησης.
Αναλυτικά:

«Ο πρόεδρος του Πρότυπου Αθλητικού Κέντρου (Π.Α.Κ.) Χαλανδρίου κ. Τζήμος, ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης επιστολή προς τον δήμαρχο Χαλανδρίου, προβάλλοντας ισχυρισμούς οι οποίοι προσβάλλουν βάναυσα κάθε έννοια λογικής και νομιμότητας και μάλιστα με ύφος που δεν έχει καμιά σχέση με τον πολιτισμένο και δημοκρατικό διάλογο. Η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου προσπαθεί από το 2014 να πείσει το Π.Α.Κ. για το αυτονόητο, ότι δηλαδή το αθλητική κέντρο «Παπαγιαννόπουλου» αποτελεί δημόσιο χώρο και ανήκει στον Δήμο! Ματαίως. Ο κ. Τζήμος αρνείται να παραδώσει τα κλειδιά του αποθηκευτικού χώρου που χρησιμοποιεί ως γυμναστήριο κατά παράβαση κάθε κανόνα ασφάλειας. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορούν οι υπηρεσίες του Δήμου να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες για την αδειοδότηση του χώρου εργασίες πυροπροστασίας.

Έχοντας εξαντλήσει κάθε περιθώριο συζήτησης και έχοντας τοποθετηθεί καθαρά στο Δημοτικό Συμβούλιο, προχωρήσαμε σε πράξη διοικητικής αποβολής του σωματείου ώστε να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον και να επανέλθει ο χώρος στον μοναδικό νόμιμο ιδιοκτήτη του, τον Δήμο Χαλανδρίου.

Ουδείς ποτέ αρνήθηκε σε οποιονδήποτε αθλητικό σύλλογο τη χρήση των αθλητικών κέντρων της πόλης αρκεί να τηρούνται οι νόμιμες διαδικασίες (ύπαρξη άδειας λειτουργίας, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κάθε χρόνο, τήρηση του κανονισμού λειτουργίας κλπ) και φυσικά οι κανόνες ασφαλείας. Αυτό ακριβώς ισχύει από το 2014 για όλα τα σωματεία που αιτούνται νομίμως τη χρήση κάποιου χώρου.

Από τα παραπάνω γίνεται φανερό πως η διοίκηση του Δήμου, δεσμευμένη από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οφείλει να εξασφαλίζει όρους ίσης μεταχείρισης όλων των σωματείων της πόλης.

 Τέλος, για την πλήρη ενημέρωση των πολιτών, παραθέτουμε τα σχετικά έγγραφα που έχουν σταλεί στο Π.Α.Κ.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΒΟΛΗ 2
http://www.halandri.gr/inst/halandri/gallery//2016/DIMOTIKI_ARXI/DELTIA_TIPOU/dioikhtiki_apovoli_2.pdf

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ
http://www.halandri.gr/inst/halandri/gallery//2016/DIMOTIKI_ARXI/DELTIA_TIPOU/ypomnima_pros_G.G.pdf

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΒΟΛΗ

http://www.halandri.gr/inst/halandri/gallery//2016/DIMOTIKI_ARXI/DELTIA_TIPOU/eidopoi
hsh_gia_dioikitiki_apovolh.pdf

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΒΟΛΗΣ http://www.halandri.gr/inst/halandri/gallery//2016/DIMOTIKI_ARXI/DELTIA_TIPOU/protokollo_dioikitikis_apovolis.pdf

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ