Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
21-11-2016 14:40

«Διδάξτε τους διαιτητές ή... απενεργοποιήστε τους»

Με ανακοίνωσή της, η ΦΕ Ιωαννίνων διαμαρτύρεται να τη διαιτησία του αγώνα της Β Εθνικής ανδρών απέναντι στον ΓΣ Άρτας, στον οποίο ηττήθηκε με 3-1. Τονίζει ότι αγνοούν κανονισμούς και ήταν πρωταγωνιστές του αγώνα.

Η ανακοίνωση
Αισθανόμαστε την υποχρέωση να αναφέρουμε την ανεπάρκεια (επιεικέστατη έκφραση) αρκετών Διαιτητών Βόλεϊ της Περιφέρειάς μας (ΕΣΠΕΔΕ) , οι οποίοι εκτός του γεγονότος ότι αγνοούν τους κανονισμούς του αθλήματος , δεν έχουν καμία διάθεση να τους μάθουν επιτέλους και τιμωρούν αθλητές και προπονητές που είναι σίγουρο ότι τους γνωρίζουν.

'Ετσι ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Α΄ Διαιτητής του προηγούμενου αγώνα που έδωσε το Σωματείο μας αγνοούσε το γεγονός ότι μετά την αρχική κλήρωση και την υπογραφή των αρχηγών , δεν μπορεί ο λίμπερο να αντικαταστήσει τραυματία αθλητή και μάλιστα την αλλαγή αυτή την αναφέρει και στο φύλλο αγώνα.

Ο ίδιος Διαιτητής και στον αναφερθέντα αγώνα αλλά και στον επόμενο αγνοεί μαζί με τους αντιστοίχους Β΄ Διαιτητές , ότι στις θέσεις των αθλητών κατά την έναρξη εκάστης φάσης , οι παίκτες της ίδιας ζώνης (επιθετικής ή αμυντικής) οφείλουν να εναρμονίζονται όσον αφορά τις ορθές πλάγιες τοποθετήσεις των (δηλαδή ο 4 αριστερά του 3 και αυτός αριστερά του 2) , οι δε ορθές θέσεις των αντιστοίχων ζευγών επιθετικού και αντιστοίχου αμυντικού (δηλαδή ο 4 με τον 5 , ο 3 με τον 6 και ο 2 με τον 1) συνίστανται ώστε ο επιθετικός να είναι πιο μπροστά από τον αντίστοιχο αμυντικό και συνεπώς δεν υπάρχει απολύτως καμία παράβαση όταν επί παραδείγματι ο 4 είναι πιο πίσω ή πιο μπροστά από τον 3 κλπ.

Φυσικά όταν κάποιος από τους αθλητές μας ή ο προπονητής μας προσπαθεί να εξηγήσει τα ανεξήγητα , στοχοποιείται από αυτούς και μετά ανεξέλεγκτα του αποδίδονται σφάλματα που δεν διέπραξε ποτέ (διπλές ή πιαστές πάσες) με απόλυτη ανισορροπία στις παραβάσεις της μιας και της άλλης ομάδος .
Εάν ο αντίστοιχος Σύνδεσμος Ηπείρου δεν μπορεί ή δεν θέλει ή δεν γνωρίζει να διδάξει τα μέλη του , είμαστε πρόθυμοι εάν το επιθυμεί να το πράξουμε, είτε δια των εμπείρων και καταρτισμένων αθλητών μας είτε δια του προπονητή μας .

Κατά τα άλλα συγχαίρουμε την νεανική και αγωνιστική ομάδα του Γ.Σ. Αρτας και γιά την νίκη της αλλά και για την άψογη φιλοξενία της , όπου σε ένα ωραιότατο ματς (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το πρώτο σετ έληξε 37-35 και το τρίτο και τέταρτο κρίθηκαν στον πόντο) , πρωταγωνιστές ήταν όπως προκύπτει οι Διαιτητές.