Εκτυπώστε τη σελίδα
08-09-2016 18:46

Ρεκόρ συμμετοχών στα πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΔΕ

Μετά τις δηλώσεις συμμετοχής, γίνανε γνωστές από την Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. οι ομάδες που θα συμμετέχουν στα μεγάλα πρωταθλήματα Ανδρών- Γυναικών. Στους Άνδρες 8 ομάδες θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, ενώ στις Γυναίκες στο αντίστοιχο πρωτάθλημα οι ομάδες είναι 13, αριθμός ρεκόρ για την περιφέρειά.
Το πρωτάθλημα των Ανδρών θα έχει την ίδια μορφή με πέρυσι, οι τέσσερις (4) πρώτες ομάδες θα συμμετέχουν στα play-off ανόδου για την Α2 Εθνική κατηγορία συγκροτώντας ζευγάρια(1ος – 4ος), (2ος – 3ος) μεταφέροντας τις νίκες, ενώ από φέτος σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωταθλητής θα παίξει μπαράζ ανόδου, με αντίπαλο τον πρωταθλητή Θράκης/Αν. Μακεδονίας.

Οι ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι Βολίδα Κέρκυρας, Ερμής Ηγουμενίτσας, Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, Φ.Ε. Ιωαννίνων, Α.Σ. Γιάννενα, Α.Ο. Πρέβεζας, Αναγέννηση Άρτας και ΓΣ Άρτας.

Το πρωτάθλημα των Γυναικών όπως αναφέρεται και στην ειδική προκήρυξη θα διεξαχθεί σε δύο (2) ομίλους. Ο Νότιος όμιλος θα θα έχει έξι (6) ομάδες, ενώ ο Βόρειος όμιλος εφτά (7). Επομένως στον Νότιο όμιλο θα είναι Φιλαθλητικός Πρέβεζας, Ελπίδες Λευκάδας, Λιάκατας Αιτωλικού, Παναιτωλικός, Φιλία και ΓΣ Άρτας, ενώ στον Βόριο όμιλο Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, Φ.Ε. Ιωαννίνων, Ηρακλής Ιωαννίνων, Απείθαρχος Ιωαννίνων, Ερμής Ηγουμενίτσας, Βολίδα Κέρκυρας, Θινάλι Κέρκυρας.

Οι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα παίξουν στα play-off ανόδου για την Α2, ενώ οι ομάδες από την 3η θέση και κάτω θα παίξουν στα play-out, μιας και από επόμενη σαιζόν θα γίνει και Β΄ κατηγορία στην Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. Οι τέσσερις (4) πρώτες από το νέο πρωτάθλημα θα εξασφαλίσουν την παραμονή τους στην Β΄ Εθνική κατηγορία.

Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα ανακοινωθεί από την Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. και η ημερομηνία διεξαγωγής των κληρώσεων των πρωταθλημάτων.

Πηγή: hpeiros-spor.com

Σχετικά άρθρα

  • ΕΣΠΕΔΕ 'Ανδρες: Αήττητος πρωταθλητής ο Ερμής Ηγουμενίτσας
    Αήττητος πρωταθλητής Ανδρών ΕΣΠΕΔΕ 2023-24 στέφθηκε ο Ερμής Ηγουμενίτσας. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής, κατέκτησε την πρώτη θέση με 12 νίκες που του έδωσαν το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στην ομάδα του ΑΟ Πρέβεζας που τερμάτισε στην δεύτερη θέση.
  • Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε: Ανακοίνωσε όλους τους πρωταθλητές των κατηγοριών της
    Τους πρωταθλητές των κατηγοριών της ανακοινώσε και επίσημα η Ένωση Σωματείων Δυτικής Ελλάδος. Όπως είναι ήδη γνωστό ο Πανηπειρωτικός στους άνδρες και ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας στις γυναίκες, είναι οι πρωταθλητές της Β’ εθνικής και είναι οι σύλλογοι που πήραν και το εισιτήριο ανόδου στην Α2.
  • Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε.: Άνοδος στην Α2 Γυναικών για τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας
    Ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα βρίσκεται στην Α2 Γυναικών, με την Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. να ανακοινώνει την διαδικασία που ακολουθήθηκε για να παρθεί αυτή η απόφαση.
  • ΕΣΠΕΔΕ: Νέα γυναικεία ομάδα βόλεϊ στα Γιάννενα απο συγχώνευση ΠΑΣ με Ηρακλή
    Νέα ομάδα βόλεϊ γυναικών ανατέλλει στα Γιάννενα. Μετά τον ΑΣ που συμμετέχει στον δεύτερο ομιλο της Α2 γυναικών, ο ΠΑΣ Γιάννινα που έχει μόνο γυναικεία ομάδα μπασκτ και ο Ηρακλής Ιωαννίνων που πρωταγωνιστεί στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα βόλεϊ της Ηπείρου (ΕΣΠΕΔΕ), συμφώνησαν να προχωρήσουν μαζί τις διαδικασίες συγχώνευσης και να δημιουργήσουν νέο σύλλογο που θα ονομάζεται ΠΑΣ και θα ααγωνιστεί απο τη σεζόν 2019-20.
  • ΦΕ Ιωαννίνων: Ανακοίνωσε Τζανετέα και Κωνσταντινίδου
    Διπλό μεταγραφικό « κτύπημα» για την ΦΕ Ιωαννίνων, η οποία ανακοίνωσε την απόκτηση των ακραίων Κωνσταντίνας Τζανετέα και Κωνσταντίνα Κωνσταντινίδου ενόψει της συμμετοχής της στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής της ΕΣΠΕΔΕ.