1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
31-10-2015 17:34

«Ανεπάρκεια ή ανικανότητα»

H Ακαδημία Star Volley η οποία συνεργάζεται με την Δραπετσώνα, διαμαρτύρεται για τη διαιτησία των  Πάτση και Χατσικιάν δυον αγώνα ΕΣΠΕΔΑ γυναικών απέναντι στο Μοσχάτο. Δείτε εδώ πως περιγράφει η Δραπετσώνα των αγώνα
Και την ανακοίνωση της Ακαδημίας

«Είναι γνωστό ότι η Ακαδημία Star Volley μέσω της στρατηγικής συνεργασίας της με την ομάδα της Δραπετσώνας (από τον επόμενο χρόνο θα ακολουθήσουν και άλλες ομάδες volley), επιδιώκει τη συστηματική αναβάθμιση των αναπτυξιακών ομάδων volley σε όλα τα επίπεδα. Το σχέδιο είναι μακροχρόνιο και έχουμε όλη την υπομονή και τη θέληση για σκληρή δουλειάοικονομική υποστήριξη και παροχή μοναδικών εφοδίων στους αθλητές και αθλήτριες ώστε να επιτύχουν τους προσωπικούς και ομαδικούς στόχους.

Για το λόγο αυτό όλοι οι συντελεστές αυτού του εγχειρήματος, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την αγωνιστική προετοιμασία και οργανωτική υποστήριξη της γυναικείας ομάδας volley η οποία θα πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΑ με μια νεανική ομάδα (μέσος όρος ηλικίας 19.5 έτη). Στη γυναικεία ομάδα volleytο 53% (!) των αθλητριών προέρχονται από αναπτυξιακά τμήματα (υποδομών) ενώ 36% από αυτές προέρχονται από αναπτυξιακά τμήματα (υποδομών) του αθλητικού συλλόγου Δραπετσώνας.

Ανάμεσα σε αυτά που έχουμε αποφασίσει να «επενδύσουμε» διαχρονικά είναι η διαρκής αναβάθμιση της αθλητικής νοοτροπίας και κουλτούρας των αθλητών και αθλητριών του συλλόγου και της Ακαδημίας μέρος των οποίων είναι ο σεβασμός στο έργο των διατητώνκαι την εξασφάλιση της συνεργασίας μαζί τους ώστε σε κάθε αθλητική αναμέτρηση, να διασφαλίζονται όλες οι συνθήκες που θα αναδεικνύουν τον καλώς νοούμενο ανταγωνισμό και το «εύ αγωνίζεσθαι». Μάλιστα, είναι στους άμεσους στόχους μας και σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς των διαιτητών, να γίνουν ορισμένες παρουσιάσεις σε γονείς και αθλητέςώστε να αποκτήσουν σφαιρικότερη άποψη για το έργο και τη συμβολή των διατητών στην επιτυχημένη τέλεση ενός αγώνα αλλά και για να κατανοήσουν τις δυσκολίες της διαχείρισης και των απαιτήσεων ενός αγώνα volley.

Όμως όσα έχουμε προσπαθήσει στον τομέα αυτό, με τη χθεσινή παρουσία και απόδοση (;) τωνδιατητών του αγώνα Μοσχάτου – Δραπετσώνας και συγκεκριμένα της πρώτης διαιτήτριας κας Πάτση και του δεύτερου διαιτητή κ. Χατσικιάν, μας πήγε πολύ πίσω και ουσιαστικά πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή. Ο λόγος είναι πολύ απλός: όταν ένας αθλητής διαπιστώνει επαναλαμβανόμενα λάθη στις πλεόν κρίσιμες και αποφασιστικές στιγμές σε όλα τα set ενός αγώνα - για τα οποία πολλές φορές ούτε οι ίδιοι ΔΕΝ ήταν σε θέση να υποστηρίξουν τις αποφάσεις τους, είναι εύλογο να αρχίσει να αναρωτιέται για τα ποιά είναι τα όρια μεταξύ ανεπάρκειας και ικανότητας  για την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα εκ μέρους αυτών που έχουν αναλάβει αυτή τν ευθύνη.

Ισως πιο σημαντικό όμως να είναι το γεγονός ότι με αντίστοιχης ποιότητας απόδοση, μοιραία εκθέτουν αυτούς που τους εμπιστεύθηκαν τη συγκεκριμένη αποστολή προσθέτοντας ακόμη μεγαλύτερη αβεβαιότητα σε μια ήδη απαιτητική διαδικασία.

Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε και να στηρίζουμε τη συνεργασία με όλους τους διατητές σε όλα τα επίπεδα τους οποίους αναγνωρίζουμε ως σημαντικούς παράγοντες για το επόμενο βήμα προόδου και ανάδειξης του ερασιτεχνικού volley. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι προκειμένου να «μάθουν» ορισμένοι διατητές, θα επιτρέψουμε να δαπανηθεί και να αναλωθεί μια σοβαρή προσπάθεια τόσο σε χρόνο και σε ενέργεια όσο και σε σημαντικούς οικονομικούς πόρους που έχουν ήδη επενδυθεί σε αυτή.

Για το λόγο αυτό από εδώ και στο εξής όλοι οι αγώνες των αναπτυξιακών ομάδων θα βιντεοσκοπούνται και το προιόν της καταγραφής αν απαιτηθεί για να υποστηρίξει γεγονότα, θαείναι διαθέσιμο και προσβάσιμο στον ιστότοπο της Ακαδημίας σε κάθε φορέα, θεσμικό όργανο και κάθε ενδιαφερόμενο.

Από εδώ και στο εξής η ισονομία θα έχει μια αρχή: Και οι κρίνοντες, κρίνονται ! (όχι παρασκηνιακά αλλά «δημόσια» με την εικόνα αν χρειαστεί να αποτελεί τον αδιάψευστο κριτή των πάντων).

Ευχόμαστε μια καλή και ομαλή συνέχεια όλων των πρωταθλημάτων της Ενωσης.

Σχετικά άρθρα

2 σχόλια

  • Comment Link Απορημένος Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 13:46 posted by Απορημένος

    Δηλαδή... διαμαρτύρεται η ομάδα του Κογκαλίδη για την διαιτησία που ορίζεται από την Ενωση στην οποία είναι πρόεδρος ο ίδιος. Πολύ ωραία...

  • Comment Link Diaititis Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2015 11:47 posted by Diaititis

    Αν χάνεις σετ 25-14 και διαμαρτύρεσαι για την διαιτησία Εισαι το λιγότερο άσχετος!
    Ψάξτε καλύτερα τι φταίει η ρωτήστε κάποιον που ξέρει να σας πει!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ