1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-11-2013 13:32

Πέντε Ενώσεις ζητούν λύση «εδώ και τώρα» με τους διαιτητές

Τέσσερις πρόεδροι Ενώσεων, ο Κώστας Αλαγιάννης της ΕΣΠΑΑΑ, ο Παύλος Αναστασιάδης της ΕΠΕΣΘ, ο Γιώργος Κογκαλίδης της ΕΣΠΕΔΑ, ο Κώστας Βλάσσης της ΕΣΠΕΠ, αλλά και το Δ.Σ. της Ένωσης Θράκης - Ανατολικής Μακεδονίας παίρνουν θέση στο θέμα που έχει προκύψει με τους διαιτητές και δίνουν τη δική τους εκτίμηση για τα γεγονότα.

Κοινό σημείο τους η επιθυμία να βρεθεί λύση με τους διαιτητές στο οικονομικό θέμα που έχει προκύψει και να διεξαχθούν ομαλά τα πρωταθλήματα. Ανάλογη πρόθεση εξέφρασαν χθες και οι εκπρόσωποι της ΟΔΒΕ, ενώ οι πληροφορίες λένε πως υπάρχει πρωτοβουλία γνωστού προέδρου μεγάλης Ένωσης του κέντρου ώστε να κάτσουν άμεσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι διαιτητές και η ΕΟΠΕ.


Αναλυτικά:

Παύλος Αναστασιάδης – Πρόεδρος ΕΠΕΣΘ

Μου προκαλεί πραγματικά απορία τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες. Μετά τις συσκέψεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, η ΕΠΣΣΘ και ο ΣΥΔΠΕΒΕ υλοποιώντας τα όσα αποφασίστηκαν εκεί, ξεκίνησαν άμεσα επαφές κι ενώ ήμασταν σε πολύ καλό δρόμο για τη λήψη οριστικής απόφασης ακολούθησε αυτή η ανακοίνωση της ΟΔΒΕ περί αποχής από τα πρωταθλήματα. Μια κίνηση ή οποία δεν έχει λογική και εξέπληξε δυσάρεστα.

Ο απρόσμενος χαμός του Γιώργου Περσιανλή, έχει επισκιάσει τα πάντα στο βόλεϊ της Θεσσαλονίκης ωστόσο από αύριο εμείς θα συνεχίσουμε τις επαφές με τους διαιτητές και είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε άμεσα σε συμφωνία.

Πρέπει όμως όλοι μας, πέρα από την κατανόηση των δυσκολιών που υπάρχουν να αποδείξουμε με πράξεις ότι αντιλαμβανόμαστε και την ανάγκη αλλαγής προσανατολισμού έτσι ώστε να έρθουν καλύτερες ημέρες.

Γιώργος Κογκαλίδης – Πρόεδρος ΕΣΠΕΔΑ

Δυστυχώς άνοιξε ένας πόλεμος μεταξύ των δυο πλευρών (σωματείων και διαιτητών).

Στη σημερινή πραγματικότητα τα σωματεία δε μπορούμε να δεχτούμε και άλλη οικονομική επιβάρυνση και μάλιστα μεσούσης της περιόδου.

Έκτος των διαιτητών οφειλές και μάλιστα κατά πολύ μεγαλύτερες υπάρχουν και στα σωματεία. Τι θα γινόταν αν και τα σωματεία κηρύξουν κι αυτά κάποια μορφή απόχης;

Η ΕΣΠΕΔΑ χθες Δευτέρα 11/11/2013 πρότεινε προς το Σύνδεσμο Διαιτητών Πειραιά τα έξης:

-Η αμοιβή των διαιτητών στα πρωταθλήματα έφηβων, νεανίδων, παίδων, κορασίδων καθορίζεται σε 5€ ανά διαιτητή συν 3€ από την ΕΟΠΕ.

-Στα πρωταθλήματα παμπαίδων, παγκορασιδων οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς αμοιβή διαιτητών. Όμως θα υπάρξει δέσμευση των διαιτητών ότι όλοι θα αγωνίζονται στα πρωταθλήματα αυτά εκ περιτροπής.

Επίσης  η ΕΣΠΕΔΑ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και άμεσα να προσκαλέσει ΕΟΠΕ - ΟΔΒΕ στο ίδιο τραπέζι, για από κοινού συζήτηση.

Κώστας Αλαγιάννης – Πρόεδρος ΕΣΠΑΑΑ

Ως πρόεδρος της ΕΣΠΑΑ αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι τα σωματεία μέλη μας είναι στο πλευρό της ΕΟΠΕ και στηρίζουν απόλυτα τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας στο θέμα που έχει προκύψει με τους διαιτητές.

Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές, δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τον ωμό εκβιασμό από την πλευρά των διαιτητών και να επιβαρύνουμε με ένα ακόμη έξοδο το ‘κύτταρο της ανάπτυξης’ του ελληνικού βόλεϊ που είναι το σωματείο.

Εμείς αποδείξαμε εμπράκτως την καλή μας διάθεση και το σεβασμό προς τους διαιτητές, αποδεχόμενοι το αίτημα τους για την καταβολή των χρημάτων που αφορούν την αμοιβή τους στο γήπεδο πριν την έναρξη του αγώνα κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος.

Δεδομένου ότι η διαφωνία μας με τον ΣΥΔΠΕΑΑΑ αφορά τις αμοιβές που έχουν να κάνουν με τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, θέλω να υπενθυμίσω στους διαιτητές ότι η διοίκηση μας ήταν αυτή που αποφάσισε την πληρωμή τους στο γήπεδο ακόμη και στους αγώνες εκτός συναγωνισμού (των πρωταθλημάτων παμπαίδων – παγκορασίδων).

Ελπίζω ότι τελικά θα πρυτανεύσει η λογική κι οι διαιτητές θα αντιληφθούν τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί σε όλο το Ελληνικό βόλεϊ στηρίζοντας κι αυτοί με τον τρόπο τους το άθλημα μας. Θυσίες κάνουμε όλοι.

Κώστας Βλάσσης – Πρόεδρος ΕΣΠΕΠ

Η Ένωση μας είχε πάντα καλή συνεργασία με τον ΣΥΔΠΕ Πελοποννήσου και μάλιστα τα τελευταία τρία  χρόνια προκαταβάλει τα χρήματα των αμοιβών των ημεραργιών και των μετακινήσεων που αφορούν νησιά ή οι ειδικές αποστάσεις (π.χ. έξοδα διέλευσης γέφυρας Ρίου - Αντιρίου, κ. λ. π.)

Επίσης πρέπει να αναφέρω ότι Η Ένωση μας χρησιμοποιεί στο 90% των αγώνων Παμπαίδων – Παγκορασίδων επίσημους διαιτητές με αμοιβή.

Θεωρούμε ότι το πνεύμα της συνεργασίας που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια θα διατηρηθεί και ότι ο ΣΥΔΠΕ Πελοποννήσου αντιλαμβανόμενος και τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό βόλεϊ και όχι μόνο, θα δείξει κατανόηση και θα έρθει σε συμφωνία με την Ένωση.

Όλα όσα προανέφερα θεωρώ πως αποδεικνύουν ότι η απόφαση που πήρε η ΟΔΒΕ για αποχή ήταν μια άστοχη και ακατανόητη ενέργεια η οποία όχι μόνο δεν βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων, αλλά αντιθέτως δημιουργεί πολλά περισσότερα.

ΕΣΠΕ Θράκης - Ανατ. Μακεδονίας

Παρακολουθώντας αυτά που διαδραματίζονται τελευταία στο χώρο μας και τη διαμάχη που έχει προκύψει σχετικά με τις αμοιβές, τις ημεραργίες και τις μετακινήσεις των διαιτητών, το Δ.Σ. της Ένωσής μας, αφουγκράζοντας τον παλμό των Σωματείων της δύναμής της, δηλώνει ότι:

Δεν είμαστε απέναντι στους διαιτητές, τους οποίους θεωρούμε συνεργάτες και αναπόσπαστο κομμάτι της οικογένειας του βόλεϊ.

Είμαστε όμως πρωτίστως μαζί και δίπλα στα ΣΩΜΑΤΕΙΑ, που μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, έχουν αναλάβει όλο το φορτίο με τεράστιο κόπο και κόστος.

Στις θέσεις της Ένωσης, που καταθέσαμε (εγγράφως), στο Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. πριν τη συνεδρίαση της 9/11/2013, εκφράζαμε την άποψη ότι εφόσον δεν έχει προβλεφθεί από τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων κάτι διαφορετικό, θα πρέπει η Ομοσπονδία να πάρει την ευθύνη της Απόφασης (για ότι μέλλει να ισχύσει) και όχι κάθε Ένωση ξεχωριστά.

Επίσης ζητούσαμε να καταστεί σαφές, ότι, στα τρέχοντα πρωταθλήματα, κανένα Σωματείο δεν θα έχει κυρώσεις, σε περίπτωση ΜΗ καταβολής εξόδων μετακίνησης στους Διαιτητές.

Η πρόταση της Ομοσπονδίας όπως εκφράσθηκε με την απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, μας βρίσκει κατ’ αρχάς σύμφωνους, με δεδομένη την έλλειψη δημιουργικών προτάσεων από πλευράς

ΟΔΒΕ. Οι δε ανακοινώσεις που εκδόθηκαν από την Ομοσπονδία των Διαιτητών καθώς και από τον ΣΥΔΠΕ ΘΡΑΚΗΣ & ΑΝ. ΜΑΚ/ΝΙΑΣ, μετά από αποφάσεις των Διοικητικών τους Συμβουλίων, θεωρούμε ότι απέχουν πολύ, από την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης, αντιθέτως, οξύνουν την κατάσταση.

Καλούμε το Δ.Σ. του ΣΥΔΠΕ Θράκης-Αν. Μακ/νίας σε κοινή συνεδρίαση το ταχύτερο δυνατόν, στην προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτής ΛΥΣΗΣ, για το πρόβλημα που προέκυψε, ελπίζοντας ότι τελικά θα πρυτανεύσει η λογική και θα αντιληφθούμε όλοι, τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί σε όλο το Ελληνικό βόλεϊ στηρίζοντας ο καθένας από την πλευρά του και με τον τρόπο του το άθλημα μας.




Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ