1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
31-03-2018 16:28

ΕΣΠΕΠ: Μετράει αντίστροφα ο Απόλλωνας Καλαμάτας για τον πρώτο τελικό με Ολυμπιάδα

Σε ρυθμούς Ολυμπιάδας κινείται η προετοιμασία του Απόλλωνα  Καλαμάτας, καθώς ξεκινούν αυτή την Κυριακή οι τελικοί που θα κρίνουν τον πρωταθλητή στον Η’ όμιλο του πρωταθλήματος βόλεϊ της Β’ εθνικής γυναικών. ΕΣΠΕΠ.

Η Μεσσηνιακή ομάδα απέκλεισε στα ημιτελικά τον συντοπίτη Ακρίτα και οι Πατρινοί τον Γ.Σ. Άργους.

Αμφότερες οι ομάδες έδωσαν μόλις ένα ματς, καθώς είχαν “προίκα” το 2-0 από την κανονική περίοδο, στην οποία ο Απόλλωνας τερμάτισε στην πρώτη θέση και έχει έτσι το πλεονέκτημα έδρας. Κόντρα στην Ολυμπιάδα το σκορ είναι 1-1. με τη κάθε ομάδα να έχει πάρει τη νίκη στην έδρα της στην κανονική περίοδο και να χρειάζεται δύο νίκες στους τελικούς για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια Πελοποννήσου. Ο πρώτος τελικός θα διεξαχθεί την 1η Απριλίου στις 8 μ.μ. στο Κλειστό της Παραλίας, ο δεύτερος στις 15 Απριλίου στην Πάτρα και αν χρειαστεί και τρίτος στις 22 Απριλίου στην Καλαμάτα.

Τι ισχύει για την άνοδο

Η ομάδα που θα φθάσει τις 3 νίκες μέσα από αυτή τη σειρά των παιχνιδιών θα πάρει την πρώτη θέση και θα ανέβει απευθείας στην Α2 βόλεϊ γυναικών, αν από την Pre League υποβιβαστεί ομάδα από το Βορρά. Σε διαφορετική περίπτωση (αν υποβιβαστεί δηλαδή ομάδα από την Αθήνα ή τον Πειραιά), τότε θα γίνουν νέα πλέι -οφ στα οποία θα συμμετάσχουν οι πέντε πρωταθλήτριες ομάδες των Ενώσεων. Από Αθήνα, Πειραιά, Πελοπόννησο, Κρήτη και Δωδεκάνησα και θα ανέβουν οι τέσσερις!

 Ετσι λοιπόν  εφόσον ο Απόλλωνας ξεπεράσει το εμπόδιο της Ολυμπιάδας Πατρών θα είναι με το 1,5 πόδι στην επόμενη κατηγορία. Οι καλαματιανοί θα χρειαστούν πάντως να περιμένουν για να μάθουν τι ισχύει, μιας και πολλά θα εξαρτηθούν μέσα στον Απρίλιο καθώς θα γίνουν γνωστές οι ομάδες που θα πέσουν από τα πλέι – άουτ στην Pre League.

Μυτσκίδης: “Θέλουμε κοντά μας τον κόσμο”

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Απόλλωνα Καλαμάτας Μπάμπης Μυτσκίδης με δηλώσεις του στην “Ελευθερία” εμφανίζεται αισιόδοξος για την άνοδο. «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο θα κριθεί ποιος θα πάρει το προβάδισμα. Η Ολυμπιάδα είναι καλή ομάδα, αλλά εμείς είμαστε καλύτεροι. Πρέπει όμως να το αποδείξουμε και στο γήπεδο. Θέλει προσοχή, πίστη και συγκέντρωση.

Αν κρατήσουμε το αήττητο που έχουμε φέτος στο Κλειστό θα ανέβουμε κατηγορία”. Ο Μπάμπης Μυτσκίδης απηύθυνε στη συνέχεια κάλεσμα στον κόσμο να δώσει το “παρών” το βράδυ της Κυριακής : ”Είμαστε το μοναδικό μεσσηνιακό σωματείο που κυνηγά κάτι και θέλουμε κοντά μας τον κόσμο, να μας βοηθήσει, ώστε να πετύχουμε το στόχο της ανόδου. Το σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε προβλήματα.»

 

Πηγη: Notosport.eleftheriaonline.gr

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ