Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
21-01-2015 19:29

Δότριες μυελού των οστών οι γυναίκες της Παναχαϊκής

Δώρο ζωής από τα κορίτσια της γυναικείας ομάδα βόλεϊ της Παναχαϊκής (μετέχει στην Β' Εθνική) που έγιναν εθελόντριες δότριες μυελού των οστών. Η πρωτοβουλία και η ιδέα ανήκει στην Χριστίνα Κουριδάκη, η οποία σπουδάζει ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, που ενημέρωσε τον προπονητής της Κυριάκο Κοκόλα και τις συμπαίκτριες της και η ανταπόκριση ήταν άμεση!


Στο ταξίδι της Παναχαϊκής στην Τρίπολη για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αρκαδικό η Χριστίνα Κουριδάκη είχε μαζί της όλα τα απαραίτητα έγγραφα τα οποία συμπλήρωσαν ο Κυριάκος Κοκόλας και οι συμπαίκτριες της, αλλά και ότι χρειάζονταν για να πάρει δείγμα σάλιου και αυτό ήταν!

Ολη η ομάδα της Παναχαϊκής μπήκε στην Παγκόσμια Τράπεζα εθελοντών μυελού των οστών.

Συγκεκριμένα εκτός από την Χριστίνα Κουριδάκη που είναι εδώ και χρόνια εθελόντρια δότρια, εθελόντριες έγιναν και οι συμπαίκτριες της στην Παναχαϊκή Νατάσα Σαρδελή, Ελένη Λάγιου, Μελίνα Σταματέλου, Χαριτίνη Κουγέα, Βούλα Μποχρίνη, Ασπαδία Παπανδροπούλου και μέσα στις επόμενες ημέρες έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να γίνουν εθελόντριες δότριες και οι επίσης παίκτριες της Παναχαϊκής Ελένη Φλώρου, Φωτεινή Ξάνθη, Ασημίνα Ζήκου.

Εθελοντής δότης μυελού των οστών έγινε και ο Κυριάκος Κοκόλας που μιλώντας για την πρωτοβουλία της Χριστίνας Κουριδάκη τόνισε: «Η Χριστίνα μας ενημέρωσε και αμέσως έλαβε θετική απάντηση. Αποφασίσαμε σαν ομάδα να συμμετάσχουμε σε αυτή την προσπάθεια και να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Μακάρι να παρακινήσουμε και άλλους να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε πρέπει να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες προς όφελος της κοινωνίας».

«Θεώρησα καθήκον να γίνω εθελόντρια, αλλά κυρίως να ενημερώσω τις συμπαίκτριες μου για αυτή την προσπάθεια» μας είπε από την πλευρά της η Χριστίνα Κουριδάκη και συμπλήρωσε: «Οπου σταθώ και όπου βρεθώ ενημερώνω για αυτή την προσπάθεια. Οσο αυξάνονται τα μέλη Παγκόσμιας Τράπεζας δοτών, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες συνάνθρωποι μας που έχουν πρόβλημα να μπορέσουν να το ξεπεράσουν».

pelop.gr