1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-02-2014 15:50

Γωγώ Σουρή: «Αξίζουμε την άνοδο»

Στα δυνατά φαβορί για άνοδο από τη Β’ Εθνική στην Α2 γυναικών βόλεϊ συγκαταλέγεται φέτος ο Μεσσηνιακός, ωστόσο η ξέφρενη αήττητη πορεία του διακόπηκε με... τρικλοποδιά την περασμένη Κυριακή στην Πάτρα και η πρώτη ήττα στη σεζόν ήρθε με αρκετά επεισοδιακό τρόπο.
 

Οι δικαιολογημένα έντονες διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή που έκανε τα πάντα για να νικήσει η ΕΑ Πατρών είχαν σαν αποτέλεσμα να κρατηθεί από τον... άρχοντα του αγώνα το δελτίο της Γεωργίας Σουρή που εδώ και 1,5 χρόνο έχει αφιερώσει όλη την αθλητική της ενέργεια στο Μ.Γ.Σ., το σύλλογο που την ανέδειξε στο χώρο του βόλεϊ.

Ξεκινώντας από τις ακαδημίες των «πράσινων» η Καλαματιανή αθλήτρια διέγραψε σπουδαία καριέρα παίζοντας 13 ολόκληρα χρόνια στην Α1 γυναικών με πέντε αθηναϊκούς συλλόγους (Γ.Σ. Ηλιούπολη, Α.Γ.Σ. Βύρωνα, ΖΑΟΝ, Πανελλήνιος Γ.Σ., Κτησιφών Παιανίας), ενώ έχει και εμπειρία από ευρωπαϊκές αναμετρήσεις συμμετέχοντας με τον Πανελλήνιο στο EURO CUP. Mε το «σωματείο των Ολυμπιονικών» μάλιστα, έφτασε μία φορά σε τελικό πρωταθλήματος κι άλλη μία στον τελικό του Κυπέλλου.

«Διαιτησία όπως αυτή της περασμένης Κυριακής δεν έχω ξανασυναντήσει όλα αυτά τα χρόνια στο βόλεϊ και είναι ακόμα πιο άδικο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα σε ερασιτεχνικό επίπεδο» μας είπε η Γεωργία Σουρή που πιστεύει πως η πρωτιά στην κανονική περίοδο θα κριθεί αύριο στην Πάτρα, στον αγώνα του Μεσσηνιακού με την Ολυμπιάδα Πατρών: «Ελπίζω πως δεν θα τύχουμε ανάλογης αντιμετώπισης αν και αυτή τη φορά θα είμαστε προετοιμασμένες για όλα. Με νίκη θα σιγουρέψουμε την πρώτη θέση και είναι κάτι που αξίζουμε σαν ομάδα με την πορεία που έχουμε κάνει από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος».

Η φετινή εξαιρετική παρουσία της γυναικείας ομάδας του Μεσσηνιακού στη Β’ Εθνική είναι προϊόν της δουλειάς που ξεκίνησε από πέρυσι και συνεχίζεται φέτος με ακόμα μεγαλύτερη ένταση: «Στόχος είναι η άνοδος, δεν το κρύβουμε και το μυστικό είναι ότι η ομάδα μας λειτουργεί επαγγελματικά μέσα σε ένα ερασιτεχνικό πλαίσιο. Ολες οι αθλήτριες μετέχουν καθημερινά στις προπονήσεις, ενώ υπάρχει συνέπεια και από τη διοίκηση που βρίσκεται κοντά μας» λέει η Σουρή που το καλοκαίρι του 2012 ξεκίνησε την προπονητική της καριέρα στο γυναικείο βόλεϊ και προσθέτει: «Εχουμε μία ομάδα με πολύ ταλέντο, κορίτσια που αγαπούν το βόλεϊ και βρίσκονται μέσα σε ένα γενικότερο περιβάλλον που λατρεύει το άθλημα». 
Από φέτος, μάλιστα, ο Μεσσηνιακός έχει ξεκινήσει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για την ανάδειξη των κοριτσιών που έχουν ταλέντο στο βόλεϊ σε συνεργασία με την Καλαμάτα ’80 και οι συνολικές συμμετοχές έχουν φτάσει σε αριθμό ρεκόρ. «Είναι πολύ σημαντική αυτή η προσπάθεια και πιστεύω πως από τις 250 πιο μικρές αθλήτριες που υπάρχουν φέτος στα τμήματα υποδομής θα βγει τουλάχιστον μία 20άδα με πολύ μέλλον μπροστά της» αναφέρει η Σουρή.

Με τις σχέσεις του Μεσσηνιακού – Ακρίτα να έχουν εξομαλυνθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και τα δύο σωματεία να ανταλλάσσουν αθλήτριες το περασμένο καλοκαίρι, το μέλλον του γυναικείου βόλεϊ στη Μεσσηνία φαντάζει ακόμα πιο ευοίωνο. «Η αντιπαλότητα του παρελθόντος δεν υπάρχει πια στον ίδιο βαθμό, μακάρι το καλοκαίρι να συμβεί κάτι ανάλογο για να βοηθηθούν και οι δύο σύλλογοι» τονίζει η πολύπειρη βολεϊμπολίστρια και τεχνική υπεύθυνος του Μ.Γ.Σ.

Το... άστρο της Γεωργίας Σουρή έλαμψε για πρώτη φορά δυνατά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων πριν από 21 χρόνια (1993), όταν αναδείχθηκε πολυτιμότερη αθλήτρια του τουρνουά. Μεταξύ των σπουδών στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και τη μεταγραφή στην Αθήνα επέλεξε το δεύτερο, αλλά την επόμενη χρονιά κατάφερε να περάσει στη Γυμναστική Ακαδημία Αθηνών κι έτσι συνδύασε και τα δύο μαζί. «Μου αρέσει και η Αθήνα, έχει τη δική της γοητεία, όπως βέβαια και η Καλαμάτα. Εζησα και καλές και δύσκολες στιγμές, προσπαθώντας σε όλες τις ομάδες που έπαιξα να βελτιώνομαι μέσα από τη δουλειά. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον, ίσως κάποια στιγμή να βρεθώ ξανά εκεί και το ιδανικό θα ήταν να ασχολούμαι ακόμα με το βόλεϊ» υποστηρίζει, ωστόσο για την ώρα προτεραιότητα έχει ο Μεσσηνιακός: «Στο Μεσσηνιακό γίνεται συστηματική και επαγγελματική δουλειά από πέρυσι και υπάρχει η φιλοδοξία να πάμε όλες μαζί πιο ψηλά. Σίγουρα αν του χρόνου είμαστε στην Α2 θα απαιτηθεί ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια αλλά βλέπω στα μάτια των κοριτσιών τη δίψα τη θέληση και την ίδια αγάπη για το βόλεϊ που είχα κι εγώ όταν βρισκόμουν στην ηλικία τους».

Πηγή: eleftheriaonline.gr    
Source: http://www.eleftheriaonline.gr/notosport/volleyball/item/2991-messiniakos-volei-souri


Source: http://www.eleftheriaonline.gr/notosport/volleyball/item/2991-messiniakos-volei-souri

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ