1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
21-11-2013 13:46

Έτοιμη για το... ραντεβού με την ιστορία η Ομόνοια

Με καθυστέρηση μίας εβδομάδας γίνεται το Σάββατο 23 Νοεμβρίου η πρεμιέρα της Β’ Εθνικής στο βόλλεϋ, με τη συμμετοχή της Ομόνοιας Ναυπάκτου για πρώτη φορά στην ιστορία της. Οι περσινοί πρωταθλητές του τοπικού πρωταθλήματος της Πελοποννήσου είναι έτοιμοι για ένα διαφορετικό “ταξίδι” αυτή τη χρονιά, στο απαιτητικό και δύσκολο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.


Η προγραμματισμένη για την προηγούμενη εβδομάδα επίσημη πρώτη του Η’ Ομίλου της Β’ Εθνικής δεν έγινε λόγω της κόντρας ανάμεσα στην Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) και την Ομοσπονδία των Διαιτητών (Ο.Δ.Β.Ε.). Αφού έγινε σειρά επαφών και από κοινού υποχωρήσεων, αποφασίστηκε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο, με τη διεξαγωγή της δεύτερης αγωνιστικής, που θα αποτελέσει και την πρεμιέρα της κατηγορίας.

Η Ομόνοια Ναυπάκτου συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Εθνική κατηγορία, εξαργυρώνοντας την περσινή της πολύ καλή πορεία με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της τοπική κατηγορία της Πελοποννήσου, και μάλιστα χωρίς να σημειώσει ήττα.Η περσινή όμως επιτυχία δεν αποπροσανατολίζει τη διοίκηση και την προπονητική ομάδα του συλλόγου. Όλοι γνωρίζουν πως οι δυσκολίες της κατηγορίας είναι πολλές, ενώ παράλληλα το νεαρό της ηλικίας της πλειοψηφίας των παικτών της Ομόνοιας μπορεί να δίνει περίσσευμα ενθουσιασμού, δίνει όμως και έλλειμμα εμπειρίας. Ο στόχος δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να καταφέρουν οι Ναυπάκτιοι να παρουσιάσουν ένα καλό και ανταγωνιστικό σύνολο, με τον προπονητή Γιώργο Μητρόπουλο να δηλώνει αισιόδοξος πως θα τα καταφέρουν.

Τα τρία φετινά αποκτήματα της ομάδας.

Η ομάδα στο μεγαλύτερο ποσοστό της κράτησε τον περσινό κορμό, κάνοντας κάποιες προσθήκες, νεαρών παικτών με μεγάλη όρεξη για δουλειά και πολλά περιθώρια βελτίωσης. Αποκτήθηκαν από το εφηβικό της Παναχαϊκής ο πασαδόρος Θάνος Παυλόπουλος και ο διαγώνιος Εμράχ Σούρτσε, με τον πρώτο να έχει ήδη κάνει μία συμμετοχή με τους εφήβους στο αντίστοιχο πρωτάθλημα, αλλά και τους δύο να αγωνίζονται για πρώτη φορά σε ανδρική ομάδα στην κατηγορία αυτή. Το τρίτο απόκτημα της Ομόνοιας είναι ο ακραίος Σπύρος Παπαηλιόπουλος που ήρθε με υποσχετική από τον Απόλλωνα Πάτρας που αγωνιζόταν και τα προηγούμενα χρόνια στην ίδια κατηγορία. Μεγάλος άτυχος της προετοιμασίας ήταν ο Νάσος Κοσκινάς που έπαθε ρήξη χιαστών και θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος της φετινής χρονιάς. Αν και αποκτήθηκε και ο Χάρης Δασκαλόπουλος, με καταγωγή από τη Γλυφάδα του Δήμου Δωρίδας, παίκτης με χρόνια εμπειρίας στη Β’ Εθνική και την Α2, εν τούτοις οι στρατιωτικές του υποχρεώσεις για την ώρα τον έχουν κρατήσει μακριά από τη προετοιμασία της ομάδας.

Μαζί με τους νεοφερμένους οι “παλιοί” της ομάδας θα προσπαθήσουν να φτιάξουν ένα σύνολο ομοιογενές που μέσα από την εμπειρία των αγώνων θα μπορούν να βελτιώνονται ώστε να πετύχουν το στόχο της παραμονής. Ο στόχος δύσκολος, η όρεξη μεγάλη και ο χρόνος…γαρ εγγύς.

Τα φιλικά προετοιμασίας έδειξαν αδυναμίες για την ομάδα του Γιώργου Μητρόπουλου με τους παίκτες του όμως να δουλεύουν πάνω σε αυτές καθημερινά. Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα τους φέρει στο Λουτράκι, αυτό το Σάββατο στις 20.00 κόντρα στον πολύπειρο Ποσειδώνα, ομάδα που τερμάτισε πέμπτη στο περσινό πρωτάθλημα. 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ