1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
08-08-2013 17:07

«Βόμβα» ΑΣΕΑΔ που δικαιώνει την ΕΑΠ και θέτει υπό αίρεση την εγκυρότητα του Πανελληνίου Παίδων!

Απόφαση που είναι δυνατόν να ανατρέψει ακόμα και την εγκυρότητα του πρωταθλήματος της τελικής φάσης του Πανελληνίου Παίδων που ολοκληρώθηκε πριν 20 ημέρες με πρωταθλητή τον Γ.Σ. Ηρακλή έλαβε το ΑΣΕΑΔ. Σύμφωνα με αυτή, δικαιώθηκε η προσφυγή της ΕΑΠ για την περίφημη υπόθεση της «πλαστοπροσωπείας». Η απόφαση είναι κόλαφος για την διοίκηση ΕΣΠΕΠ και εκθέτει την ΕΟΠΕ που αποφάσισε τον αποκλεισμό της ΕΑ Πατρών από την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων. Τα πάντα πλέον είναι πιθανά, μέχρι και ακύρωση του πρωταθλήματος Παίδων εφόσον βέβαια η ΕΑΠ και οι γονείς των αθλητών της κάνουν προσφυγή ζητώντας την ακύρωση του πρωταθλήματος ή ακόμα και αποζημίωση για την απώλεια μοριοδότησης των νεαρών αθλητών.

Συγκεκρικμένα, με την υπ΄αριθ. 66/2013 απόφασή του το ΑΣΕΑΔ εκανε δεκτή την προσφυγή της ΕΑΠ Πατρών και ακύρωσε την απόφαση της Ενωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου για την σκληρή τιμωρία της ομάδας παίδων του πατραικού σωματείου, αθλητών και προπονητών του, λόγω πλαστοπροσωπίας στον αγώνα του περασμένου Φλεβάρη που έγινε στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς για το παιδικό πρωτάθλημα της Ενωσης.

Η υπόθεση είχε ξεσηκώσει "θύελλα" αντιδράσεων, μεταξύ των ομάδων, των γονέων, των παιδιών και των προπονητών, που συμμετείχαν στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος, το οποίο είναι πλέον στον "αέρα" καθώς, εφόσον η ομάδα της Πάτρας ή οι γονείς των παιδιών της ομάδας της, η οποία δεν συμμετείχε στην τελική φάση λόγω της τιμωρίας της (η οποία, πλέον δεν ισχύει)  προσβάλλουν νομικά της αγκυρότητας της διοργάνωσης.

Με την συγκεκριμένη υπόθεση αναδεικνύονται οι μεγάλες ευθύνες κυρίως της ΕΣΠΕΠ που τιμώρησε την ΕΑΠ για πλαστοπροσωπία χωρίς να έχει γραφτεί τίποτα στο Φύλλο Αγώνα από τους διαιτητές και μάλιστα 4 μήνες μετά από τη διεξαγωγή του.

Εκτεθειμένη μένει η ΕΟΠΕ η οποία υιοθέτησε την απόφαση της ΕΣΠΕΠ, απέκλεισε την ΕΑΠ και υπό το βάρος των πιέσεων των υπολοίπων σωματείων και των αθλητών προχώρησε στην διεξαγωγή της τελικής φάσης χωρίς να περιμένει το αποτέλεσμα του δικαστηρίου. Δικηγόρος της ΕΑΠ και των οικογενειών των αθλητών της ήτανο Χρήστος Ηλιάδης και  δικηγόρος της ΕΣΠΕΠ ο Γιάννης Κάρμης.

Η υπόθεση θα έχει σίγουρα συνέχεια καθώς αναμένονται νέες δικαστικές διαμάχες και σίγουρα δημιουργείται δεδικασμένο για αντίστοιχες υποθέσεις.

4 σχόλια

  • Comment Link anonymous Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013 17:51 posted by anonymous

    το άρθρο 14 της προκύρυξης του πρωταθλήματος, το οποίο η ΕΑΠ ανεπιφύλακτα αποδέχθηκε, προβλέπει : "κάθε αγώνας που θα αναβληθεί, διακοπεί ή με οποιοδήποτε
    τρόπο βρεθεί σε εκκρεμότητα σε καμία
    περίπτωση δεν θα επιφέρει διακοπή του Προγράμματος".

  • Comment Link Μακουλης Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013 15:48 posted by Μακουλης

    Μη λετε τετοια και χασουν τον υπνο τους οι γονεις στον Ηρακλη. Τοση προσπαθεια για το τιποτα; Κι αν ξαναγινουν τα τελικα χωρις Τζουμακα χλωμο το κοβω. Αδικο βεβεια για τα παιδια αλλα αδικο και για τα παιδια της ΕΑΠ. Καλοκαιριατικοι μπελαδες.

  • Comment Link ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013 14:52 posted by ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

    Ευτυχώς που στην ΕΣΠΕΠ υπάρχει φιλότιμο και μετά την σημερινή απόφαση θα καταθέσουν τις παραιτήσει τους, ώστε να μη δοθεί συνέχεια από την ΕΑΠ ή τους γονείς και τιναχθεί στον αέρα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων.

  • Comment Link Nίκος Χαριτόπουλος Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2013 14:31 posted by Nίκος Χαριτόπουλος

    Μάλλον δεν ερμηνεύετε σωστά την απόφαση. Η ΕΟΠΕ δεν τιμώρησε την ΕΑΠ, αλλά απέκλεισε την ΕΣΠΕΠ, αποκλείοντας την πρωταθλήτριά της (που δεν υπάρχει ακόμη), επειδή το πρωτάθλημα δεν τελείωσε μέσα στο προβλεπόμενο από τους κανονισμούς διάστημα. Αρα το Πανελλήνιο καλώς έγινε και το μόνο λάθος της ΕΟΠΕ ήταν ότι δεν πήρε αυτή την απόφαση νωρίτερα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ