Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
25-08-2015 11:03

Ξεκινά για 3η χρονιά o Αριστέας Φιλώτα (video)

Την Τρίτη 25 Αυγούστου θα γίνει η έναρξη προετοιμασίας του τμήματος Γυναικών του αθλητικού συλλόγου Αριστέας Φιλώτα και την Δευτέρα 31 Αυγούστου η έναρξη λειτουργίας των υπόλοιπων τμημάτων σε Αμύνταιο και Φιλώτα. Στην έναρξη των τμημάτων θα γίνει συνάντηση διοίκησης, προπονητών, αθλητριών και γονέων των παιδιών.


Ο Αριστεας θέτοντας πάντοτε υψηλούς στόχους ώστε να πετύχει αγωνιστικά και οργανωτικά δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα τμήματα υποδομής και στη δημιουργία αθλητριών του βόλεϊ με υψηλές προδιαγραφές και με ιδιαίτερη αθλητική αγωγή.

Οι προπονητές των ακαδημιών είναι έμπειροι και γνώστες του αθλήματος. Στις ακαδημίες οι αθλήτριες εκτός από την εκμάθηση του αθλήματος, διδάσκονται τα μηνύματα της ευπρεπούς συμπεριφοράς και του "Ευ Αγωνίζεσθαι". Σκοπός των πρότυπων ακαδημιών του Συλλόγου, είναι να κεντρίσει το ενδιαφέρον των παιδιών για το αθλήματα του βόλεϊ, σε ένα υγιές μαθησιακό-αθλητικό περιβάλλον, επιτρέποντας παράλληλα στις μικρές αθλήτριες να απελευθερώσουν τη φαντασία και το προσωπικό τους ένστικτο και να διοχετεύσουν την ενεργητικότητά τους σ΄ ένα δημιουργικό περιβάλλον.



Λίγα λόγια για τον σύλλογο

Το βόλεϊ στην ευρύτερη περιοχή της Τοπική Κοινότητα Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου, μετράει μια παράδοση 8 ετών. Ο Αριστέας Φιλώτα είναι ένας νεοσύστατος αθλητικός σύλλογος, που έχει σαν στόχο να αναθερμάνει το ενδιαφέρον του κόσμου της ευρύτερης περιοχής για το άθλημα και να βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν το βόλει μέσα από ένα κύκλο δραστηριοτήτων. Ο Αριστέας Φιλώτα ιδρύθηκε το 2013, ωστόσο η λειτουργία των πρώτων τμημάτων ξεκίνησε άτυπα το 2007 από ανθρώπους του Βόλεϊ (Λάκης Λέκκας, Αδαμίδης Ιωάννης) στην περιοχή του Φιλώτα. Το 2012 η όλη προσπάθεια μετουσιώθηκε σε αγωνιστικά τμήματα γυναικών και παγκορασίδων, τα οποία συμμετείχαν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Μακεδονίας (Ε.Σ.ΠΕ.Μ.), ως τμήματα της «ΕΜΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ».

Ο σύλλογος από την ίδρυση του έχει προσανατολιστεί στα τμήματα υποδομών, όπου η συμμετοχή των αθλητριών είναι πολυάριθμη. Τη δεδομένη χρονική στιγμή συγκροτείται απο προαγωνιστικό τμήμα, 2 τμήματα μίνι κοριτσιών, τμήμα παγκορασίδων και τμήμα Κορασίδων, στα άμεσα πλάνα των ιθυνόντων του Αριστέα είναι η ανασύσταση της γυναικείας ομάδας, που θα κινείται σε ανταγωνιστικό επίπεδο, ενισχύοντας την αναγνωσιμότητα του συλλόγου.Έμπρακτο αποτέλεσμα της αγάπης των ανθρώπων του Αριστέα για το άθλημα της Πετοσφαίρισης (Βόλεϊ), αποτελεί η ένταξη του συλλόγου στο πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) «ΠΑΙΖΩ ΒΟΛΕΙ», με το οποίο γίνεται ενημέρωση για το άθλημα και επίδειξη των βασικών τεχνικών του σε μαθητές δημοτικών σχολείων της περιοχής του Δήμου Αμυνταίου.Το τουρνουά MINI VOLLEY που διοργανώνει ο Αριστέας σε συνεργασία με την ΕΣΠΕΜ, στις αρχές Ιουνίου στο Φιλώτα, έχει γίνει πλέον θεσμός και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά γεγονότα του καλοκαιριού στο Δήμο Αμυνταίου.

Media