1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-03-2015 00:47

Συγκίνηση στον «Τάφο του Ινδού»: «Ποτέ δεν ξεχνάμε»

Cannot find volleynews.v2/MEN/PAO/2014-15/55 folder inside /var/www/volleynews.gr/images/volleynews.v2/MEN/PAO/2014-15/55/ folder.
Admiror Gallery: 4.5.0
Server OS:nginx/1.14.0
Client OS:Unknown
PHP:5.6.38
Tα «ιερά τέρατα» των ομάδων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ του Παναθηναϊκού έδωσαν απόψε ραντεβού στο κλειστό γυμναστήριο του «Απόστολος Νικολαΐδης» που αποθεώθηκαν και λατρεύτηκαν. Μεγάλες δόξες τίμησαν με την παρουσία τους την πρωτοβουλία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στην εκδήλωση για τα 55 χρόνια από τον πρώτο επίσημο αγώνα στον «Τάφο του Ινδού».

Οικοδεσπότης ήταν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού Ηλίας Μιχαλαριάς αλλά και μέλη του Δ.Σ. του αθηναϊκού συλλόγου. Στην είσοδο του «Τάφου» τοποθετήθηκε ταμπέλα πάνω από την είσοδο που έχει το τριφύλλι και γράφει «Never forget».

Οι Κωνσταντίνου, Κοκολάκης, Κορωναίος, Στεργάκος, Κόντος, Κοσόβας, Πιτυχούτης, Κουκόπουλος ήταν μερικοί από τους μεγάλους «θρύλους», ενώ από το βόλεϊ ξεχώρισαν οι Αγραπιδάκης, Ανδρεόπουλος, Καραμαρούδης, Πανταλέων και από τις γυναίκες οι Αγγελάκη, Μπάμπουλι, Πραγκαλούδη. Η Αγγελάκη στον «Τάφο» στέφθηκε πρωταθλήτρια και ως αθλήτρια του Παναθηναϊκού και ως αθλήτρια του Πανελληνίου.

Ο Τάσος Στεφάνου υπήρξε μπασκετμπολίστας και υπηρέτησε από τη θέση του εφόρου τα τμήματα του μπάσκετ και του βόλεϊ. Φέρεται μάλιστα να είναι και ο ανάδοχος του «Τάφου του Ινδού». Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος και παραδέχτηκαν όσοι ήταν στην εποχή του, ο Στεφάνου έχοντας δει την κινηματογραφική ταινία «ο Τάφος του Ινδού» του Φριτς Λανγκ μία μέρα που κατέβαινε τα σκαλιά παρομοίωσε την πορεία του με την κάθοδο στον «Τάφο του Ινδού».

Ο Στεφάνου τιμήθηκε με το «χρυσό τριφύλλι» που σύμφωνα με το πρωτόκολο του συλλόγου είναι η ύψιστη τιμή του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, ενώ έκοψε και την κορδέλα των 55 ετών.

Οι παλαίμαχοι θυμήθηκαν γνωστές και άγνωστες ιστορίες που διαδραματίστηκαν στον «Τάφο» ενώ περίπου 200 φίλοι του Παναθηναϊκού παρακολουθούσαν την εκδήλωση και είχαν επικοινωνία με τους ανθρώπους που έγραψαν την ιστορία του συλλόγου.

Σε μία συμβολική αλλά και ουσιστική πρωτοβουλία η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού διέθεσε προς πώληση (13€) μέρος του παλιού παρκέ που ανακαινίστηκε ως ενθύμιο για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να «μαθαίνουν» οι νεότεροι.

Το γυμναστήριο «Απόστολος Νικολαΐδης» ήταν το πρώτο κλειστό γυμναστήριο που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα το 1959, κάτω από τις θύρες 6-7 του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Η χωρητικότητα του γηπέδου είναι 1.500 θέσεις. Τα εγκαίνια του γυμναστηρίου έγιναν στις 19 Μαρτίου 1960 με τη διεξαγωγή του αγώνα μπάσκετ της εφηβικής ομάδας του Παναθηναϊκού ενάντια στο Μίλωνα.



Φωτογραφίες: Stolis

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ