1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-02-2023 15:59

Κύπελλο γυναικών: Ξεκαθαρίζουν οι ομάδες του final-4

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν οι προημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών, όπου θα προκύψουν οι 4 ομάδες του final-4.

Η τελική φάση του θεσμού θα διεξαχθεί το διάστημα 10-11 Μαρτίου 2023 και η έδρα θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Τα ζευγάρια του final-4 θα προκύψουν από τη κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στις 12.00 στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ..

Το πρώτο σερβίς θα γίνει στο κλειστό των Μεσογείων, με το Μαρκόπουλο και τον Π.Α.Ο.Κ. να αναμετρώνται λίγες ημέρες μετά την εκτός έδρας νίκη του Δικεφάλου του Βορρά με 3-2 σετ για τη Volley League γυναικών. Ο Α.Ο.Μ. στοχεύει στη πρόκριση στην τετράδα μετά τη σεζόν 2016-17, ενώ ο Π.Α.Ο.Κ. θέλει τη παρθενική του πρόκριση σε final-4 για να διεκδικήσει τον δεύτερο τίτλο του στο θεσμό (το 2021 δεν είχε γίνει final-4).

Η Θέτιδα, μετά την ανατροπή της επί του Α.Ο. Θήρας για το πρωτάθλημα, υποδέχεται στο κλειστό της Βούλας την Α.Ε.Κ., η οποία από τη πλευρά της προέρχεται από τη σπουδαία νίκη στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν και το ερχόμενο Σάββατο (18/02) για τη Volley League γυναικών. Η Θέτιδα τη περσινή σεζόν κατάφερε να προκριθεί στο final-4 για πρώτη φορά στην ιστορία της, ενώ η Ένωση τελευταία φορά που βρέθηκε σε ημιτελικό κυπέλλου ήταν τη σεζόν 2018-2019.

Ένα από τα ντέρμπι των προημιτελικών είναι αυτό ανάμεσα στον Α.Ο. Θήρας και τον Ολυμπιακό στη Σαντορίνη. Ο Α.Ο.Θ. ήταν ο περσινός φιναλίστ του θεσμού, ενώ οι «ερυθρόλευκες» θέλουν να επιστρέψουν σε φάιναλ-4 μετά από ένα χρόνο απουσίας.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να διατηρήσει τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο Ηράκλειο Κρήτης και για να προκριθεί θα χρειαστεί να νικήσει τον ανεβασμένο Άρη στο κλειστό της Μίκρας. Ο Άρης τη σεζόν 2019-20 είχε καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για το final-4, το οποίο όμως ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας. Τη σεζόν 2020-21 που δεν είχε γίνει final-4, οι «κιτρινόμαυρες» είχαν φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

To πρόγραμμα και οι διαιτητές της 3ης αγωνιστικής της Γ' Φάσης

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Γυμναστήριο Μαρκοπούλου, 17.00: Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil - Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Κυριοπούλου, Γεωργάκη, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Κατσιάρας, Κώτσιας, Γραμματεία: Τρίκκα Ν..

Γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ Σαντορίνης, 18.00: Α.Ο. Θήρας - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Οικονόμου Β., Παρατηρητής: Τσάκωνας, Επόπτες: Χατζηδούκας, Γεωργοπούλου, Γραμματεία: Κοκκινέλου.

Γυμναστήριο «Γ. Γεννηματάς», 18.00: Α.Σ.Π. Θέτις - Α.Ε.Κ.
Διαιτητές: Νικάκης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Χατζηβασιλείου, Βέντρας, Γραμματεία: Ψάρρα.

Γυμναστήριο Μίκρας, 20.00: Α.Σ. Άρης - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Δανιηλίδου, Τσιούλα, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Κουκουμάκας Π., Σταυρίδης, Γραμματεία: Δεληκωστίδου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ