Εκτυπώστε τη σελίδα
23-01-2018 23:13

Αναγέννηση Καρδίτσας: Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΕΑΚ Μπάρας

«Καυστική» ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τα επεισόδια που προκάλεσαν ποδοσφαιρικοί οπαδοί , στον αγώνα του Σαββάτου (20/1) της Γυναικείας ομάδας βόλεϊ στα Τρίκαλα για το πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΚΕΛ με αντίπαλο την Άμιλλα, εξέδωσε η Αναγέννηση Καρδίτσας.

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της διοίκησης αναφέρει:

«Η διοίκηση του ΑΣ Αναγέννηση καταγγέλλει και καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλα όσα απαράδεκτα συνέβησαν πριν και μετά του αγώνα της γυναικείας ομάδας μας του βόλεϊ την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στο κλειστό της Μπάρας με την αντίστοιχη της Άμιλλας Τρικάλων για το περιφερειακό πρωτάθλημα…

Σκηνές βίας και καταστάσεις τυφλού μίσους που έχουν δηλητηριάσει τον αθλητισμό, είναι ξένες προς την δική μας λογική και φιλοσοφία και δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτές σε αγνές προσπάθειες όπως αυτή που συντελείται σε όλα τα τμήματα του συλλόγου μας…

Είναι πραγματικά ανεπίτρεπτο μικρά κορίτσια με τους γονείς τους που ζούν και απολαμβάνουν τη χαρά του αθλητισμού, να βρίσκονται στο επίκεντρο τέτοιων άθλιων εικόνων.

Είναι ντροπή να κυριαρχεί το σκοτάδι, την στιγμή που θα πρεπε να αποθεώνεται η ομορφιά του αθλητισμού…Όσοι επιθυμούν να λύνουν τις διαφορές τους δια της βίας, ας επιλέξουν άλλους χώρους για τα “ραντεβού” τους κι όχι τα γήπεδα. Πολύ δε περισσότερο ένα εγχείρημα βόλεϊ γυναικών που δημιουργήθηκε με όραμα, μεγάλο ψυχικό και οικονομικό κόστος και τεράστια προσπάθεια συγκεκρμένων ανθρώπων.

Ο σύλλογός μας δεν έχει την παραμικρή ευθύνη, για όσα απαράδεκτα σημειώθηκαν στον εν λόγω αγώνα. Παρόλα αυτά αισθανόμαστε την ανάγκη να ζητήσουμε συγνώμη απ’ όλους τους γονείς, τις μικρές αθλήτριες και της αντιπάλου ομάδος, γι’ όλα όσα βίωσαν την στιγμή που απολάμβαναν ένα ωραίο παιχνίδι.

Η Αναγέννηση ως μεγάλη και αξιοπρεπής αθλητική οντότητα σε όλη της τη διαδρομή είχε πάντα διακριτό στη δραστηριότητα της το στοιχείο του σεβασμού στον κάθε αντίπαλο

.Τέλος, επειδή όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου συναισθάνονται απόλυτα την τεράστια ευθύνη που έχουν απέναντι σε μικρά παιδιά όπως αυτά που μετέχουν στο τμήμα και στις ακαδημίες του γυναικείου βόλεϊ, δηλώνουμε με σαφήνεια προς πάσα κατεύθυνση πως αν παρατηρηθεί και το παραμικρό σε επόμενες αγωνιστικές εκδηλώσεις, τότε θα ανασταλεί χωρίς δεύτερη σκέψη η λειτουργία του τμήματος.Σε καμμία περίπτωση δεν θα αποδεχθούμε παθητικά και χωρίς αντίδραση, να μετατραπεί σε πεδίο μίσους και τυφλής βίας, μια αγνή, όμορφη και αυθεντική αθλητική προσπάθεια…»

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 1904

Σχετικά άρθρα