1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Αήττητος πρωταθλητής Ανδρών ΕΣΠΕΔΕ 2023-24 στέφθηκε ο Ερμής Ηγουμενίτσας. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής, κατέκτησε την πρώτη θέση με 12 νίκες που του έδωσαν το πλεονέκτημα έδρας απέναντι στην ομάδα του ΑΟ Πρέβεζας που τερμάτισε στην δεύτερη θέση.
Δεύτερη πράξη στον ελληνικό εμφύλιο του Challenge Cup με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Αγίου Θωμά (Τετάρτη 15/2, 19:00, Cosmote Sport 7).
Σοκ στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία ανακοίνωσε ότι αθλήτριά της βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Αμέσως η διοίκηση του Ηπειρωτικού συλλόγου κινητοποιήθηκε και ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς ενω ενεργοποίησε τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
Μετά από δύο χρόνια, οι αδελφές Τζαλαλή θα βρεθούν και πάλι συμπαίκτριες. Συγκεκριμένα η διαγώνια Κωνσταντίνα και η κεντρική Σοφία, θα συνεχίσουν την καριέρα τους στον ΠΑΣ Γιάννενα που αγωνίζεται στην Β΄εθνική της ΕΣΠΕΔΕ για να τον βοηθήσουν να κερδίσει την άνοδο στην Α2 γυναικών.
Με όνειρα, ελπίδες αλλά και όρεξη για σκληρή δουλειά ξεκίνησε το 1ο στάδιο προετοιμασίας στο Εθνικό Στάδιο Πρέβεζας ο Φιλαθλητικός ΓΣ Πρέβεζας ενόψει των δύσκολων υποχρεώσεων του στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Γυναικών Βόλευ που αρχίζει στις 24-25 Οκτ 2020.
Ο Τάσος Κουμπλής αποδέχτηκε την αξιόλογη πρόταση της διοίκησης του Α.Ο.Ζακύνθου για να αναλάβει προπονητή στη γυναικεία ομάδα αλλά και να οργανώσει την ακαδημία του συλλόγου.
Μια μεταγραφή που θα δώσει ώθηση και στα αναπτυξιακά του τμήματα ολοκλήρωσε ο ΑΣ Γιάννενα.
Σε συμφωνία «απορρόφησης» της Ελπίδας Ιωαννίνων από τον ΠΑΣ Γιάννινα ήρθαν επίσημα οι διοικήσεις των δύο ομάδων βόλεϊ, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια ομάδα γυναικών με υψηλές βλέψεις, όπως αναφέρει ο «Ηπειρωτικός Αγών». Να σημειωθεί οτι ο ΠΑΣ έχασε το τίτλο της πρωταθλητριας Β΄εθνικής γυναικών ΕΣΠΕΔΕ και την άνοδο στην Α2, μετά απο κλήρωση με τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας που έκανε η Ένωση Δυτικής Ελλάδος.
Τους πρωταθλητές των κατηγοριών της ανακοινώσε και επίσημα η Ένωση Σωματείων Δυτικής Ελλάδος. Όπως είναι ήδη γνωστό ο Πανηπειρωτικός στους άνδρες και ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας στις γυναίκες, είναι οι πρωταθλητές της Β’ εθνικής και είναι οι σύλλογοι που πήραν και το εισιτήριο ανόδου στην Α2.
Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε στην ΕΟΠΕ, η επιτροπή γονέων των αθλητριών του νεοσύστατου ΠΑΣ Γιάννινα, με την οποία καταγγέλει την απόφαση της ΕΣΠΕΔΕ, να κάνει κλήρωση με τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας, το αποτέλεσμα της οποίας ανέδειξε τον τελευταίο πρωταθλητή Β΄εθνικής, και τον έστειλε στην Α2, και να μην ανακηρύξει πρώτη την ομάδα των Ιωαννίνων που ήταν καλύτερη βαθμολογικά.
Η ισχύς εν τη ενώσει και στα Γρεβενά έστω και αργά κατάλαβαν ότι ο νομός με την μακρά παράδοση στο βόλεϊ, χρειάζεται μια καλή και δυνατή ομάδα, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.
Ο Φιλαθλητικός Πρέβεζας την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα βρίσκεται στην Α2 Γυναικών, με την Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. να ανακοινώνει την διαδικασία που ακολουθήθηκε για να παρθεί αυτή η απόφαση.
Μία μία Ένωση ανά την Ελλάδα ανακοινώνει την αναστολή όλων των πρωταθλημάτων τους για τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή 22 Μαρτίου. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Α.Γ.Ο.Φιλιππιάδας κατέκτησε αναπτυξιακό πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΔΕ.
Το οριστικό τέλος ως σύλλογος μετά από 15 χρόνια , ανακοίνωσε ο Ηρακλής Ιωαννίνων, ο οποίος προχωρεί σε συγχώνευση με την αντίστοιχη ομάδα βόλεϊ του ΠΑΣ Γιάννενα, το όνομα που τελικά θα παραμείνει και θα αγωνίζεται το νέο σωματείο στα καινούργια πρωταθλήματα της ΕΣΠΕΔΕ.
Η καρδιά του ελληνικού βόλεϊ θα χτυπά αυτή την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα, όπου για μία ακόμη χρονιά ο τοπικός Ερμής διοργανώνει το Τουρνουα Mini Volley Cyclon-Savas Thomazos με την συμμετοχή αστέρων του ελληνικού και διεθνούς βόλεϊ.
Νέα ομάδα βόλεϊ γυναικών ανατέλλει στα Γιάννενα. Μετά τον ΑΣ που συμμετέχει στον δεύτερο ομιλο της Α2 γυναικών, ο ΠΑΣ Γιάννινα που έχει μόνο γυναικεία ομάδα μπασκτ και ο Ηρακλής Ιωαννίνων που πρωταγωνιστεί στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα βόλεϊ της Ηπείρου (ΕΣΠΕΔΕ), συμφώνησαν να προχωρήσουν μαζί τις διαδικασίες συγχώνευσης και να δημιουργήσουν νέο σύλλογο που θα ονομάζεται ΠΑΣ και θα ααγωνιστεί απο τη σεζόν 2019-20.
Ένα σετ ήταν αρκετό για να φουλάρει τις μηχανές η ομάδα του Φιλαθλητικού απέναντι στον Ηρακλή Ιωαννίνων.Μετά τον τραυματισμό της διαγώνιου Νικολέτας Στεφανή ήρθε να προστεθεί την παραμονή του αγώνα και ο τραυματισμός της κεντρικού της ομάδας Μαριάννας Ντούσκου αναγκάζοντας τον προπονητή Γ.Ναζόπουλο να αλλάξει τα πλανα της ομάδας.
Παρουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου, του ταμία Τάκη Καβαλιεράκη, του μέλους του ΔΣ Ιφιγένεια Τέφα, του γενικού γραμματέα της ΕΣΠΕΔΕ Γιώργου Γώγου και των Ομοσπονδιακών Γιώργου Μπακοδήμου και Κώστα Γκούντα έγινε προπόνηση το Σάββατο 24/2 κλιμακίων αγοριών και κοριτσιών στο κλειστό της Πρέβεζας.
Για πέμπτη  συνεχόμενη χρονιά  ο Α.Ο.Πρέβεζας βρίσκεται πάλι στην θέση του πρωταθλητή εφήβων της ΕΣΠΕΔΕ.
Ενθουσιασμός επικρατεί στη Φιλία Άρτας για τη νίκη με 3-1 στο γειτονικό ντέρμπι με τον ΓΣ Άρτας, και η οποία ήταν η τέταρτη σερί στο τοπικό πρωτάθλημα ΕΣΠΕΔΕ που την έφερε στους 12 βαθμούς.
Νικηφόρα συνέχισε  η Φ.Ε.Ιωαννίνων στο Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Γυναικών ΕΣΠΕΔΕ και στον πρώτο εντός έδρας αγώνα της αντιμετώπισε το απόγευμα του Σαββάτου 18/11/2017 την αντίστοιχη ομάδα του Ιωνικού Αγρινίου.
Πέμπτη συνεχόμενη νίκη πέτυχαν οι Παμπαίδες της Άρτας επικρατώντας του Ερμή Ηγουμενίτσας με 3-0 (25-14, 25-17, 25-13)σετ. Η Άρτα ανώτερη σε όλους τους τομείς δεν έδωσε δικαίωμα στον Ερμή να την αμφισβητήσει έχοντας ως κορυφαίους τους Ρίζο, Χουλιάρα και Βούλγαρη. Την ομάδα κοουτσάρισε ο Γιάννης Σταμούλης που έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια και των 11 αθλητών που χρησιμοποίησε.
Σε μια συναρπαστική αναμέτρηση που έγινε στο κλειστό της Σταυρούπολης, η Καβάλα νίκησε με 3-2 τον Φιλαθλητικό Πρέβεζας και την επόμενη σεζόν θα αγωνιστεί στην Α2 γυναικών.
Σελίδα 1 από 14

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ