1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
02-12-2012 15:37

Κινδύνεψε αλλά «ζευγάρωσε» τις νίκες η Αναγέννηση

Δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα για την Αναγέννηση, μετά τις Ελπίδες Λευκάδας, επικράτησε της Πρέβεζας με 3-2 μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Του Κώστα Κολιού

Η Αναγέννηση πέτυχε την δεύτερή της νίκη στο πρωτάθλημα χωρίς να παίξει καλό Βόλεϊ, αντίθετα με την γειτονική ομάδα της Πρέβεζας που με ηγέτη τον πασαδόρο της Ηλία Μπέλο ήταν θαυμάσια και διεκδίκησε επί ίσοις όροις την νίκη. Και αυτό γιατί από την ομάδα του Αποστόλη Πορτοβάρα απών ήταν ο βασικός πασαδόρος Κωστανίκος, ενώ από τα μισά του 3ου σετ αποχώρησε και ο Τασηνίκος λόγω δουλειάς και επομένως η οργάνωση του παιχνιδιού ήταν κακή, αφού εξ ανάγκης χρησιμοποιήθηκε ο Κωστούλας που πριν λίγες μέρες απολύθηκε από το στρατό και του λείπουν προπονήσεις. Βέβαια όταν η Πρέβεζα ισοφάρισε σε 2-2 σετ, ο προπονητής της Αναγέννησης έριξε στο παιχνίδι τον πασαδόρο του παιδικού τμήματος Δημοθεόδωρο, που ήταν η ευχάριστη έκπληξη και με σωστές πάσες, αλλά και έξυπνα πλασέ έδωσε την νίκη στην ομάδα του με 3-2 σετ. 

Στο 1ο σετ η Αναγέννηση από την αρχή είχε προβάδισμα στο σκορ, όμως στο 23-19 λάθη επί λαθών έφεραν την ισοφάριση 24-24 και στις λεπτομέρειες κρίθηκε το σετ, αλλά και στον Ντέντε που πήρε όλες τις κρίσιμες επιθέσεις, που έληξε 32-30.
Στο 2ο οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 5-0, όμως πάλι πολλά λάθη κυρίως στην ανάπτυξη, αλλά και στο μπλοκ που ποτέ δεν λειτούργησε σωστά, έβαλαν την Πρέβεζα σε θέση οδηγού και με 20-25 ισοφάρισε σε 1-1 σετ. 
Στο 3ο σετ η Αναγέννηση ανέβηκε επιθετικά, βρήκε ρυθμό και προηγείτο σταθερά 6 πόντους μέχρι το 20-14, όταν και αποχώρησε ο Τασηνίκος λόγω δουλειάς και αντικαταστάθηκε από τον Κωστούλα. Η Πρέβεζα με συνεχόμενα επιτυχημένα πλασέ του Μπέλου προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι, όμως ψύχραιμα και με επιθετικές αιχμές τους Παυλάκη, Ντέντε  η Αναγέννηση πήρε το σετ 25-19. 
Στο 4ο σετ η απουσία του Τασηνίκου ήταν κάτι περισσότερο από εμφανής και με κακές επιλογές από τον Κωστούλα η Πρέβεζα πήρε προβάδισμα στο σκορ με 6 πόντους και πολύ εύκολα ισοφάρισε σε 2-2 σετ, 17-25.
Στο 5ο σετ ο Αποστόλης Πορτοβάρας έπαιξε το τελευταίο του χαρτί με την είσοδο στο παιχνίδι του Δημοθεόδωρου που πραγματικά τροφοδότησε σωστά τους επιθετικούς, έπαιξε και πρώτους χρόνους που για 4 σετ απουσίαζαν και η ομάδα της Άρτας πήρε από την αρχή προβάδισμα με 4 πόντους και χωρίς να ανησυχήσει πήρε το σετ 15-12 και τον αγώνα με 3-2.
 Μπέλος, Αντύπας και Παλαιοκάτερος ξεχώρισαν για την ομάδα της Πρέβεζας, ενώ από την Αναγέννηση οι Ντέντε, Παυλάκης και Δημοθεόδωρος που με την είσοδό του στο 5ο σετ έδωσε την νίκη στην ομάδα του.

Τα σετ 32-30, 20-25, 25-19, 17-25, 15-12.

Ο Αποστόλης Πορτοβάρας τα είχε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι με τους πασαδόρους του, όμως έπλεξε και το εγκώμιο της Πρέβεζας και του Γρηγόρη Τσεκούρα για την πολύ καλή δουλειά που κάνει. 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του: «Καταρχάς να δώσω συγχαρητήρια στην Πρέβεζα και στον φίλο μου Γρηγόρη Τσεκούρα για την πολύ καλή δουλειά που κάνει στους μικρούς και με την εμφάνισή τους αξίζανε και αυτοί την νίκη. Το παιχνίδι μπορεί να ήταν συναρπαστικό, όμως δεν διεκδικεί δάφνες και ποιότητες και για δεύτερο παιχνίδι τα έχω με την οργάνωση του παιχνιδιού μας που ήταν κακή, όπως και με το μπλοκ που σήμερα δεν μας έδωσε πολλούς πόντους όπως στο προηγούμενο παιχνίδι. Θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη για να έχουμε διάρκεια στην απόδοσή μας, όμως ταυτόχρονα πρέπει να μάθουμε να παίζουμε και χωρίς τον βασικό μας πασαδόρο, που στρατεύτηκε και δεν θα τον έχουμε όποτε θέλουμε. Τέλος να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Δημοθεόδωρο, που αν και κρύος και μικρός σε ηλικία ήταν πιο ώριμος από όλους και οργάνωσε σωστά το παιχνίδι και μας χάρισε την νίκη, που αν θέλετε την γνώμη μου δεν δικαιούμασταν σήμερα»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ