1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
21-10-2014 11:01

Ανατροπή και πρόκριση για την Άρτα

Μεγάλη πρόκριση πέτυχαν οι Άνδρες  της Άρτας, επικρατώντας μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα-ακατάλληλο για καρδιακούς του Α.Ο. Πρέβεζας με 3-2 σετ. 

Η συμμετοχή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό Κυπέλλου της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Ε. συνιστά μεγάλη επιτυχία, αν αναλογιστεί κανείς ότι η φετινή ομάδα έχει 6 καινούργιους παίκτες από τους βασικούς που χρησιμοποιούσε πέρυσι και που κατακτήσανε το Κύπελλο, νικώντας την Γ.Ε. Μεσολογγίου 3-2 σετ. Στον τελικό που είναι προγραμματισμένος να γίνει την Κυριακή 26 Οκτωβρίου κατά πάσα πιθανότητα στο ουδέτερο της Πρέβεζας και αντίπαλός μας θα είναι ο Α.Σ. Γιάννενα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Άρτα που σαν σε προπόνηση κέρδισε το 1ο σετ 25-14. Η εύκολη επικράτηση έγινε μπούμερανγκ και παρά τον τραυματισμό του καλύτερου επιθετικού των Πρεβεζιάνων (Πηλιοκάτερου), η Άρτα άλλαξε πρόσωπο και με πολλά λάθη έδωσε την ευκαιρία στους Πρεβεζιάνους να πάρουν το σετ 18-25 και να ισοφαρίσουν σε 1-1. Μάλιστα οι Πρεβεζιάνοι προηγηθήκανε και 1-2 στα σετ, κατακτώντας το 3ο εύκολα 17-25, με την Άρτα να είναι εκτός ρυθμού και παιχνιδιού.

Με την πλάτη στον τοίχο πλέον περιόρισε τα λάθη, βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς και ενώ βρέθηκε μία ανάσα από την κατάκτηση του σετ 22-18, ένα στιγμιαίο μπλακ-άουτ λίγο έλειψε να στοιχίσει την απώλεια του, αφού οι Πρεβεζιάνοι καταφέραν να προηγηθούν 23-24. Με ένα διπλό μπλοκ Κραψίτη-Τσίνα και δύο επιτυχημένες επιθέσεις των Τασηνίκου, Τσίνα πήρε το σετ 26-24 και ισοφάρισανσε 2-2.

Στο 5ο με ανεβασμένη ψυχολογία και χωρίς κανένα λάθος προηγήθηκε με 12-4 και έκανε εύκολα το 15-10 παίρνοντας την νίκη-πρόκριση με 3-2 σετ.


Ο προπονητής της ομάδος Αποστόλης Πορτοβάρας εμφανώς ανακουφισμένος και ευχαριστημένος είπε: «είχαμε δύο πρόσωπα και αυτό γιατί ακόμη δεν έχουμε βρει την χημεία μας, απόρροια της έλλειψης φιλικών παιχνιδιών. Είναι μεγάλη επιτυχία η πρόκριση στον τελικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, πέρυσι μάλιστα εμείς κατακτήσαμε το Κύπελλο και αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι αθλητές μου, που και σήμερα έδειξαν χαρακτήρα στα δύσκολα. Δεν κάναμε τίποτα ακόμη, θέλουμε πολύ δουλειά για να γίνουμε καλή ομάδα που θα εισπράττει το χειροκρότημα εντός και εκτός έδρας. Και με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που μας συμπαρασταθήκανε και μας δώσανε ώθηση να φτάσουμε στην νίκη»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ