Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
19-03-2014 12:53

Ο Κόροιβος έσπασε την έδρα της Ομόνοιας

Αναμφισβήτητα το παιχνίδι της αγωνιστικής έγινε το Σάββατο 15 Μαρτίου στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο της Ναυπάκτου. Μετά από έναν συναρπαστικό αγώνα ο Κόροιβος Αμαλιάδας έφυγε νικητής με 2-3 σπάζοντας το αήττητο σερί της Ομόνοιας εντός έδρας. Με τη νίκη της αυτή η ομάδα της Ηλείας παίρνει σοβαρό προβάδισμα για τη συμμετοχή της στα play off ενώ η Ομόνοια θέλει τουλάχιστον δύο νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής για να μπορέσει να μπει ως τέταρτη στα play off.

Το παιχνίδι ανάμεσα σε Ομόνοια και Κόροιβο ήταν ένα παιχνίδι ανατροπών, με εντυπωσιακές φάσεις, σε επίθεση και άμυνα από τους αθλητές και των δύο ομάδων. Ο Κόροιβος προηγήθηκε με 0-2 σετ, η Ομόνοια όμως ισοφάρισε στέλνοντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ, χωρίς όμως να μπορέσει να κάνει την ολική ανατροπή και να πάρει τον αγώνα. Έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους τρεις βαθμούς με τον Κόροιβο να παίρνει δύο και την Ομόνοια έναν.

Στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και προηγήθηκαν 6-1. Ο Κόροιβος μείωσε σταδιακά τη διαφορά και προσπέρασε στο 14-15 στιγμιαία με την Ομόνοια να κρατά το προβάδισμα ως το 19-18. Με ένα σερί τεσσάρων πόντων έγινε το 19-22 ενώ ο Κόροιβος έφτασε στο σετ μπολ πρώτος στο 21-24. Ο νεαρός Κομάνι έδωσε ανάσα στους γηπεδούχους ισοφαρίζοντας με καλά σερβίς σε 24-24 με τους Ναυπάκτιους να σπάνε ένα ακόμα σετ μπολ στο 24-25, πριν ο Κόροιβος επικρατήσει με 25-27 σε ένα σετ που είχε διάρκεια μεγαλύτερη της μισής ώρας. Μπροστά στο σκορ ήταν η Ομόνοια και στο δεύτερο σετ με 4-0 και 8-3 αλλά εκεί ο Τσερεγκούνης “στρατοπέδευσε” στη θέση του σερβίς βάζοντας ένα πρόβλημα στην Ομόνοια που δεν μπόρεσε να βρει γρήγορα λύση κάνοντας το σκορ 8-12. Με κακή ψυχολογία οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και έχασαν εύκολα το σετ με 16-25

Προβάδισμα με 1-6 είχε ο Κόροιβος στο τρίτο σετ αλλά ένα τάιμ άουτ του Μητρόπουλου που έχωσε “γκάζια” στους παίκτες του, άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Οι παίκτες της Ομόνοιας έβγαλαν όλο το πάθος τους στο παιχνίδι, σιγά σιγά ροκάνισαν τη διαφορά και ισοφάρισαν αρχικά 11-11, για να περάσουν μπροστά στο 15-13 και να πάνε στο πρώτο τους σετ μπολ στον αγώνα στο 24-20. Ο Κόροιβος αντέδρασε και ισοφάρισε 24-24 αλλά η Ομόνοια με ψυχραιμία στο τέλος πήρε το σετ 26-24 και μείωσε σε 1-2. Το παιχνίδι είχε πάρει φωτιά γα τα καλά με τις δύο ομάδες να παίζουν όμορφο βόλεϊ αποζημιώνοντας τους δεκάδες θεατές με την απόδοσή τους.

Η Ομόνοια προηγήθηκε 5-0 στο τέταρτο σετ αλλά ο Κόροιβος την έφτασε στο 6-6. Νέο προβάδισμα για τους γηπεδούχους στο 16-11 αλλά και πάλι οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στον πόντο στο 18-17 με το σκορ να παραμένει εύθραυστο ως το 22-21. Δύο καλά σερβίς από τον Κομάνι έβαλαν σε απόσταση πόντου της Ομόνοια από την ισοφάριση που ήρθε λίγο αργότερα με 25-22. Έχοντας εξασφαλίσει από ένα βαθμό οι δύο ομάδες διεκδίκησαν τον επιπλέον βαθμό στο τάι μπρέικ. Εμφανώς καλύτερος εκεί ο Κόροιβος πήρε από την αρχή διαφορά στο σκορ την οποία διεύρυνε ως το τελικό 7-15 και έγινε έτσι η πρώτη ομάδα που φεύγει νικήτρια από το Παπαχαραλάμπειο Στάδιο.

Από τους νικητές ξεχώρισαν οι Τσερεγκούνης και Παναγιωτάρας Φ. που πήραν και το μεγαλύτερο ποσοστό των επιθετικών ενεργειών της ομάδας τους, ενώ για την Ομόνοια πολύ καλή απόδοση είχαν οι Τσούσης, Σούρτσε και Παπαηλιόπουλος Σπύρος ,ενώ και ο νεαρός Κομάνι βοήθησε σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού.

Το επόμενο παιχνίδι για την Ομόνοια είναι το Σάββατο 22 Μαρτίου στην Καλαμάτα για την εξ αναβολής αναμέτρηση με τον τοπικό Άργη, με τους Ναυπάκτιους να επιζητούν μόνο τη νίκη, αν θέλουν να παραμείνουν ζωντανοί στη διεκδίκηση της τέταρτης θέσης που οδηγεί στα play off του πρωταθλήματος για την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Μητρόπουλος Γιώργος): Λουκάς Χ., Παυλόπουλος, Παπαηλιόπουλος Σ., Κομάνι, Τσακανίκας, Κόκκαλης Θ., Σούρτσε, Κεχαγιάς, Παπαηλιόπουλος Β., Μητρόπουλος, Θεοφάνης, Τσούσης.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ (Γκρουμούτσας): Τσερεγκούνης, Παναγιωτάρας Φ., Τσαούσης, Αποστολόπουλος, Σωτηρόπουλος, Μαρκούτσας, Παναγιωτάρας Σ., Παπαθεοδώρου, Λιουροειδής, Μπίκος, Παναγιωτόπουλος.