1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Μετά το τουρνουά Κ18 Κοριτσιών η δράση στα πρωταθλήματα υποδομών συνεχίζεται την Τετάρτη 17/4, και ολοκληρώνεται την Πέμπτη 18/4, το final-4 Αγοριών Κ18 της ΕΣΠΕΔΑ.
Μετά από ένα τελικό διαφήμιση, ο ψυχωμένος Ιωνικός Νίκαιας έκανε την απόλυτη υπέρβαση στο final-4 Κ18 Κοριτσιών Ε.Σ. ΠΕ. Δ.Α, καθώς κατάφερε να λυγίσει με 1-3 (23 - 25 (1), 25 - 13 (2), 21 - 25 (3), 23 - 25 (4) το μεγάλο φαβορί του τουρνουά, Ολυμπιακό, και να κατακτήσει το τρόπαιο της διοργάνωσης
Κελεός και Άλιμος είναι τελικά οι δύο ομάδες που κέρδισαν την άνοδο τους από την Τοπική Γυναικών ΕΣΠΕΔΑ στη Β’ εθνική κατηγορία.
Όπως και στο final-4 των Κοριτσιών Κ20 της Ε.Σ. ΠΕ.Δ. Α πριν ένα μήνα, Ολυμπιακός και Ιωνικός είναι και πάλι το ζευγάρι του τελικού στο αντίστοιχο τουρνουά Κοριτσιών Κ18 που θα γίνει σήμερα το βράδυ στις 21.00 στο κλειστό Κερατσινίου «Π. Νικολαϊδης». Νωρίτερα στις 18.30, θα προηγηθεί ο μικρός τελικός ανάμεσα σε ΓΣ Πετρούπολης και Μίλωνα.
Μετά την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης της Α΄ κατηγορίας Κοριτσιών Κ18 ΕΣΠΕΔΑ, τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας θα διεκδικήσουν στο Final-4, Ολυμπιακός, Μίλωνας, Ιωνικός και Πετρούπολη .
Πολύ σκληρή για να χάσει αυτή η Δραπετσώνα. Η ομάδα του Γιάννη Πλίθη αν και έχανε 1-2 από τον Άλιμο, κατάφερε να κάνει μια σπουδαία ανατροπή και να πάρει με 3-2 αύτο το κρίσιμο ντέρμπι της δεύτερης θέσης, για την 4η αγωνιστική πλέι οφ Τοπικής Γυναικών ΕΣΠΕΔΑ.
Πρωταθλητής στην Β’ εθνική Γυναικών ΕΣΠΕΔΑ 2023-24 αναδείχτηκε και επίσημα ο Θρίαμβος Χαϊδαρίου, ο οποίος στην πέμπτη αγωνιστική των πλέι οφ, έκανε «μπρέικ» με 2-3 (23 - 25, 19 - 25 , 25 - 22 , 25 - 23, 8 - 15 ) στα Καμίνια και κατέκτησε και μαθηματικά τον φετινό τίτλο, απέναντι στον μεγάλο αντίπαλο του Εθνικό με τον οποίο μονομάχησε σκληρά για ένα εξάμηνο.
Με μια πολύ σπουδαία ανατροπή του Σείριου, ξεκίνησε η πρεμιέρα των πλέι οφ της Τοπικής 2 Γυναικών ΕΣΠΕΔΑ.
Εκπληκτική Δραπετσώνα λύγισε 3-0 και τον πρωτοπόρο Κελεό για την 3η αγωνιστική πλέι οφ Τοπικής Γυναικών ΕΣΠΕΔΑ, και πήρε προβάδισμα (57-56 β) για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που δίνει άνοδο στην Β’ εθνική. Όσον αφορά την ομάδα της Ελευσίνας, η συγκεκριμένη ήττα ήταν η δεύτερη φετινή αλλα ανώδυνη αφου με το +9 που έχει, μετράει αντίστροφα για να πανηγυρίσει την πρώτη θέση κα την άνοδο.
Με νίκες συνέχισαν την πορεία τους στην τέταρτη αγωνιστική των πλέι οφ της Β΄εθνικής Γυναικών ΕΣΠΕΔΑ, Θρίαμβος και Εθνικός Πειραιώς. Η πρωτοπόρος ομάδα του Χαϊδαρίου κέρδισε εύκολα εκτός έδρας τον Κρόνο στους Αγ. Αναργύρους με 0-3, ενώ ο σύλλογος του Πειραιά χρειάστηκε να κάνει ανατροπή στο βοηθητικό του ΣΕΦ από 1-0 για να ξεπεράσει με 1-3 την αντίσταση της Ίριδας.
Στο +12  εκτόξευσε ο Κελεός την διαφορά  από την δεύτερη θέση που ισοβαθμούν ‘Αλιμος και Δραπετσώνα (66β-54) στην Τοπική Γυναικών ΕΣΠΕΔΑ και ουσιαστικά "κλείδωσε" την κατάκτηση του πρωταθλήματος και της ανόδου, τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη των πλέι οφ.
Back to back Πρωταθλητής στην Β’ εθνική Ανδρών ΕΣΠΕΔΑ για το 2023-24 με μία ήττα σε όλη τη σεζόν, αναδείχθηκε ο ΓΣ Ηλιούπολης, καθώς στον δεύτερο χθεσινό τελικό πλέι οφ στην έδρα του, επικράτησε 3-0 ( 25-17, 25-20, 25-23) του μαχητικού Έσπερου Καλλιθέας και με «2-0» νίκες, κατέκτησε και το φετινό πρωτάθλημα.
Mε φόρα από τη μεγάλη νίκη- πρωτάθλημα που είχε πάρει κόντρα στον Εθνικό με 3-0 στην δεύτερη αγωνιστική (27/3), ο Θρίαμβος συνέχισε το σερί του και στην τρίτη αγωνιστική των πλέι οφ Β’ εθνικής Γυναικών, καθως πέρασε από το ΣΕΦ με 0-3 (21 - 25 (1), 15 - 25 (2), 12 - 25 (3), απέναντι στην τρίτη Ίριδα, και διατήρησε την διαφορά των πέντε πόντων από τον δεύτερο Εθνικό (71-66)
Mε ενα εντυπωσιακό διπλό της Δραπετσώνας στην έδρα του Άλιμου, ξεκίνησαν τα πλέι οφ ανόδου της Τοπικής Γυναικών ΕΣΠΕΔΑ.
Ο περυσινός πρωταθλητής ΓΣ Ηλιούπολης αποδείχθηκε ότι είναι πολύ σκληρός για να χάσει, καθώς στον πρώτο τελικό πλέι οφ της Β’ εθνικής ανδρών ΕΣΠΕΔΑ, έκανε μεγάλη ανατροπή με 2-3 (25 - 18 (1), 25 - 21 (2), 17 - 25 (3), 20 - 25 (4), 9 - 15 (5), αν και έχανε με 2-0 από τον Έσπερο στην Καλλιθέα.
«Αγκαλιά» με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’εθνικής Γυναικών ΕΣΠΕΔΑ βρίσκεται μετά από πολλά χρόνια ο Θρίαμβος Χαίδαρίου, καθώς χθες βράδυ μετά από μια ραψωδία βόλεϊ, λύγισε 3-0 τον Εθνικό, στην 2η αγωνιστική των πλέι οφ, και πήρε προβάδισμα πέντε πόντων (68- 63 βαθμοί), τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη της τελικής φάσης.
Πρεμιέρα στους τελικούς των πλέι οφ της Β’ εθνικής ανδρών ΕΣΠΕΔΑ για την ανάδειξη του πρωταθλητή, έχουμε από σήμερα Τετάρτη (27/3) με το πρώτο ματς να διεξάγεται στην Καλλιθέα, όπου ο ΠΟΚ Έσπερος στις 21.45 υποδέχεται τον ΓΣ Ηλιούπολης, με στόχο να κάνει το «1-0» στη σειρά των τελικών, η οποία θα κριθεί στις δύο νίκες.
Mε το δεξί ξεκίνησαν τα πλέι οφ της Β/ εθνικής Γυναικών ΕΣΠΕΔΑ, Θρίαμβος Χαϊδαρίου και Εθνικός Πειραιώς, ενώ την Τετάρτη 27/3 (21.45) οι δύο ομάδες θα συναντηθούν στο Χαϊδάρι σε τρίτο ντέμπι κορυφής, που πιθανόν να είναι το πιο καθοριστικό στο πλαίσιο της μεγάλη φετινής τους μάχη.
‘Επεσε η αυλαία της κανονικής περιόδου για την Τοπική Γυναικών ΕΣΠΕΔΑ με τους αγώνες της 22η αγωνιστικής, οι οποίοι ξεκαθάρισαν και τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στα πλέι οφ και πλέι άουτ.
Ο περυσινός πρωταθλητής ΓΣ Ηλιούπολης και ο φιναλίστ του φετινού κυπέλλου, Έσπερος Καλλιθέας, είναι το ζευγάρι του τελικού της Β’ εθνικής Ανδρών ΕΣΠΕΔΑ, το οποίο προέκυψε από το «σουίπ» που πέτυχαν οι δύο μονομάχοι στα δεύτερα παιχνίδια των ημιτελικών.
Ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου είχαμε χθές στην Β’ εθνική Γυναικών ΕΣΠΕΔΑ, με τους αγώνες της 22ης αγωνιστικής, οι οποίοι καθόρισαν τις ομάδες των πλέι οφ και πλέι άουτ.
Η παραίτηση του Γιώργου Δερμάτη από τον πάγκο του Κυπελλούχου ΕΣΠΕΔΑ Εθνικού Πειραιώς, η οποία προέκυψε μετά από συζήτηση που έγινε μεταξύ των αθλητριών και του έμπειρου τεχνικού, και αφορούσε τον απολογισμό της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, κατέληξε σε πλήρη διάσταση απόψεων και σε αδιέξοδο μεταξύ των δύο πλευρών.
Αντέχει στην πίεση του Σείριου, ο πρωτοπόρος Τελαμώνας καθώς για την 20η αγωνιστική της Τοπικής 2 Γυναικών ΕΣΠΕΔΑ επικράτησε 0-3 της ένατης Ειρήνης Κορυδαλλού.
Με +7 βαθμούς θα ξεκινήσει ο Κελεός, τα πλέι οφ της Τοπικής Γυναικών ΕΣΠΕΔΑ, καθώς για την 21η και προτελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, νίκησε εκτός έδρας την Άμιλλα ενώ ο ‘Αλιμος ηττήθηκε από το Περιστέρι.
Σελίδα 1 από 77

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ