Εκτυπώστε τη σελίδα
30-04-2020 12:51

Γκούσταφσον: Η μεγαλύτερη μεταγραφή του Κοσκωτά που έπαιξε μόλις 2 ματς (pics, vid)

O  Στέφανος Λεμονίδης ανοίγει το αρχείο του "Φωτός" και γράφει για τη μεγαλύτερη μεταγραφή του Γιώργου Κοσκωτά, τον Μπενγκτ Γκούσταφσον. Το παρασκήνιο, η αλήθεια, τι απέγινε, πόσο ψηλά έφτασε μετά τον Ολυμπιακό. Μιλούν Μπενγκτ Γκούσταφσον, Θανάσης Μουστακίδης, Γιώργος Λυκούδης, Γιώργος Χρυσοχοίδης, Γιάννης ΚαλμαζίδηςΒίντεο από τον ιστορικό αγώνα  Σουηδία-Σοβιετική Ένωση 3-2

Ήταν 17 Αυγούστου 1988 όταν στο ημίχρονο του αγώνα Ολυμπιακός - Άγιαξ 1-4, στο πλαίσιο διεθνούς τουρνουά στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Γιώργος Κοσκωτάς παρουσίασε στους φιλάθλους τον σπουδαίο 25χρονο Σουηδό βολεϊμπολίστα Μπενγκ Γκούσταφσον, τον Ντέταρι του βόλεϊ. Η πιο ακριβή μεταγραφή παίκτη στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ με τα δεδομένα της εποχής, παίκτης που χρησιμοποιήθηκε μόλις σε δύο αγώνες, για την ακρίβεια για 6 σετ, και έφυγε χωρίς να… ακουμπήσει.

Ο Μπένγκαν Γκούσταφσον ήταν ο πρώτος και ο πιο διάσημος ξένος αθλητής που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού και αποτέλεσε δώρο του Γιώργου Κοσκωτά, αλλά για λίγους μήνες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο  www.fosonline.gr