1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-04-2020 21:13

Σωματεία Volleyleague γυναικών: Θέλουν πρωταθλητή αλλά δεν ξέρουν αν θα ξαναπαίξουν

Την πρώτη τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της Volleyleague Γυναικών είχε ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος, το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης και συζητήθηκαν τα θέματα που έχουν προκύψει στο πρωτάθλημα και στο Ελληνικό βόλεϊ από την πανδημία του κορονοϊού.

Η διάσκεψη που κράτησε πάνω από δύο ώρες μέσα σε πολύ καλό κλίμα και οι 11 εκπρόσωποι (απουσίασε ο Ηλυσιακός) εξέφρασαν τις απόψεις τους, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας να τους θέτει τα τρία σενάρια για τη φετινή σεζόν. Το πρώτο είναι η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, το δεύτερο να οριστεί πρωταθλητής και οι ομάδες που θα υποβιβαστούν βάσει της βαθμολογίας και τρίτον το πρωτάθλημα να θεωρηθεί ως μη γενόμενο.

Για να παρθεί όμως οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την έκβαση της φετινής σεζόν θα πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο όσον αφορά την τροποποίηση των προκηρύξεων για να μπορέσει η Ε.Ο.ΠΕ. να πάρει οποιαδήποτε απόφαση, κάτι που τόνισε και ο Γιώργος Καραμπέτσος στους εκπροσώπους των σωματείων.

Η αποψινή συνάντηση δεν γνωρίζουμε σε ποιο βαθμό θα είναι δεσμευτική για την οριστική απόφαση της ομοσπονδίας και σε κάθε περίπτωση συζητιούνται πρόωρα τα σενάρια. Το πρώτο που θα έπρεπε να αποφασιστεί για να έχει και ουσία η όποια κουβέντα γίνεται για τα σενάρια θα έπρεπε να ήταν το δίλημμα διακοπή του πρωταθλήματος τώρα ή αναμονή των αποφάσεων της Κυβέρνησης.

Τα σωματεία της Volleyleague γυναικών εξέφρασαν απόψεις επί θεωρητικής βάσης και όχι επί της ουσίας και στο τέλος είναι βέβαιο ότι δεν θα υπάρξει ομόφωνη απόφαση για την τύχη του φετινού πρωταθλήματος.

Για την ιστορία εκπρόσωποι 8 ομάδων εξέφρασαν ότι η σεζόν 2019-2020 πρέπει να έχει πρωταθλητή (διευκολύνοντας την θέση του Ολυμπιακού που επιθυμεί στέψη πρωταθλητή την πρώτη ομάδα στην βαθμολογία μέχρι την διακοπής) και 3 εκπροσώπους σωματείων ότι δεν πρέπει να υπάρξει πρωταθλητής. Ο Ηλυσιακός συντάχθηκε με την απόφαση που θα πάρει η Ε.Ο.ΠΕ..

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ