Εκτυπώστε τη σελίδα
13-04-2020 14:38

Ένα αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον από τον Αστέρα Νίκαιας

Κόντρα στην εφιαλτική πραγματικότητα που ζούμε αλλά και στα προβλήματα που εχει δημιουργήσει η πανδημίας του κορονοϊού στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ο Αστέρας Νίκαιας εξέδωσε μια αισιόδοξη ανακοίνωση για το μέλλον του βόλεϊ της Νίκαιας που έχει ορίζοντα την επόμενη διετία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:

«Η πανδημία προκαλεί μια παγκόσμια οικονομική κρίση με επιπτώσεις που μόλις αρχίζουμε επιστημονικά να μελετούμε και να κατανοούμε την επίπτωσή τους στην παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα. Πολύ περιληπτικά οι αναμενόμενες επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο είναι εν συντομία οι ακόλουθες:

# Παγκόσμιο Εμπόριο
# Παραγωγή και Εφοδιαστική Αλυσίδα
# Τουρισμός
# Παγκόσμιο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα
# Κρίση στα Συστήματα Υγείας
# Απασχόληση
# Πολιτική και Πολιτικοί

Λαμβάνοντας υπ΄όψιν ότι στην παρούσα φάση ένα σύστημα οδεύει προς σοβαρή μείωση της ζήτησης στον μεταφορικό, τουριστικό και ξενοδοχειακό τομέα, της κατάρρευσης της καταναλωτικής πίστης και την πτώση σε πολλούς κλάδους της παραγωγικής οικονομίας, είναι τουλάχιστον αφελής ο ενδεχόμενος ισχυρισμός ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και το άθλημα του volley ειδικότερα, θα μείνει αλώβητο.

Η επόμενη 2ετία (2021-2023) θα είναι κομβικής σημασίας για ένα μεγάλο αριθμό σωματείων τα οποία θα κληθούν να λάβουν ιδιαίτερα σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον και την λειτουργία τους.Την παρούσα χρονική συγκυρία και μέχρι το τέλος Απριλίου 2020 ο Αστέρας Νίκαιας, ο Ιωνικός Νίκαιας και η Ακαδημία Elite Star Volley Academy ξεκινήσαμε ήδη τη διεξαγωγή μιας σοβαρής και εμπεριστατωμένης έρευνας σχετικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στη λειτουργία των τμημάτων βόλεϊ συζητώντας με ειδικούς από όλους τους τομείς, επικοινωνώντας και λαμβάνοντας συμβουλές και προτάσεις από άλλες Ακαδημίες χωρών του εξωτερικού που αντιμετωπίζουν τις ίδιες καταστάσεις αλλά και φορείς και ιδιώτες που εμπλέκονται στη λειτουργία και υποστήριξη των τμημάτων.

Το μόνο βέβαιο που είμαστε σε θέση από σήμερα να επικοινωνήσουμε είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε στις προθέσεις μας αλλά κυρίως στη στρατηγική μας να μειωθεί το υψηλό επίπεδο των προσφερόμενων υπηρεσιών που παρέχουμε στις αθλήτριες των συλλόγων και της Ακαδημίας. Το αντίθετο μάλιστα!

Θα μελετήσουμε και θα αξιολογήσουμε με προσοχή και με ορθολογικό τρόπο όλες τις ευκαιρίες που η αυτή η κρίση (όπως και κάθε κρίση άλλωστε) θα αναδείξει στο προσκήνιο και δε θα διστάσουμε να επενδύσουμε σε στρατηγικούς τομείς και συνεργασίες.Διατηρούμε την αισιοδοξία μας και αυτή θέλουμε να μεταφέρουμε στις αθλήτριες, τις οικογένειές τους και τους συνεργάτες μας.

Οι μεγάλες ομάδες καλούνται να επιδείξουν ηγεσία στις δύσκολες εποχές και όταν πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

Είμαστε ΕΔΩ και ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ακόμη περισσότερο, επειδή ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.Ευχόμαστε υγεία, καλή συνέχεια και παραμένουμε όπως πάντα σε επικοινωνία»

Μαρούλης Παναγιώτης, Βασίλης Τζώρτζης»