Εκτυπώστε τη σελίδα
25-10-2018 08:30

Σούπερ Ίριδα επικράτησε 3-0 της Δραπετσώνας

Την τρίτη σερί νίκη της που την διατηρεί στο ρετιρέ της βαθμολογίας της β΄εθνικής γυναικών ΕΣΠΕΔΑ, πέτυχε η Ίριδα η οποία επικράτησε 3-0 της Δραπετσώνας στο ακατάλληλο για αγώνες, βοηθητικό του ΣΕΦ.

Η ομάδα του Βασίλη Ξεροβάσιλα που ειχε απουσίες βασικών παικτριών (Σπηλιακοπούλου, Μπιτσάκου), έπαιξε με μεγάλος παθος και θέληση για την νίκη, ειχε ομαδικό πνεύμα, αυτοπεποίθηση, κράτησε την υποδοχή, ειχε εξαιρετικό μπλοκ, πίεσε στο σέρβις αξιοποίησε τις επιθέσεις πρώτου χρόνου και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Δραπετσώνας.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενες που έκαναν τρίτη σερί ήττα, ήταν μέτριες, παρουσιάστηκαν για ένα ακόμη ματς με κακή υποδοχή, χωρίς ρυθμό, με πολλά ατομικά λάθη και άσχημα ποσοστά στην επίθεση.Μάλιστα η προπονήτρια της ομάδας, Ολγα Χατζηδημητρίου, άλλαξε τρεις πασαδόρους, δοκίμασε διάφορα σχήματα αλλα δεν μπόρεσε να βρει λύση.

Αγωνιστικά στο πρώτο σετ η Ίριδα είχε ένα μικρό προβάδισμα στο σκορ, προηγήθηκε στο φινάλε του σετ με 20-16 και 22-18.Η Δραπετσώνα αντέδρασε και με 4-1 σερί, έφερε το ματς στο 23-23 με άσο της Καρούση. Πιο ψύχραιμες στη συνέχεια οι γηπεδούχες με καρφί της Καλακαβούρα και καθοριστικό μπλοκ της παθιασμένης Γρίσπου πήραν το σετ με 25-23 και το κεφάλι στο σκορ με 1-0

Στο δεύτερο σετ το ματς πήγε σχεδόν πόντο-πόντο μέχρι το 19-17.Η Ίριδα με πιο καθαρό μυαλό και συγκέντρωση, ξέφυγε με 20-17 από επίθεση της Καλκαβούρα και 22-18 με πρώτο χρόνο της Βασίλα ενω  στη συνέχεια αύξησε την διαφορά στο +5 (24-19) από άουτ καρφί της Μπαλή. Τέλος η Κόλλια ηταν αυτή που έγραψε τον επίλογο του σετ, καθώς με κρίσιμη επίθεση έγραψε το 25-19 και "σφράγισε" το 2-0.

Στο τρίτο σετ με την ψυχολογία στα ύψη η Ίριδα, πήρε εύκολα διαφορά ασφαλείας απέναντι στην απογοητευμένη Δραπετσώνα και με πολλούς πρώτους χρόνους, αποτελεσματικές επιθέσεις από τα άκρα, αρκετούς άσους από την δεύτερη πασαδόρο Φούσκα, «κλείδωσε» το σετ με 25-10 και το τελικό 3-0

.Μορφή των νικητών η έμπειρη κεντρική Γρίσπου, πολύ κοντά σε απόδοση, η επίσης κεντρική Βασίλα, πολύ αποτελεσματικές στην επίθεση Μαγγίνα, Καλκαβούρα, Κόλλια, έδωσε ρυθμό, έβγαλε υποδοχή και βοήθησε στην καλή ανάπτυξη της ομάδας, η πασαδόρος Κομνηνού, αρκετά θετική και η λίμπερο Μανώλη.Δύσκολο να βρεις διακριθείσα από την Δραπετσώνα

.Τα σετ: 25-23, 25-19, 25-10

Ίριδα (Ξεροβάσιλας): Γρίσπου, Κομνηνού, Μαγγίνα, Βασίλα, Καλκαβούρα, Κόλλια, Μανώλη (λ) Ζουμίδη, Φούσκα

Δραπετσώνα: (Χατζηδημητρίου): Λογαρά, Καραγιαννίδη, Μπαλή, Μουστάκη, Ντάϊμου, Παπαχατζή, Γκούρα (λ), Καίσαρη, Καρούση, Αρβανίτη,Καρπασίτη (λ)

 

 

 

Σχετικά άρθρα