Εκτυπώστε τη σελίδα
01-03-2018 11:27

Εκπληκτική απόδραση της Ένωσης Ιλίου από το Χαϊδάρι

Εντυπωσιακή νίκη με 2-3 για την 18η αγωνιστική της Β΄εθνικής γυναικών ΕΣΠΕΔΑ, πέτυχε η Ένωση Ιλίου στο κλειστό του Χαϊδαρίου.

. Οι παίκτριες της Βάσω Νικούλη που έδωσε ρεσιτάλ κοουτσαρίσματος από τον πάγκο, κατάφεραν με αυτό το σπουδαίο δίποντο να «κλειδώσουν» την έκτη θέση και να βάλουν «φωτιά» στην τετράδα αφού έδωσαν την ευκαιρία, στον πρωτοπόρο Απολλώνιο και στον δεύτερο Άλιμο να ξεφύγουν με εννιά και τέσσερις πόντους αντίστοιχα από το σύλλογο του Χαϊδαρίου που βρίσκεται στην τρίτη θέση ενώ πλέον σε μικρή απόσταση βρίσκονται στην τέταρτη θέση, ΑΟΝΑ και Δραπετσώνα.

Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό με τις νικήτριες να έχουν απόλυτη πρωταγωνίστρια την έμπειρη πασαδόρο Κατερίνα Πετρουλάκη η οποία καθοδήγησε με μαεστρία τις συμπαίκτριες της, έβγαλε τρομερή ενέργεια και πάθος στο τερέν και στο καθοριστικό τάι μπρέικ πήρε την ομάδα επάνω της.

Απο την αλλη ο Θρίαμβος ειχε φοβερές μεταπτώσεις στην απόδοση του, πολλά προβλήματα στην υποδοχή και στο μπλοκ και εκανε πολλά λαθη στα κρίσιμα σημεία.

.Αγωνιστικά ο Θρίαμβος που προερχόταν από μεγάλη νίκη στην Αργυρούπολη ήταν εκείνος που ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και πήρε εύκολα το πρώτο σετ με 25-16 απέναντι σε μια υποτονική Ένωση Ιλίου.

Ανατροπή σκηνικού είχαμε στο δεύτερο σετ, όπου προέκυψε μια μεγάλη μονομαχία θρίλερ. Η Ένωση Ιλίου ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση της, πίεσε στο σέρβις βρήκε λύσεις στην επίθεση με τις Αλεξοπούλου, Δικάρου και πήρε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ με 13-18.

Μ ε ξέσπασμα των Γκότση, Θεοδωράκη, ο Θρίαμβος έκανε σερί 6-0 σερί και πέρασε μπροστά με 19-18.Απίθανη εξέλιξη είχαμε στην διακύμανση του σκορ, καθώς οι δύο ομάδες πήγαν πόντο πόντο μέχρι το 23-24, όπου η Ένωση Ιλίου έφτασε στο πρώτο σετ μπόλ με την Αλεξοπούλου η οποία δεν το αξιοποίησε, οι γηπεδούχες απάντησαν με την Θεοδωράκη, η οποία έφερε το ματς στο 26-25 το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο

.Οι φιλοξενούμενες πήραν νέο σετ μπολ με 26-27 αλλα και πάλι δεν μπόρεσαν να τελειώσουν το ματς καθώς ο Θρίαμβος πήρε προβάδισμα με 28-27 από σέρβις της Ντασιώτη στο φιλέ.

Οι παίκτριες του Ζαρκαλή έδειξαν αδυναμία να εκμεταλλευτούν το «δώρο» της αντιπάλου τους , οι αθλήτριες της Νικούλη αντέδρασαν, έφτασαν στο τέταρτο σετ μπολ από λάθος της Δρούγκα με 28-29 και πήραν το θρίλερ με πλασέ της έμπειρης Πετρουλάκη όπου έγραψε το ψυχοβγαλτικό 28-30.Με φόρα και ψυχολογία η Ένωση κυριάρχησε στο τρίτο σετ και προηγήθηκε με 10-16.

Ο Θρίαμβος με Θεοχάρη και Γκότση έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 10-5 και μείωσε στον πόντο με 20-21. Δεν μπόρεσε όμως να κάνει την ανατροπή αφού η εξαιρετική Δικάρου έδωσε «αέρα» τριών πόντων σε κρίσιμο σημείο με 20-23 και με την επίσης αποτελεσματική Αλεξοπούλου «καθάρισε» το σετ με 22-25 και έκανε το 1-2 σετ

Μεγάλη μάχη είχαμε και στο τέταρτο σετ. Ο Θρίαμβος έστω και με πολύ άγχος και με την Ένωση Ιλίου να είναι πολύ κοντά σκορ κατάφερε με την τριπλέτα, Θεοχάρη, Γκότση, Θεοδωράκη να τελειώσει το σετ με 25-23 και να στείλει τον αγώνα στο τάι μπρέικ

 Υπογραφή Πετρουλάκη είχε το πέμπτο σετ. Η Στρατίκη αρχικά  με άσο έκανε το 6-5 για τον Θρίαμβο, η Πετρουλάκη στην συνέχεια κυριάρχησε, έβαλε μπροστά με πλασέ την Ένωση με 6-8 και απο την γραμμή του σέρβις και ξεκίνησε να «βομβαρδίζει» την υποδοχή του Θριάμβου.Με άσο έκανε το 7-11 και με εξαιρετικές πάσες αξιοποίησε τις Χατζάκη, Δικάρου και Καλιαφεντάκη.

Μάλιστα η τελευταία ήταν αυτή έβαλε «το κερασάκι στην τούρτα» με 7-15 και διαμόρφωσε το τελικό 2-3 , μέσα σε έξαλα πανηγύρια από συμπαίκτριες την προπονήτρια Βάσω Νικούλη και τους συνεργάτες της.

Εκτός από την Πετρουλάκη, σε μεγάλη βραδιά βρέθηκαν Αλεξοπούλου, Δικάρου, Ντασιώτη, Χατζάκη και η λίμπερο Τσιούτσια ενώ από τον Θρίαμβο πάλεψαν Γκότση, Θεοχάρη, Θεοδωράκη.

Τα σετ: 25-16, 28-30, 22-25, 25-23, 7-15.

Θρίαμβος (Ζαρκαλής): Βογιατζόγλου, Γκότση, Δρούγκα, Θεοχάρη, Θεοδωράκη, Κρύτσαλη (λ), Στρατίκη.‘

'Ενωση Ιλίου: (Νικούλη) Πετρουλάκη, Χατζάκη, Καλιαφεντάκη, Δικάρου, Ντασιώτη, Αλεξοπούλου, Τσιούτσια (λ), Βαρβαρέλη, Κουτσοδημητροπούλου

Σχετικά άρθρα