Εκτυπώστε τη σελίδα
02-09-2019 16:45

Από το βομβαρδισμό στο Αλέξινατς στη φιλοξενία της Κερατέας

Από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου ο Δήμος Λαυρεωτικής ανταπέδωσε τη φιλοξενία σε ομάδες μπάσκετ και βόλεϊ από την αδελφοποιημένη πόλη του Αλέξινατς της Σερβίας.

Η άψογη και συνεπής συνεργασία του Γ.Σ. Κερατέας, του Δήμου Λαυρεωτικής και του Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης των λαών «ΛΑΥΡΙΟ – ΑΛΕΞΙΝΑΤΣ» ήταν ουσιαστική για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Ο Γ.Σ. Κερατέας είναι ικανοποιημένος με την έκβαση των αθλητικών συναντήσεων στις οποίες επετεύχθησαν οι στόχοι που είχαν τεθεί.

Οι μικροί αθλητές και αθλήτριες από τις δύο πόλεις γνώρισαν μέσω των αθλητικών συναντήσεων τις αξίες της φιλίας, της αλληλεγγύης και της συναδελφωσης των λαών. Όλοι μαζί συνεχίζουμε να δημιουργούμε ανθρώπους με υγιή προσωπικότητα και κοινωνική γαλήνη.

 Ευχαριστούμε τον Σύνδεσμο Φιλίας και αλληλεγγύης των λαών Λαύριο - Αλεξινατς, την Ζ. Π. Ε. κατασκήνωση Κερατεας, τον Δήμο Λαυρεωτικης τους κ. κ. Αντώνη Μωρογλου , Γεώργιο Παπαγιαννη, και τον Δήμαρχο Λαυρεωτικης  Δημήτρη Λουκά για την βοήθεια τους.

Το Αλέξινατς και ο Δήμος Λαυρεωτικής Κερατέας είναι αδελφοποιημένοι από το 1999. Το Αλέξινατς είναι πόλη 16.500 κατοίκων στην περιοχή της νοτιοανατολικής Σερβίας. Η φιλία που γεννήθηκε ανάμεσα στις δύο πόλεις, προέκυψε μέσα από τα αποκαΐδια της βομβαρδισμένης πόλης του Αλέξινατς από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, κατά την πολεμική κρίση της Γιουγκοσλαβίας το 1999.

Τότε, αποστολή από το Λαύριο, πέρασε τα σύνορα οδικώς και εναπόθεσε ανθρωπιστική και φαρμακευτική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό της πόλης.