1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
06-11-2018 09:20

Ασταμάτητο ΠΑΚ «καθάρισε» τους Αμπελόκηπους με 3-0

Σε πολύ μεγάλο βράδυ βρέθηκε το ΠΑΚ Χαλανδρίου, το οποίο επικράτησε των Αμπελοκήπων με 3-0 στο ντέρμπι κορυφής της 5ης αγωνιστικής της Β΄εθνικής γυναικών, ΕΣΠΑΑΑ.

Οι νικήτριες με το τρίποντο αυτό ξέφυγαν τρεις βαθμούς από τον δεύτερο Παπάγου, πέντε από την τρίτη Μαγκουφάνα και έξι από τον χθεσινό τους αντίπαλο, διατήρησαν το αήττητο και επιβεβαίωσαν ότι με τέτοιες εμφανίσεις είναι το αφεντικό του πρωταθλήματος.

Οι πρωτοπόροι ήταν εκπληκτικοί στο σερβις όπου δυσκόλεψαν την υποδοχή των Αμπελοκήπων, είχαν τρομερό μπλοκ, έβγαλαν φοβερές άμυνες και έδεινα ότι το «μάτι τους γυάλιζε» από τον πρώτο πόντο του παιχνιδιού.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενες δεν μπόρεσαν να είναι ανταγωνιστικές, είχαν κάκιστη υποδοχή, έκαναν εύκολα το λάθος, έχασαν πολλά σερβίς η επίθεση τους ηταν προβληματική ενώ έδειξαν αδυναμία απέναντι στο φοβερό ρυθμό και την τεράστια δίψα για νίκη που είχαν οι παίκτριες του Χαλανδρίου.Ο προπονητής του συλλόγου Νίκος Λιγνός προσπάθησε να βρει λύσεις, αλλαξε σχήματα αλλά τίποτα δεν του βγήκε στο ματς.

Οσαν αφορά τον αγωνιστικό τομέα το ματς ήταν ντέρμπι στο πρώτο σετ μέχρι το 11-14 οπου οι φιλοξενούμενες είχαν προβάδισμα στο σκορ. Από κει και πέρα το ΠΑΚ ήταν σαν «ηφαίστειο που ξυπνά» καθώς πέτυχε ένα εκπληκτικό σερί 14-2, και «καθάρισε» το σετ με 25-16. Καθοριστικο ρόλο στην δημιουργία αυτού του σερί, έπαιξαν οι Δορμπαράκη και Μαυράκου, οι οποίες έκαναν «πάρτι» από την γραμμή του σερβις με πέντε άσσους αλλα και η αποτελεσματικότητα των Παπαθανάση-Ιμπραχήμ

Στο δευτερο σετ ειχαμε το ιδιο σενάριο με τους Αμπελόκηπους να κοντράρουν μέχρι το 13-13. Στη συνέχεια το ΠΑΚ «πάτησε γκάζι» και με σερί 10-2 απο τις συνήθεις ύποπτες Δορμπαράκη, Μαυράκου, Παπαθάνάση και την Ιμπραχήμ να είναι κυριολεκτικά ασταμάτητη στην επίθεση, εκτίναξε αρχικά την διαφορά του σκορ στο 23-15 ενώ η Μαγκανάρη ήταν αυτή που μέσα σε αποθέωση από τους φιλάθλους του ΠΑΚ «κλείδωσε» το σετ με 25-19 και έδωσε προβάδισμα 2-0 σετ.

Στο τρίτο σετ οι παίκτριες της Μαρτσουκάκη μπήακν δυνατά, διατήρησαν τον έλεγχο του σκορ, ξέφυγαν δύο φορές με +4 πόντους (16-12, 18-14). Σς αυτο το σημείο η κόπωση έφερε λάθη για το ΠΑΚ και οι Αμπελόκηποι βρήκαν την ευκαιρία με τις Βασιλειάδη, Παναγοπούλου και δύο ασσους της πασαδόρου Τσιγαρίδα να ξαναμπούν στο παιχνίδι και να φέρουν το ματς στα ίσια με 18-18.

Το ΠΑΚ με καθαρό μυαλό και την Παπαθανάση να είναι καθοριστική στο μπλοκ αλλα και να παίρνει κρίσιμο άσσο, ανέβασε το δεικτη του σκορ στο 22-19, οι Αμπελόκηποι μείωσαν σε 22-20 αλλα το ΠΑΚ το διαχειρίστηκε ψύχραιμα και με ατομικό μπλοκ της Δορμπαράκη και άσσο της Βελισσάρη, η ομάδα του Χαλανδρίου επικράτησε με 25-20 και «κλείδωσε» την πολύτιμη νίκη με 3-0.

Τα σετ:25-16, 25-19, 25-20Διαιτητές: Τουμπανακης, Αρβανίτης

ΠΑΚ (Μαρτσουκάκη): Ιμπραχήμ, Μαγκανάρη, Δορμπαράκη, Παπαθνάση, Βελισάρη, Μαυράκου, Πασιαλή (λ)

Αμπελοκηποι (Λιγνός): Χατζηνικολάου, Βασιλειάδη, Κατραμάδου, Κατρή, Αντωνίου, Τσιγαρίδα , Υφαντή (λ), Καλιαφεντάκη, Παναγοπούλου. 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ