Εκτυπώστε τη σελίδα
03-04-2018 15:03

Εντυπωσιακός Αστέρας «λύγισε» τους Ίωνες

Εντυπωσιακή παράσταση έδωσε ο Αστέρας Αγ. Δημητρίου  στο φινάλε της κανονικής περιόδου της Β’ Εθνικής γυναικών στη Ν. Ιωνία. 

Με πρωταγωνίστρια την διαγώνια Δήμητρα Γεργακοπούλου που έδωσε ένα εκπληκτικό επιθετικό ρεσιτάλ, οι παίκτριες του Βασίλη Αρναούτη επικράτησαν 0-3 των μαχητικών Ιώνων που πάλεψαν στα δύο πρώτα σετ.

Το αποτέλεσμα αυτό σε συνδυασμό με την ήττα του Παπάγου, έφεραν την νικήτρια στον ημιτελικό των πλει οφ με τον Παπάγου (1-1 νικες) και τους Ίωνες με τους Αμπελόκηπους (0-2 νικες). Οι αγώνες θα γίνουν από 13/4-16/4-20/4

Αγωνιστικά στο πρώτο σετ ο Αστέρας με Μπαλδώκα-Γεωργακοπούλου πήρε προβάδισμα με 6-12, οι Ίωνες μείωσαν με μπλοκ της Γρίσπου σε 14-15. Με σερί 5-10 οι πρωτοπόρες, μετά  από εντυπωσιακές επιθέσεις και πίεση στο σέρβις των Βακαλοπούλου-Γεωργακοπούλου, Μουρατίδη πήραν το σετ με 20-25.

Στο δεύτερο σετ οι Ιωνες μπήκαν δυνατά με Μπιτσάκου-Βλατάκη προηγήθηκαν με 8-5 αλλα ο Αστερας με νέο σερί 5-14 που είχε πρωταγωνίστρια την κεντρική Μπανίκα εκτόξευσαν τη διαφορά στο 13-19. Με ξέσπασμα των Γρίσπου- Βλατάκη, οι γηπεδούχες μείωσαν σε 17-20 αλλά η ασταμάτητη Γεωργακοπούλου ανέβασε την διαφορά στο 19-24 και η Βακαλοπούλου με άσο τελείωσε το σετ με 19-25.

Το τρίτο σετ ήταν διαδικαστικό με τις παίκτριες του Βασίλη Αρναούτη να είναι καταιγιστικές από την γραμμή του σέρβις και την πασαδόρο Μουρατίδη να εκτοξεύει την διαφορά στο 7-16 ενω στη συνέχεια τελείωσαν εύκολα το σετ με 15-25 με την συνήθη ύποπτη... Γεωργακοπούλου.

Εκτός από την φοβερή Καλαματιανή διαγώνια του Αστέρα, ξεχώρισαν Μπαλδώκα, Βακαλοπούλου, Μουρατίδη, Μπανίκα,  ενώ από τους Ίωνες πολύ καλές ήταν Βλατάκη, Μπιτσάκου, Γρίσπου, ενώ σκόρπισαν χαμόγελα αισιοδοξίας για το μέλλον, η απόδοση των ανερχόμενων ταλαντούχων Χαβιάρα και Μουράτη.

Τα σετ: 20-25, 19-25, 15-25

Ιωνες (Ξεροβασιλας): Χάλαρη, Μαλουσαρη, Βλατάκη, Γρίσπου, Μπελεσιώτη, Μπιτσάκου, Χαβιάρα (λ), Μουράτη, Τόουλια, Χαμαλίδου, Πουλημένου.

Αστέρας  Αγ. Δημητρίου (Αρναούτης) Καρκατζούλη, Γεωργακοπούλου, Μουρατίδη, Βακαλοπούλου, Μπαλδώκα, Μπανίκα, Γιουκάκη (λ), Θύμο (λ), Νιάρχου, Ράπτη

 

Σχετικά άρθρα