Εκτυπώστε τη σελίδα
21-11-2017 13:33

Πένθος στο βόλεϊ: Πέθανε ο Γιώργος Κασιμάτης

Ο Γιώργος Κασιμάτης έχασε τη μάχη για τη ζωή το πρωί της Τρίτης 21 Νοεμβρίου.
Ο Α΄αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύοταν μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο στις αρχές του μήνα. Για τρεις εβδομάδες οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον επαναφέρουν αλλά οι βλάβες στον εγκέφαλο του ήταν ανεπανόρθωτες. Ο Κασιμάτης είχε γεννηθεί στις 10 Ιανουαρίου 1941.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου στις 10.00 πμ στα Ανατολικά Θεσσαλονίκης.

Ο Κασιμάτης ήταν γενικός αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ που το 1985 πήρε το πρωτάθλημα Ελλάδας και αντιπρόεδρος της Λίγκας του ποδοσφαίρου επί προεδρίας του Θωμά Μητρόπουλου.

Η εμπλοκή του με το βόλεϊ ξεκίνησε από το 1997 και μάλιστα είχε βοηθήσει τα μέγιστα τότε ώστε το τμήμα του βόλεϊ του «δικεφάλου» να βγει από την αφάνεια και να ξεκινήσει το δρόμο προς τον πρωταθλητισμό. Στις εκλογές της ΕΟΠΕ τον Σεπτέμβριο του 2016 κατέβηκε ως εκπρόσωπος του Α.Σ.Πάνθεον Λιτοχωρίου.

Από τον Ιούνιο του 2015 κατείχε την θέση του αντιπροέδρου στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης, ενώ διετέλεσε Διοικητικό Στέλεχος της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Αφησε πίσω του μία κόρη, καθηγήτρια μουσικής και δύο εγγόνια.

«Εφυγε άλλος ένας αξιόλογος παράγοντας του αθλητισμού και του βόλεϊ, ένας καλός φίλος και ένα υπέροχος άνθρωπος. Αν και μέσα στα γήπεδα ήμασταν αντίπαλοι έξω από αυτά ήμασταν πολύ καλοί φίλοι. Κρίμα γιατί ήταν νέος άνθρωπος που μπορούσε να προσφέρει ακόμα πολλά. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του», είπε στο volleynews.gr ο Κώστας Χαριτωνίδης.