1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
16-11-2017 13:34

Μαρία Γκαραγκούνη: «Και με τις …μπότες έπαιζα»

Με το αέρινο στυλ που την χαρακτήριζε ως αθλήτρια, η Μαρία Γκαραγκούνη βράβευσε την Τετάρτη, πριν την έναρξη του αγώνα Ηλιούπολη – Ολυμπιακός, την Αθανασία Λιάγκη ως MVP της 3ης αγωνιστικής της Volleyleague.
Η πρώην διεθνής ακραία, εμφανίστηκε στο κλειστό των Νοτίων Προαστίων με τον σύζυγό της, πολυνίκη προπονητή Δημήτρη Μπαχράμη, αλλά και με τα δύο από τα τρία τους παιδιά, Αλέξανδρο και Αθανασία. Και αφού χαιρέτησε όλο το …γυμναστήριο, βράβευσε την διαγώνια της Ηλιούπολης. Το τι της ψιθύρισε στο αυτί στην διάρκεια της βράβευσης ποτέ δεν θα το μάθουμε. Αυτό που μάθαμε όμως είναι ότι η φλόγα της αθλήτριας καίει ακόμη την ακραία με περισσότερες από 200 συμμετοχές στην Εθνική ομάδα.

«Για δύο σετάκια μια χαρά είσαι όπως σε βλέπω Μαρία» της έριξε το …γάντι η κόουτς της γηπεδούχου ομάδας, Πηνελόπη Μπλάμη με την Μαρία να το …σηκώνει πολύ γρήγορα. «Και με τις …μπότες έπαιζα τώρα Πηνελόπη» της είπε αυθόρμητα, ατάκα που μας έδωσε τροφή για να ανοίξουμε διάλογο: «Κάποιοι με ρωτάνε αν θα προτιμούσα να έπαιζα ακόμη παρά να είμαι προπονήτρια. Η απάντηση είναι απλή: Μακάρι να έπαιζα. Ξέρω να ξεχωρίζω τη θέση μου, αλλά ειλικρινά όσα χρόνια και αν έχουν περάσει από την τελευταία μέρα που αγωνίστηκα, εξακολουθώ να νιώθω παίκτρια. Στην προπόνηση με τις μικρές στην Κερατέα δεν είναι λίγες οι φορές που μπαίνω και παίζω» σχολιάζει χαρακτηριστικά η προπονήτρια πλέον του ΓΣ Κερατέας.

Με 15 συνολικά τίτλους στην καριέρα της (8 πρωταθλήματα και 7 Κύπελλα) και 5 φορές MVP (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) η 42χρονη δεν μπαίνει στην διαδικασία να συγκρίνει εποχές. «Είναι δύσκολο να γίνουν συγκρίσεις. Άλλα χρόνια τότε, άλλα χρόνια τώρα. Σίγουρα θα ήθελα να είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Νομίζω ότι ακόμη και ο Ολυμπιακός, που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια, θα ήθελε να είχε μεγαλύτερη κόντρα. Μακάρι να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα».

Στην κουβέντα για τις απουσίες των παραδοσιακών μεγάλων ομάδων από την Volleyleague η Γκαραγκούνη έχει άποψη και την καταθέτει στο www.volleyball.gr. «Κρίμα που τόσο ιστορικές ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός και τα Βριλήσσια, δεν είναι στην μεγάλη κατηγορία. Και μόνο με την ιστορία που έχουν αυτά τα δύο σωματεία θα έπρεπε να είναι στα σαλόνια και να πρωταγωνιστούν. Δεν μπορώ να φανταστώ μεγάλη κατηγορία χωρίς Παναθηναϊκό. Δεν γίνεται να έχει τέτοια μάζα φιλάθλων και να μην υπάρχουν 10 επιφανείς άνθρωποι να σώσουν το τμήμα. Έπρεπε να γυρίσουν τον κόσμο …ανάποδα και η ομάδα να είναι στην Volleyleague, τέλος».

Η Γκαραγκούνη ήταν η τρίτη στη σειρά, μετά την Μαρία Κωστοπούλου και την Ρούλα Πραγκαλούδη, που βράβευσε αθλήτρια της Volleyleague. «Χαζεύω στο internet κάθε εβδομάδα τις βραβεύσεις και ειλικρινά συγκινούμαι. Μόνο συγχαρητήρια μπορώ να μεταφέρω στην ομοσπονδία για αυτήν την κίνηση. Τα μικρά παιδιά χρειάζονται πρότυπα. Οι κόρες μου και ο γιος μου ζητάνε πρωταγωνιστές. Με την προβολή που γίνεται φέτος θα έρθουν γρήγορα και τα πρότυπα. Αυτό που χρειάζονται είναι να υπάρχει σωστή προβολή αλλά και καλοί προπονητές που θα δουλέψουν τα νέα παιδιά όπως είναι η Αθανασία (σ.σ. Λιάγκη)» μας λέει κλείνοντας την κουβέντα και ταυτόχρονα προσκαλώντας μας σε προπόνηση των μικρών τμημάτων της Κερατέας όπου είναι προπονήτρια.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ