1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
18-06-2014 17:25

Προτάσεις από Κυριακίδη, Μαργαρίτη για την Α2 ανδρών

Πριν από λίγες ημέρες ο Θανάσης Μαργαρίτης και ο Αγγελος Κυριακίδης ανέπτυξαν τις προτάσεις τους για την ανάπτυξη. Σήμερα δεν μένουν εκεί και μένουν εκεί και καταθέτουν μέσω του volleynews.gr συνοπτικά τις εισηγήσεις τους για την λειτουργία της Α2 ανδρών.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ Α2 ΑΝΔΡΩΝ

Ο Πανερυθραϊκός Α.Σ στη προσπάθεια που κάνει το ανδρικό βόλεϊ για ανασύνταξη και αναδιοργάνωση κατέθεσε εγγράφως στην ΕΟΠΕ τις εξής 2 προτάσεις για την εξέλιξη της Α2 Ανδρών, τις οποίες και παρουσίασε στη συζήτηση της ΕΟΠΕ την 1η Ιουνίου για το ανδρικό βόλεϊ καθώς και την επομένη 2/6/14 στη συζήτηση με τα σωματεία της Α2.

Σκεπτικό εξέλιξης Α2

Η εμπειρία δύο ετών στην Α2 Εθνική κατηγορία ανδρών η οποία αποτελείται από 36 ομάδες δεν απέδειξε σε κανένα σημείο ότι ωφέλησε το ανδρικό βόλεϊ, το αντίθετο συνέβη. Επί της ουσίας διαλύθηκε η Α2 και μετονομάστηκε η Β΄ Εθνική σε Α2.

Η κατάργηση της Α2 όπως ήταν μέχρι και την αγωνιστική περίοδο 2011-12 η οποία αποτελείτο από έναν όμιλο 12 ομάδων ταυτόχρονα με τη κατάργηση των ομίλων της Β΄ Εθνικής και η ενσωμάτωση των ομάδων αυτών στην νέα Α2 σε συνδυασμό με την απευθείας άνοδο όλων των πρωταθλητριών ομάδων των Ενώσεων έριξε σε πολύ μεγάλο βαθμό το επίπεδο του αθλήματος και δημιούργησε πρωτάθλημα 2ο και 3ων ταχυτήτων.

Λόγω της κατάργησης της επιχορήγησης των 50.000€ στην Α2, σε συνδυασμό με την κατάργηση των οδοιπορικών των ομάδων αλλά και λόγω του οικονομικού προβλήματος της χώρας, πιστεύουμε ότι στη παρούσα κατάσταση οι λύσεις αυτές ισορροπούν μεταξύ σωστού αγωνιστικού επιπέδου και οικονομικών δυνατοτήτων των ομάδων

Αναλυτικές προτάσεις έχουν σταλεί στην Ομοσπονδία στις 10/6/14, συνοπτικά οι 2 προτάσεις μας έχουν ως εξής:

1η Πρόταση

1) Δημιουργία σε δυο φάσεις (αγωνιστικές χρονιές) της Α2 με 24 ομάδες σε 2 ομίλους, Βορρά και Νότο, από 12 ομάδες κάθε όμιλος, με σταθερό χωρισμό ανάλογα με την γεωγραφική τους θέση. Ο τρόπος ανόδου και πτώσης θα εξασφαλίζει τον σταθερό αριθμό των 12 ομάδων σε κάθε όμιλο.

2) Παράλληλα στη 2η φάση μετασχηματισμού (λήξη περιόδου 2015-16) θα δημιουργηθεί ξανά η παλιά Β΄ Εθνική με την ως άνω λογική της Α2, δηλαδή 24 ομάδες σε 2 ομίλους, Βορρά και Νότο, με σταθερό χωρισμό ανάλογα με την γεωγραφική τους θέση κλπ

3) Η Β΄ Εθνική Περιφερειακό θα μετονομαστεί σε Γ΄ Εθνική Περιφερειακό.

2η Πρόταση

1) Δεν δημιουργείται ξανά η παλαιά Β΄ Εθνική, η Α2 μετασχηματίζεται σε 2 ομίλους Βορρά και Νότο από 12 ομάδες κάθε όμιλος με σταθερό γεωγραφικό διαχωρισμό.

2) Παράλληλα δημιουργείται μια κατηγορία μεταξύ Α2 και A1 league, που θα μπορούσε να ονομαστεί pro-league, 10 - 12 ομάδων, η οποία θα λειτουργήσει όπως η παλιά Α2, με ημιεπαγγελματική λογική και οργάνωση όπως ή Α2 όταν ξεκίνησε ο θεσμός των ΤΑΠ με τον Ν. 1758/1991

3) Η pro-league θα στηριχθεί με τη βοήθεια ΕΟΠΕ-ΓΓΑ-λίγκας ώστε να μπορέσει να βρει πόρους για να αντεπεξέλθει στην πανελλήνια της εμβέλεια και τις απαιτήσεις της κατηγορίας. Η Α1 ίσως θα μπορούσε με τη δημιουργία της pro-league να μειωθεί στις 10 ομάδες

Σκεπτικό μπαράζ ανόδου στην Α1 για την αγων. Περ. 2014-15

Το σύστημα ανόδου στην Α1 δημιούργησε σοβαρό θέμα στις ομάδες της Α2 λόγω του τεράστιου κόστους που καλούνται οι ομάδες των 3 τουρνουά-μπαράζ να πληρώσουν αλλά και της σωματικής εξουθένωσης που προκαλούν οι συνεχόμενοι δυνατοί αγώνες, χωρίς να υπάρχει η σωματική υποδομή και προετοιμασία για τέτοια δοκιμασία σε ερασιτέχνες αθλητές. (η δευτεραθλήτρια του ομίλου που προκρίθηκε στο f-4, έδωσε εφέτος 9 αγώνες σε 17 ημέρες)

Πρόταση

Για την φετινή αγωνιστική χρονιά 2014-15 και εφόσον δεν γίνει αποδεκτό να ανεβαίνουν στην Α1 3 ομάδες, οι πρωταθλητές των ομίλων, προτείνουμε να γίνει ένα μπαράζ για τον καλύτερο 2ο και ένα Final-4 σε τόπους που το συνολικό κόστος θα είναι το δυνατόν λιγότερο και θα διαμοιράζεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες.

Το σκεπτικό οργάνωσης όλων των μπαράζ να προβλέπεται στην προκήρυξη της Α2.


Για τον ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟ Α.Σ


Θανάσης Μαργαρίτης και Άγγελος Κυριακίδης

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ