1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-02-2014 14:44

Οι τρεις στόχοι του Μαυρομάτη

Θεσσαλονίκη - Ρεπορτάζ, φωτό Γιώργος Γκολεμάς: Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, ώρα 18:00 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (αίθουσα Ηλ. Ζυγούρης) πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση με εκπροσώπους άνω των σαράντα σωματείων της ΕΠΕΣΘ, παρουσία του προέδρου της ΕΟΠΕ κ. Αχιλλέα Μαυρομάτη και του προέδρου της ΕΠΕΣΘ κ. Παύλου Αναστασιάδη παρουσία και των λοιπών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου με θέμα «Προτάσεις - Προοπτικές για οικονομικά, πρωταθλήματα και διαιτησία».

Μιλώντας ο Αχιλλέας Μαυρομάτης ανέφερε ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης έχει τρεις βασικούς στόχους:

Πρώτον, την διεκδίκηση χρημάτων από την πολιτεία, δεύτερον να λάβει μέτρα για τις επόμενες αγωνιστικές περιόδους και τρίτον να υπάρχει ομοψυχία και σύμπνοια απόψεων.

Ακόμη, είπε πως η Ομοσπονδία το 2011 πήρε 2.200.000 ευρώ από 3.000.000 που της είχαν εγκρίνει. Το 2012 πήρε 2.300.000 από 2.450.000 και το 2013 πήρε 1.500.000 από 1.730.000. Η ΕΟΠΕ δεν ξέρει τι χρήματα θα πάρει φέτος, και συνεπώς πώς θα τα  διαχειριστεί. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, πάντως, θα πάρει 11 εκατομμύρια ευρώ για όλα τα αθλήματα.

Πολλές ομοσπονδίες δεν θα μπορέσουν να δώσουν στις ενώσεις οικονομικούς πόρους και κατά συνέπεια ολόκληρος ο ελληνικός αθλητισμός θα υποστεί σημαντικό πλήγμα. Τα νέα δεδομένα ίσως απαιτούν ακραίες λύσεις. Ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΘ δήλωσε ότι έχουν γίνει προτάσεις, αλλά οι αποφάσεις σχετικά με τα λειτουργικά έξοδα της Ένωσης, που ανέρχονται στα 87.900 ευρώ, θα ληφθούν μετά τη γενική συνέλευση.

Πρέπει να ληφθούν μέτρα όμως από τη γενική συνέλευση, που ενδέχεται να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο. Μέτρα όπως:

α) Να διεκδικήσουμε π.χ. 25.000.000 για όλες τις ομοσπονδίες,

β) δυνατότητα χρήσης γυμναστηρίων,

γ) να βρούμε χορηγίες και

δ) να μειώσουμε τα έξοδα, κάτι που έχει γίνει ήδη σε προηγούμενα χρόνια.



Συνεχίζοντας, ο Αχιλλέας Μαυρομάτης είπε ότι και οι εθνικές ομάδες πρέπει να αντιμετωπιστούν σωστά. Περαιτέρω, α) θα πρέπει να γίνει συνάντηση με ΟΔΒΕ, β) ίσως να γίνουν τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα χωρίς αμοιβή και με προσαρμογή στα νέα δεδομένα, καθώς η ομοσπονδία πρέπει να μειώσει το λειτουργικό κόστος. Μέτρα τα οποία πρέπει να γίνουν συντονισμένα και προς κάθε κατεύθυνση συνιστούν τα εξής: 1) Μείωση λειτουργικών δαπανών από ομοσπονδία και ένωση, 2) Παροχή κινήτρων στους χορηγούς, 3)  Τα σωματεία να μοιραστούν τα έξοδα για την ένωση, προκειμένου να μην υποβαθμιστεί η ποιότητα των πρωταθλημάτων.

Το αν θα  στηρίξουν τα σωματεία αυτή την πρόταση εξαρτάται από τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου ή γενικής συνέλευσης κάθε σωματείου.  Σίγουρα όμως πρέπει να υπάρξει απόλυτη ομοψυχία.  Διαφορετικά τα πράγματα στον αθλητισμό θα πάρουν άσχημη τροπή.

4 σχόλια

  • Comment Link Φίλος του Βόλλευ. Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 17:32 posted by Φίλος του Βόλλευ.

    Kύριε Πρόεδρε της Ε.Ο.ΠΕ, Κύριε Μαυρομάτη, είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αγωνία σας για το αύριο του Βόλλευ, μετά τις απαράδεκτες και άκρως ανησυχητικές δημόσιες δηλώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού κου Γιάννη Ανδριανού για το μέλλον του Ελληνικού Αθλητισμού, σχετικά με τις πενιχρότατες δημόσιες χρηματοδοτήσεις των Αθλητικών Ομοσπονδιών για το έτος 2014.
    Η επιλογή σας όμως να συζητάτε μεμονωμένα με την αγαπημένη σας Ένωση την ΕΠΕΣΘ και να προσπαθείτε να δημιουργήσετε κλίμα για την αγρία επιδρομή που περιμένει τα δύσμοιρα Σωματεία, είναι λανθασμένη απόφαση, γιατί οφείλατε από την πρώτη στιγμή, μετά την 17η Δεκεμβρίου 2013, να βγει σύσσωμη η Διοίκηση της Ε.Ο.ΠΕ να ενημερώσει υπεύθυνα ΟΛΟ τον ΚΟΣΜΟ του ΒΟΛΛΕΥ και να ζητήσει την συμπαράταξη ΟΛΩΝ των Σωματείων.
    Σήμερα, δυστυχώς, επικαλείστε την συναίνεση και την ομοφωνία όλων των δυνάμεων του Χώρου, χωρίς να προβαίνετε στην αναγκαία τροποποίηση του Καταστατικού της Ε.Ο.ΠΕ, προκειμένου να βρίσκουν έκφραση οι διαφορετικές φωνές και απόψεις στην Διοίκηση του αθλήματος.
    Συγκεκριμένα, ο ρόλος της αντιπολίτευσης στην σημερινή λειτουργία του Δ.Σ είναι καταλυτικός και επιβεβλημένος δεδομένου ότι ελέγχει τις Πράξεις και τις Ενέργειες της εκάστοτε Διοίκησης και την αποτρέπει από μονομερείς και λανθασμένες επιλογές.
    Εάν, Kύριε Πρόεδρε της Ε.Ο.ΠΕ, πιστεύετε ότι, έστω και καθυστερημένα έφθασε η ώρα για την αναγκαία και πολυπόθητη συναίνεση του αθλήματος, αποδείξτετο με έργα και όχι με ανέξοδες κορώνες.
    Επίσης, εάν υπονοείτε κύριε Πρόεδρε, ότι τα συνήθη υποζύγια, τα Σωματεία, θα αναλάβουν το συνολικό κόστος της διεξαγωγής των Πρωταθλημάτων, μάλλον επιχειρείτε να ωραιοποιήσετε την πραγματικότητα ή η Διοίκηση σας είναι μακριά από την καθημερινότητα και την αγωνία των Συλλόγων –μελών σας.
    Σήμερα οι Παράγοντες των Σωματείων βιώνουν το δικό τους Γολγοθά και έχουν σηκώσει μεγάλο βάρος από το μερίδιο ευθύνης της συντεταγμένης Πολιτείας.
    Εσείς, Kύριε Πρόεδρε της Ε.Ο.ΠΕ, που εκπροσωπείτε μια μεγάλη Ομοσπονδία και οι υπόλοιποι βολεμένοι Ομοσπονδιάρχες, που ο καθένας σας κοιτάζει το δικό του μαγαζί και τις προσωπικές του ισσοροπίες με την Πολιτική Αθλητική Ηγεσία, μπορείτε να μας πείτε πως σκέφτεστε να αντιδράσετε Συλλογικά και τι πραγματικά προτίθεσθε να πράξετε μπροστά στην κοροϊδία τον εμπαιγμό και την απαξίωση που επιδεικνύει η υπεύθυνη Πολιτεία σε ένα εκατομμύριο πεντακόσιες χιλιάδες (1.500.0000) Παιδιά που σήμερα βρίσκουν καταφύγιο στο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ;
    Σήμερα κάποιοι Ταγοί της Συνταγματικής Έκφρασης και Νομιμότητας αδιαφορούν και κωφεύουν, προσφέροντας ψίχουλα για την διασφάλιση και το μέλλον των αυριανών Πολιτών της Χώρας μας.
    Όλοι Εσείς, όλοι Εμείς που συνειδητά υπηρετούμε τις άφθαρτες αξίες του Αθλητικού Κινήματος θα παραμείνουμε επί μακρόν άφωνοι, αδρανείς και συνθηκολογημμένοι ;
    Υπάρχει απάντηση, υπάρχει σχέδιο δράσης, μπορούμε να ξεκολλήσουμε…. ;

  • Comment Link ΚΟΥΝΑΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 22:42 posted by ΚΟΥΝΑΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

    θα θαθά θαθάθαθα. Θα θάθα θαθά. Θαθαθαθάθα θάθαθα θαθά. Θάθα. Θαθαθά θαθάθα. ΜΑΛΛΟΝ

  • Comment Link ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 14:52 posted by ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ

    ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ. ΚΑΙ ΑΝ Η Γ.Σ ΟΡΙΣΘΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΑΣΕΤΑΙ ΜΕ 98%.

  • Comment Link vl Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014 13:57 posted by vl

    Α, ρε προεδραρα.....Μακραν ο "καλυτερος"προεδρος ολων των εποχων! !!!!!!

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.

Find us on Facebook

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ